تکمیل راه آهن رشت - آستارا تا پایان دولت چهاردهم
|
تلاش میکنیم بار جادههای جنوبشرق استان تهران به ریل منتقل شود
|
عهد خود را با مردم مظلوم فلسطین تجدید میکنیم
|
وزیر صنعت، معدن و تجارت: جذب سرمایهگذاری و مشارکت عمومی اولویت صنایع باشد
|
راهبرد رونق سرمایه گذاری برای تولید سرلوحه برنامه وزارت صمت قرار گرفت
|
تاکید وزیر راه و مسکن بر رفع چالش ها در سال سرمایه گذاری برای تولید
|
امنیت سفر یک مسئله فردی نیست
|
شجاعت دولت پزشکیان در آغاز خصوصی سازی صنعت خودرو
|
تجارت در بخش کشاورزی را تحریمناپذیر و سودآور میکنیم
|
تاکید رئیس جمهور بر استفاده از فناوری درتأمین امنیت
|
تهدید ناترازیها برای شرکتهای دانش بنیان فرصت است
|
وزیر صمت: حضور پرشور مردم، متضمن حرکت به سوی اهداف نظام اسلامی است
|
دیدار وزیر راه و شهرسازی با دبیرکل اتحادیه بینالمللی حملونقل جادهای
|
جمعه 15 فروردين 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
جزئیاتی از موکبهای اربعین اعلام شد
تاريخ:دوم مرداد 1403 ساعت 11:10
|
کد : 289656
|
مشاهده: 297
به گزارش صنعت نیوز، دبیر کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین از ثبتنام حدود پنج هزار موکب ایرانی برای اربعین خبر داد که از میان آنها برای ۱۲۰۰ موکب «شناسه ملی» صادر شده است.
به گزارش صنعت نیوز، دبیر کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین از ثبتنام حدود پنج هزار موکب ایرانی برای اربعین خبر داد که از میان آنها برای ۱۲۰۰ موکب «شناسه ملی» صادر شده است. این موکبها قرار است از حدود ۱۶ مرداد تا ۷ شهریور ماه (یکم تا ۲۳ ماه صفر) در عراق و ایران به زائران اربعین خدمات بدهند.
مجید نامجو، جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات، که دبیر کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین است در نشست خبری که دوشنبه اول مردادماه در محل این ستاد برگزار شد، جزئیاتی از برنامه موکبهای اربعین و برنامه اسکان و تغذیه اربعین را تشریح کرد.
به گفته او، خدماتدهی موکبها طبق ابلاغ سرپرست ریاست جمهوری (محمد مخبر) باید از اول ماه صفر برابر با ۱۶ مردادماه ۱۴۰۳ آغاز شود و تلاش بر این است که تمام موکبها از ۵ ماه صفر (۲۰ مردادماه) در داخل ایران و عراق استقرار کامل یابند.
او ادامه داد: از حدود دو ماه پیش، ثبتنام موکبداران در سامانه موکبداران آغاز شده و ثبتنام ساعت ۲۴ روز شنبه ۳۰ تیر ماه پایان یافته است و امکان تمدید آن وجود ندارد.
دبیر کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین گفت: تا کنون حدود ۵ هزار و ۲۸۱ موکب در سامانه موکبداری ثبتنام کردهاند، اما ثبتنامهای انجام شده به منزله حضور قطعی آنها در اربعین نیست. ۱۲۰۰ موکب شناسه ملی دریافت کردند وقتی شناسه ملی صادر میشود میتوان پروانه صادر کرد.
پیشبینی این ستاد آن است که تعداد موکبهای اربعین به ۳۵۰۰ موکب برسد، که بنا برخوداظهاری انجام شده ۱۸۴۸ موکب برای خدماتدهی در داخل خاک ایران و در مسیر حرکت زائران و ۲۰۴۰ موکب برای خدماتدهی در عراق اعلام آمادگی کردهاند.
نامجو افزود: با عراقیها توافق شده است از ۲۰ ماه محرم (۳۰ تیر) کامیونهای موکبها از مرزهای خسروی، شلمچه و مهران خارج شوند. تمهیداتی درحال انجام است که خروج کامیونها از مرز خسروی ۲۴ ساعته شود.
دبیر کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین درباره تغذیه اربعین، توضیح داد: سال گذشته ۱۴۸ میلیون پرس غذا در سه وعده توسط موکبداران عرضه شد و برای امسال ۱۰ درصد افزایش خدمات در این بخش پیشبینی شده است. برابر ابلاغ ستاد مرکزی اربعین برای سه وعده در روز ۵ میلیون نفر غذا طبخ خواهد شد.
او با این پیشبینی که خدمات در بخش اسکان نیز در اربعین امسال ۱۰ درصد افزایش ظرفیت خواهد داشت، گفت: به خاطر ساخت و ساز در کربلا با محدودیت جا برای موکبها روبهرو هستیم و تلاش بر این است که موکبها زمین های پایداری را اختیار کنند، یا از طریق مشارکت با عراقیها یا خودشان زمینی را بخرند. بهترین روش این است که موکبهای مشترک بین ایران و عراق راهاندازی شود و با یکدیگر زمین ثابتی را اختیار کنند و حسینههای را بسازند.
جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات اضافه کرد: برای اسکان زائران اربعین امسال نیز همانند گذشته اجازه داریم در طبقات مختلف صحن حضرت زینب در چهار طبقه زائران را مستقر کنیم، که هر طبقه برای حدود ۱۲۰ هزار نفر ظرفیت اسکان دارد.
او درباره کمکهای مردمی و نذوراتی که برخی از این موکبها دریافت میکنند، گفت: قبلا موکبداران برای جمعآوری نذورات مردمی مجبور بودند شماره حساب شخصی بدهند و سازمانهای مالیاتی نیز پیگیر این حسابهای شخصی میشدند که امسال این موضوع حل شده است و موکبها دارای شخصیت حقوقی شدند.
نامجو افزود: با شناسه ملی، موکبداران شخصیت حقوقی پیدا میکنند و میتوانند در بانکها با عنوان حقوقی موکب، حساب باز کنند و ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات نیز بر گردش مالی موکبها، نظارت کافی خواهد داشت و با گزارشهایی که ستاد از روند کاری آنها تهیه میکند، از پرداخت مالیات معاف میشوند، اما اگر موکبها کار اقتصادی انجام دهند و مشمول پرداخت غرامت شوند باید مالیات بپردازند. مدیر اجرایی و خزانهدار موکب نیز صاحب امضا برای موضوعات حقوقی هستند.
دبیر کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین در ادامه با تاکید بر ضرورت راهاندازی موکبهای مشارکتی با عراق، یادآور شد: میزبان اصلی اربعین، مردم عراق هستند و ما فقط پشتیبان مردم و موکبداران عراقی هستیم. عراقیها در اربعین حدود ۴۰ هزار موکب دارند و دو هزار موکب ایرانی در مقابل آن عددی نیست. دوستان عراقی احساس مسئولیت سنگینی برای خدماتدهی به زائران غیرغراقی دارند و اقدامات خوبی را انجام دادهاند.
نامجو درباره وجود برخی مشکلات در اربعین سال گذشته از جمله کمبود فضای اقامتی و خدمات پذیرایی در بخشهایی از مسیرهای پیادهروی به ویژه در مرزهای خروجی و یا هنگام برگشت زائران از مراسم اربعین و یا محدودیتهایی که برای خروج برخی کالاهای موکبداران از مرزها اعمال شده بود، گفت: سال گذشته با مدیریت انجام شده رضایتمندی خوبی حاصل شد، نگاه این است که اربعین امسال بهتر از گذشته انجام شود. تلاش بر این است که مسایل و مشکلات برطرف شود، حتی قرار است خروج کامیونها توسط سامانه برخط ساماندهی شود.
او درباره مشکلاتی که در داخل ایران و در مسیر حرکت پیادهروی زائران وجود دارد، اظهار کرد: اتفاقات خیلی خوبی افتاده و موکبهای مناسبی در مرزهای هشتگانه مهران، شلمچه، چزابه، تمرچین، باشماق، ریمدان، خسروی و میرجاوه مستقر خواهد شد. برای خدماتدهی در مرز دریایی هم قرار است امکاناتی ایجاد شود، ولی هنوز عملیاتی نشده، اما بحث آن مطرح شده است.
جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات افزود: دولت عراق مسیرهای اربعین را بهسازی کرده و سایهبان نصب کرده است.
نامجور درباره راهاندازی کارخانههای تولید یخ در عراق که قبلاً از سوی ستاد مطرح شده بود، گفت: شاید در گرما مهمترین موضوع تأمین آب و یخ است که وزیر کشور با حساسیت درباره آن جلسهای داشت و سرپرست ریاست جمهوری این موضوع را پیگیر است و برای دستگاههایی که باید تامین آب کنند ابلاغ ویژه شده است. تا حد اطمینان آب و یخ را تامین میکنیم تا مشکلی پیش نیاید.
او اضافه کرد: ستاد بازسازی عتبات دنبال سرمایهگذاری نیست، بلکه هدایتگر است و درخواستها و نیازها را انتقال میدهد و ما این موضوع را توسط قرارگاههای مرزی مدیریت میکنیم.
دبیر کمیته مشارکتهای مردمی، اسکان و تغذیه ستاد اربعین درباره وضعیت موکبهای در مرزهای شرقی که مسیر ترانزیت زائران کشورهای همسایه است، توضیح داد: سال گذشته حدود ۴۰۰ هزار تبعه خارجی وارد ایران شدند، اما امسال عراق اعلام کرده تنها ۵۰ هزار اتباع را پذیرش خواهد کرد و از ما درخواست کرده که بیش از این زائر خارجی پذیرش نکنیم. ما امکان پذیرایی از اتباع بیشتری را در حدود ۵۰۰ هزار زائر را داریم، به ویژه آنکه بیشتر آنها در بازگشت به قم و مشهد میروند، اما عراقیها اعلام کردهاند که تعداد بیشتری را پذیرش نمیکنند و بیشتر از این ظرفیت میتوانند از مسیر هوایی وارد عراق شوند، که البته مسئولان ایرانی درحال رایزنی با طرف عراقی در اینباره هستند.
http://sanatnews.ir/News//289656
برچسب ها :
موکب
,
اربعین
,
کربلا
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
ترامپ: نتانیاهو احتمالا هفته آتی به آمریکا میآید
آغاز ثبتنام اینترنتی وام ضروری بازنشستگان کشوری از ۱۷ فروردین
کییف: در سال جدید ۶.۴ میلیارد دلار کمک خارجی دریافت کردیم
طلای جهانی از مرکب صعود پیاده شد
ترامپ: مارین لوپن را آزاد کنید!
تردد حدود ۵ میلیون مسافر دریایی در هرمزگان
۸۳۸ کشته تصادفات در ۲۰ روز
هزینه تعرفه خودرو برای آمریکاییها
صادرات جهانی نفت افزایش یافت
نفت برنت به زیر ۷۰ دلار سقوط کرد
تکمیل راه آهن رشت - آستارا تا پایان دولت چهاردهم
ممنوعیت تردد در جنوب به شمال چالوس از ساعت ۱۳
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز