شنبه 3 آذر 1403

نحوه استفاده از ماوس می‌تواند نشان دهنده میزان استرس کارمندان باشد

نحوه استفاده از ماوس می‌تواند نشان دهنده میزان استرس کارمندان باشد
  تاريخ:بيست و ششم فروردين 1402 ساعت 13:23   |     کد : 275232   |     مشاهده: 334
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، محققان موسسه فدرال تحقیقات فناوری سوئیس (ETHZ) موفق به طراحی الگوریتم جدید یادگیری ماشینی شده‌اند که می‌تواند سطح استرس را براساس نحوه کلیک ماوس و تایپ کردن کیبورد، تخمین بزند. به کمک این دستاورد، می‌توان میزان استرس بالا در افراد را تشخیص داد و از بروز استرس مزمن در محیط‌های کاری، جلوگیری به عمل آورد.
تایپ کردن و استفاده از ماوس چه ارتباطی با استرس دارد؟
محققان موسسه فدرال تحقیقات فناوری سوئیس (ETHZ) اعلام کرده‌اند که موفق به طراحی مدل جدیدی به کمک یادگیری ماشینی شده‌اند که می‌تواند سطوح استرس افراد را براساس نحوه تعامل با ماوس و کیبورد، تخمین بزند. آنها ادعا دارند که شیوه استفاده از وسایل الکترونیک، مخصوصاً در محیط‌های کاری، با میزان استرس و ضربان قلب، ارتباط نزدیکی دارد.
برای طراحی این مدل، تیمی از دانشمندان در دانشگاه زوریخ به رهبری مارا ناگلین (Mara Nägelin) ، ۹۰ شرکت‌کننده را در مطالعه‌ای تحت نظر قرار دادند تا اموری مشابه با وظایف اداری مثل تعیین قرارهای کاری یا تحلیل داده‌ها را به انجام برسانند. در طی پژوهش، شیوه استفاده از ماوس و کیبورد در کنار ضربان قلب افراد به ثبت رسید و به شکل مرتب، سوالاتی درباره احساس داوطلبان از آنها پرسیده شد.
درحالی که به برخی از شرکت‌کنندکان اجازه داده شده بود بدون مزاحمت به کار خود ادامه دهند، بعضی دیگر با عوامل مزاحم مثل پیام یا حضور در مصاحبه‌های کاری، روبه‌رو شدند. در نهایت مشخص شد افراد تحت استرس، به شکل متفاوتی ماوس خود را تکان می‌دهند یا شیوه تایپ کردن آنها، با گروه اول فرق دارد. این تغییر به‌شکلی بوده است که داوطلبان دارای استرس ماوس خود را به دفعات بیشتر و با دقت کمتری تکان می‌دادند و نشانگر ماوس آن‌ها محدوده وسیع‌تری از نمایشگر را پوشش می‌داد. همچنین تعداد اشتباهات تایپی این افراد بیشتر بوده و عادت داشته‌اند توقف‌های زیادتر، اما کوتاه‌تر را در حین تایپ یک جمله داشته باشند.در مقابل، کسانی که استرس کمتری داشتند، حرکات موس را کوتاه‌تر، مستقیم‌تر و در عین حال کندتر انجام می دادند.
یاسمین کر (Jasmine Kerr) روانشناس و یکی از محققان این مطالعه گفت: پدیده مشاهده شده در مطالعه اخیر با آنچه به عنوان نظریه نویز عصبی حرکتی شناخته می شود، قابل توجیه است؛ که طبق آن گفته می‌شود با افزایش سطح استرس، توانایی مغز در پردازش اطلاعات کاهش پیدا می‌کند. این عارضه در ادامه می‌تواند به کاهش توانایی‌های حرکتی منتهی شود. محققان باور دارند که با استفاده از یافته‌های جدید، می‌توان سریع‌تر و آسان‌تر از گذشته اقدام به تشخیص کارمندانی کرد که در معرض استرس بالا در محیط‌های کاری قرار دارند.
او در ادامه می افزاید: نکته مهم این است که ضربان قلب افراد تحت استرس تفاوت چندانی با همتایان آرام آنها نداشت. این یافته نشان می دهد که نظارت بر نحوه استفاده از صفحه کلید و ماوس ممکن است در واقع شاخص بهتری برای شناسایی افزایش استرس باشد.
پژوهشگران می‌گویند که در بسیاری موارد، افراد تحت استرس از کاهش توانایی فیزیکی و ذهنی در کنار بهره‌وری خود مطلع نیستند یا بسیار دیر به این موضوع پی می‌برند. گفته شده است که مدل جدید درحال آزمایش روی کارمندان سوئیسی است که قبول کرده‌اند ضربان قلب و نحوه استفاده از ماوس و کیبورد از طریق یک اپلیکیشن به ثبت برسد. انتظار می‌رود نتایج بیشتر تا پایان سال جاری میلادی منتشر شود.
محققان اشاره دارند که از حساسیت داده‌های جمع‌آوری شده مطلع هستند و به همین دلیل آنها را به شکل ناشناس و با دقت بالا، نگهداری و بررسی خواهند کرد. هدف آنها، ایجاد ابزار نظارتی برای شرکت‌ها و دولت‌ها نیست؛‌ بلکه تنها می‌خواهند سطح سلامت کارمندان را بهبود ببخشند. آنها تاکید می کنند که نسخه تجاری این برنامه باید با عدم ثبت اطلاعات حساس، حریم خصوصی کاربران را حفظ کند.
شرح کامل این مطالعه در مقاله ای در مجله Biomedical Informatics منتشر شده است.

http://sanatnews.ir/News//275232
Share

برچسب ها :  استرس , کارمندان
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است