پزشکیان: برای ساخت مسکن محرومان با مشارکت خیرین و مردم اقدام خواهیم کرد
|
رشد ۱۸.۳ درصدی مسافران نوروزی
|
تکمیل راه آهن رشت - آستارا تا پایان دولت چهاردهم
|
تلاش میکنیم بار جادههای جنوبشرق استان تهران به ریل منتقل شود
|
عهد خود را با مردم مظلوم فلسطین تجدید میکنیم
|
وزیر صنعت، معدن و تجارت: جذب سرمایهگذاری و مشارکت عمومی اولویت صنایع باشد
|
راهبرد رونق سرمایه گذاری برای تولید سرلوحه برنامه وزارت صمت قرار گرفت
|
تاکید وزیر راه و مسکن بر رفع چالش ها در سال سرمایه گذاری برای تولید
|
امنیت سفر یک مسئله فردی نیست
|
شجاعت دولت پزشکیان در آغاز خصوصی سازی صنعت خودرو
|
تجارت در بخش کشاورزی را تحریمناپذیر و سودآور میکنیم
|
تاکید رئیس جمهور بر استفاده از فناوری درتأمین امنیت
|
تهدید ناترازیها برای شرکتهای دانش بنیان فرصت است
|
جمعه 29 فروردين 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
زاخارووا: کوزوو با آتش بازی میکند
تاريخ:بيست و دوم آذر 1401 ساعت 11:15
|
کد : 272214
|
مشاهده: 420
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که مسکو از افزایش تنشها در کوزوو که مقصر آنها را مقاماتی با قومیت آلبانیایی «رادیکال» و حامیان غربی آنها میداند، نگران است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشا تودی، «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت خارجه روسیه دوشنبه به خبرنگاران گفت: مقامات در پریشتینا با همدستی ایالات متحده و اتحادیه اروپا یک سری اقدامات تحریکآمیز را انجام دادهاند و از خشونت با انگیزه قومی برای هدف قرار دادن صربهای باقی مانده در کوزوو استفاده کردهاند.
زاخارووا گفت که آلبین کورتی، نخستوزیر کوزوو با «بازی با آتش، ایجاد هیستری صربهراسی و تشدید تنشها دارد به یک درگیری مسلحانه نزدیک میشود تا توجهات به سیاست داخلی شکستخورده خود را منحرف کند.» او افزود که فقط بردباری صربهای محلی و دولت بلگراد مانع از تبدیل اوضاع به خشونت آشکار میشود.
ماریا زاخارووا با تایید موضع بلگراد مبنی بر اینکه آلبانیاییهای کوزوو و غرب به طرز «ریاکارانه» قطعنامه ۱۲۴۴ شورای امنیت سازمان ملل، توافقنامههای بروکسل و واشنگتن را نادیده میگیرند، گفت: ما با رهبری صربستان اعلام همبستگی میکنیم.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: قطعنامه ۱۲۴۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد، تصریح میکند که صربستان به وضوح میتواند نیروهای امنیتی خود را به کوزوو بفرستد و حتی مدافعان نظم مبتنی بر قوانین نمیتوانند این موضوع را انکار کنند.
او به طور خاص به اظهارات اخیر آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان اشاره کرد که چنین استقراری را «کاملاً غیر قابل قبول» دانست و صربستان هم این واکنش آلمان را «پوچ» توصیف کرد.
زاخارووا خاطرنشان کرد: ایالات متحده و اتحادیه اروپا به جای فشار بر آلبانیاییهای قومی برای پایبندی به توافقهای امضا شده، سند بروکسل را بهطور آشکار نابود کردهاند و عمل شریرانه قلدری و سرزنش صربهای کوزوو را ترجیح میدهند.
ماه گذشته، بروکسل و واشنگتن موفق شدند دولت کوزوو را که صربستان آن را استان جدا شده خود تلقی میکند، متقاعد کنند که از طرح خود برای غیرقانونی دانستن پلاکهای خودروهای صربستان که وارد کوزوو میشوند، صرفنظر کند. آرامش نسبی اما کمتر از دو هفته دوام آورد.
در همین حال روز دوشنبه «الکساندر بوتسان-خارچنکو» نماینده روسیه در بلگراد به شبکه تلویزیونی روسیا۲۴ گفت که بنبست کنونی در کوزوو شباهت عجیبی به بحران دونباس دارد.
این دیپلمات گفت: کل وضعیت، همه چیز، از جمله نگرش پریشتینا (دولت کوزوو) نسبت به صربهای کوزوو، هرچند در مقیاس کوچکتر، شبیه به آنچه در اوکراین اتفاق افتاده و همچنان هم در حال وقوع است، است. غرب هم با دولت با قومیت آلبانیایی کوزوو هم همان رفتاری را دارد که با کییف دارد.
این نماینده روسیه با مقایسه بحران دونباس با تنشها در کوزوو، افزود که «میل پریشتینا برای کنترل تمام کوزوو، از جمله مناطقی با سکنه صرب، آن هم به هر قیمتی، چیزی است که در قلب این بنبست نهفته است. هرگونه تشدید بیشتر وضعیت، منجر به عواقب شدیدتری خواهد شد.
در تاریخ ۱۰ دسامبر، «ویوسا عثمانی» رئیس جمهوری کوزوو اعلام کرد، انتخابات محلی که قرار بود در ماه جاری میلادی در مناطقی با جمعیت اکثرا صرب برگزار شود، تا آوریل سال آتی میلادی به تعویق میافتد.
در همان روز، «الکساندر ووجیچ» رئیسجمهوری صربستان هم گفت که بلگراد از صلحبانهای ناتو میخواهد تا اجازه دهند نیروهای ارتش و پلیس صربستان در کوزوو مستقر شوند، با این حال او گفت که فکر نمیکند این خواسته تایید شود. وی طی یک کنفرانس خبری در بلگراد اظهار کرد که این خواسته را طی نامهای به اطلاع فرمانده نیروهای ناتو در کوزوو موسوم به "کیفور" (KFOR) میرساند.
وزیر خارجه آلمان هم گفت که لفاظی صربستان درخصوص مسئله کوزوو "غیر قابل قبول" است و به تنشهای پیرامون کوزوو دامن میزند.
پس از اعلام استقلال کوزوو از صربستان در ۱۸ فوریه ۲۰۰۸، برخی از کشورها از جمله آمریکا، آلمان و انگلیس، استقلال کوزوو را به رسمیت شناخته و برخی دیگر مانند روسیه، یونان و صربستان از به رسمیت شناختن کوزوو مستقل خودداری کردند. صربستان، امروزه هنوز کوزوو را با عنوان استان خودمختار کوزوو و متوهیا، بخشی از قلمرو خود به حساب میآورد.
این اولین باری است که بلگراد براساس مفاد یک قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که به جنگ ۱۹۹۸-۱۹۹۹ خاتمه داد، که در آن ناتو علیه صربستان برای حفاظت از کوزوو با اکثریت آلبانیاییتبار وساطت کرد، درخواست استقرار نیرو در کوزوو کرده است.
این قطعنامه میگوید که صربستان میتواند تا ۱۰۰۰ مامور نظامی، پلیس و مقامهای گمرک را در اماکن مذهبی مسیحیان ارتدوکس، مناطقی که اکثریت صرب دارند و گذرگاههای مرزی مستقر کند و این در صورتی که چنین استقراری توسط فرمانده کیفور تأیید شود.
http://sanatnews.ir/News//272214
برچسب ها :
زاخارووا
,
صربستان
,
اخبار صنعت نیوز
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
استانداردهای بینالمللی رمز ورود سرمایهگذاران
هوش مصنوعی، یاور جدید چشمپزشکان برای کنترل آبمروارید
آیا سرکه سیب برای کاهش وزش موثر است؟
جزئیاتی از حملات سایبری در کشور طی زمستان سال ۱۴۰۳
سفر معاون وزیر خارجه ایران به عربستان
کره شمالی: به پرواز بمبافکنهای آمریکایی بر فراز کُره پاسخ میدهیم
روشی نوین برای تولید برق از «آب باران»
راهاندازی ۱۶۰ مجموعه نخبه پرور در سراسر کشور
تهران «پاک» شد
پیام تبریک فراجا به مناسبت روز ارتش
مدودف، صدراعظم آتی آلمان را «نازی» خواند
چین قاطعانه با اقدامات آمریکا مخالفت میکند
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز