وزیر راه و شهرسازی: اتمام پروژههای نیمه تمام اولویت دولت چهاردهم است
|
وزیر صمت: رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان با رفع موانع محقق میشود
|
اتصال شبکه برق ایران و روسیه یک قدرت بزرگ الکتریکی را در منطقه ایجاد میکند
|
نیروگاهها و صنایع به سمت سوخت مایع بروند
|
وزیر صمت: در اولین فرصت به کردستان سفر میکنم
|
جزئیات حادثه تصادف خودروی حامل وزیر صنعت
|
وزیر نفت: هزینه بنزین سوپر متناسب با هزینه واردات خواهد بود
|
وزیر نفت خبر داد: مدیریت سوخت منازل و مراکز صنعتی برای زمستان
|
سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منصوب شد
|
تحویل واحدهای مسکونی به خانوادههای جانباختگان معدن طبس
|
تلاش برای کاهش تفاوت نرخ ارز نیمایی و آزاد
|
وزیر راه: اجرای پروژههای عمرانی باید «اقتصاد پایه» باشد
|
اجلاس وزرای کشورهای عضو «تراسیکا» به میزبانی تهران برگزار میشود
|
شنبه 3 آذر 1403
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
زمان مالیات بر عایدی سرمایه میلیاردرها فرا رسیده است؟
تاريخ:سی ام ارديبهشت 1403 ساعت 10:56
|
کد : 288650
|
مشاهده: 213
به گزارش صنعت نیوز، تا همین اواخر، دانستن اینکه ثروتمندان چقدر در فرار از مالیات مهارت دارند، سخت بود اما با تحقیقات صورت گرفته تا حدودی مشخص شده است که ابرثروتمندان بهطور مداوم از پرداخت سهم منصفانه خود در مالیات اجتناب میکنند.
به گزارش صنعت نیوز، تا همین اواخر، دانستن اینکه ثروتمندان چقدر در فرار از مالیات مهارت دارند، سخت بود اما با تحقیقات صورت گرفته تا حدودی مشخص شده است که ابرثروتمندان بهطور مداوم از پرداخت سهم منصفانه خود در مالیات اجتناب میکنند.
در دهه ۱۹۶۰، تعداد ۴۰۰ ثروتمند آمریکایی بیش از نیمی از درآمد خود را بهعنوان مالیات بر عایدی سرمایه پرداخت میکردند. نرخهای مالیاتی بالاتر برای ثروتمندان، نابرابری را کنترل و به ایجاد شبکههای ایمنی اجتماعی و کوپنهای غذایی کمک کرد. امروزه، ابرثروتمندان نسبت به دوران طلایی کارنگیها و راکفلرها، سهم بیشتری از ثروت آمریکا را در دست دارند و تا حدی به این دلیل است که مالیات بر ثروتمندان کاهش یافته است. در سال ۲۰۱۸، میلیاردرهای برتر آمریکا تنها ۲۳ درصد از درآمد خود را بهعنوان مالیات پرداخت کردند.
اما چرا ثروتمندترین مردم جهان نسبت به مقدار سودی که کسب میکنند، کمترین مالیات بر عایدی سرمایه خود را پرداخت میکنند؟ پاسخ ساده این است: همه ما با میزان درآمد خود زندگی میکنیم اما میزان درآمد ما با درآمد فردی مانند جف بزوس متفاوت است؛ در سال ۲۰۱۹، زمانی که بزوس هنوز مدیر اجرایی آمازون بود، دستمزد سالانه وی فقط ۸۱ هزار و ۸۴۰ دلار بود اما اکنون او مالک تقریبا ۱۰ درصد از شرکتی است که در سال ۲۰۲۳ به میزان ۳۰ میلیارد دلار سود ثبت کرده است.
اگر آمازون سود خود را بهعنوان سود سهام به سهامداران بازگرداند، مشمول مالیات بر درآمد خواهد بود بنابراین با صورتحساب مالیات بر عایدی سرمایه سنگین مواجه خواهد شد اما آمازون به سهامداران خود سود سهام پرداخت نمیکند. برکشایر هاتاوی یا تسلا نیز این کار را نمیکنند. در عوض، این شرکتها سود خود را حفظ و آنها را مجددا سرمایهگذاری و سهامداران خود را حتی ثروتمندتر میکنند.
مالیات در خارج از آمریکا
در خارج از ایالاتمتحده، اجتناب از مالیات حتی آسانتر است؛ برنارد آرنو، ثروتمندترین فرد جهان را در نظر بگیرید. سهام آرنو در ال وی ام اچ (LVMH)، مجموعه کالاهای لوکس، رسما متعلق به شرکتهای هلدینگی است که او کنترل میکند. در سال ۲۰۲۳، وی حدود سه میلیارد دلار سود سهام از ال وی ام اچ دریافت کرد.
فرانسه - مانند سایر کشورهای اروپایی - به سختی از این سود سهام، مالیات میگیرد، بنابراین، آرنو میتواند پول را تقریبا بهگونهای خرج کند که گویی مستقیما به حساب بانکی او واریز شده است و یا از طریق سایر نهادهای ثبتشده بهعنوان مثال، امور بشردوستانه، یا برای سرپا نگه داشتن قایق تفریحی یا خرید شرکتهای بیشتر استفاده کند.
از لحاظ تاریخی، ثروتمندان مجبور بودند مالیاتهای سنگینی بر سود شرکتها، منبع اصلی درآمدشان، بپردازند و ثروتی که به وارثان آنان میرسید نیز مشمول مالیات املاک بود. اما هر دو مالیات در دهههای اخیر حذف شدهاند. در سال ۲۰۱۸، ایالاتمتحده حداکثر نرخ مالیات شرکتی خود را از ۳۵ درصد به ۲۱ درصد کاهش داد و مالیات بر املاک تقریبا در آمریکا ناپدید شده است. در حال حاضر، نسبت به ثروت خانوارهای ایالاتمتحده، فقط یک چهارم درآمد مالیاتی که در دهه ۱۹۷۰ ثبت میشد، ایجاد میشود.
پس چه باید کرد؟
یکی از موانع اجرای طرح مالیات بر عایدی سرمایه میلیاردرها، خطر مهاجرت آنها به کشورهایی با مالیات کم است. در اروپا، برخی از میلیاردرهایی که ثروت آنان در فرانسه، سوئد یا آلمان ثبت شده است، در سوئیس اقامت دارند، جایی که کسری از آنچه در کشور خود پرداخت میکنند را میپردازند. اگرچه تعداد کمی از افراد ابرثروتمند واقعا مکان سکونت خود را جابهجا میکنند، اما این احتمال وجود دارد که آنان چنین کاری انجام دهند.
راهی برای فرار مالیاتی
راهی برای کاهش جذابیت فرار مالیاتی وجود دارد که حداقل مالیات جهانی است. در سال ۲۰۲۱، بیش از ۱۳۰ کشور موافقت کردند که حداقل نرخ مالیاتی ۱۵ درصدی را بر سود شرکتهای بزرگ چند ملیتی اعمال کنند. بنابراین مهم نیست که شرکت سود خود را در کجا ثبت کند زیرا همچنان باید حداقل مبلغ پایه مالیات را بر اساس توافق بپردازد.
بر اساس نتایج جلسه وزرای دارایی گروه ۲۰، میلیاردرها باید برای مالیات بر عایدی سرمایه معادل بخش کوچکی - مثلا ۲ درصد - از ثروت خود را سالانه بپردازند. شخصی مانند برنارد آرنو که حدود ۲۱۰ میلیارد دلار ثروت دارد، در صورت عدم پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه، باید مالیات اضافی معادل تقریبا ۴.۲ میلیارد دلار بپردازد. در مجموع، این پیشنهاد به کشورها این امکان را میدهد که سالانه ۲۵۰ میلیارد دلار درآمد مالیاتی اضافی جمعآوری کنند که حتی بیشتر از آن چیزی است که حداقل مالیات جهانی بر شرکتها اضافه میشود.
حداقل مالیات
یکی از چالشهای ایجاد حداقل مالیات، تضمین مشارکت گسترده است. در توافقنامه حداقل مالیاتی چندملیتی، کشورهای شرکتکننده مجاز به پرداخت مالیات بر شرکتهای کشورهایی هستند که آن را ثبت نکردهاند. این امر به هر کشوری انگیزه میدهد که به این توافق بپیوندد. برای میلیاردرها هم باید از همین مکانیسم استفاده کرد. بهعنوان مثال، اگر سوئیس از مالیات بر ثروتمندانی که در آنجا زندگی میکنند خودداری کند، کشورهای دیگر میتوانند از طرف این کشور از آنها مالیات بگیرند.
ما در حال حاضر شاهد تحرکاتی در این زمینه هستیم؛ کشورهایی مانند برزیل که در سال جاری ریاست اجلاس گروه ۲۰ را بر عهده دارد، مدیریت فوقالعادهای در این زمینه از خود نشان داده است و به تازگی فرانسه، آلمان، آفریقای جنوبی و اسپانیا از حداقل مالیات بر میلیاردرها حمایت کردهاند. در ایالاتمتحده، رئیسجمهور بایدن مالیات میلیاردرها را پیشنهاد کرده است که اهداف مشابهی دارد.
واضح است که این پیشنهاد، مالیات پزشکان، وکلا، صاحبان مشاغل کوچک یا بقیه طبقه متوسط رو به بالا را افزایش نمیدهد. در این گزارش در مورد درخواست از تعداد بسیار کمی از افراد ثروتمند - حدود ۳۰۰۰ نفر - صحبت میشود تا اندکی از سود خود را به دولت هایی برگردانند که بودجه آموزش و مراقبتهای بهداشتی کارکنان خود را تامین میکنند و به کسب و کار آنها اجازه میدهند فعالیت و پیشرفت کنند.
http://sanatnews.ir/News//288650
برچسب ها :
مالیات
,
عایدی
,
میلیارد
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
بذرپاش: سامانه رایگان خودنویس برای تنظیم قرارداد موجر و مستاجر راهاندازی شد
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
آخرين اخبار
ایثار و شهادت در تاریخ ثبت شده است
بازگشایی کامل جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال
صعود پرسپولیس در جام حذفی با طلسمشکنی مهاجم آنگولایی
عراقچی: تصویب قطعنامه علیه ایران با اقدامات متقابل مواجه میشود
علیپور: خوشحالیم پای ژوائو به گلزنی باز شد
گاریدو: بازیهای جام حذفی خطرناک هستند
صالحی امیری با نخستوزیر آذربایجان دیدار کرد
آغاز ریلگذاری راه آهن خاش - چابهار
وزیر راه: کریدور شمال - جنوب راهبردی ترین پروژه ریلی کشور است
وزیر راه و شهرسازی: اتمام پروژههای نیمه تمام اولویت دولت چهاردهم است
وزیر صمت: رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان با رفع موانع محقق میشود
۶۰ لیتر سهمیه بنزین آذر شارژ شد
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز