سه شنبه 17 تير 1404

پیام یک حضور هدفمند

  تاريخ:شانزدهم تير 1404 ساعت 11:09   |     کد : 315478   |     مشاهده: 35
حضور شخص رئیس‌جمهور در اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی( اکو) آن‌هم در شرایطی که کشور هنوز در وضعیت پساجنگ قرار داشت، خود به‌ تنهایی حامل این پیام بود که دیپلماسی در منظومه فکری جمهوری اسلامی ایران نه تنها تعطیل‌پذیر نیست، بلکه در سخت‌ترین شرایط، فعال‌تر و هدفمندتر از همیشه پی گرفته می‌شود.

به گزارش ایسنا، مهدی طباطبایی، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت: در حالی که تنها چند روز از پایان جنگ ۱۲ روزه و حملات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی به خاک ایران گذشته بود، حضور رئیس‌جمهوری در دهمین اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در جمهوری آذربایجان، حامل پیامی چندوجهی و مهم از سوی جمهوری اسلامی ایران به منطقه و جهان بود. این سفر که در یکی از حساس‌ترین مقاطع امنیتی و سیاسی کشور صورت گرفت، نه صرفاً یک رویداد دیپلماتیک، بلکه نشانه‌ای روشن از عادی‌سازی روند حکمرانی، بازگشت به صحنه سیاست منطقه‌ای و تأکید بر رویکرد گفت‌وگو و همکاری پس از دوره‌ای از تنش‌های نظامی و راهبردی تلقی شد.
حضور شخص رئیس‌جمهوری آن‌هم در شرایطی که کشور هنوز در وضعیت پساجنگ قرار داشت، خود به‌ تنهایی حامل این پیام بود که دیپلماسی در منظومه فکری جمهوری اسلامی ایران نه تنها تعطیل‌پذیر نیست، بلکه در سخت‌ترین شرایط، فعال‌تر و هدفمندتر از همیشه پی گرفته می‌شود. این انتخاب، فراتر از یک سفر رسمی، حضور دوباره‌ای برای جمهوری اسلامی در عرصه تعاملات منطقه‌ای و نمایش نوعی ثبات، اقتدار و اعتماد به نفس راهبردی در مقابل چالش‌هایی بود که دشمنان در پی تحمیل آن بودند.
در فضای اجلاس اکو، صمیمیت حاکم بر دیدارهای دوجانبه رئیس‌جمهوری با سران کشورهای منطقه‌ای از جمله نخست‌وزیر پاکستان، رئیس‌جمهوری ترکیه و میزبان اجلاس، رئیس‌جمهوری آذربایجان، نه تنها نشان از مناسبات گرم دیپلماتیک داشت، بلکه به تعبیری، مهر تأییدی بر مقاومت و ایستادگی ملت ایران پس از موج اخیر حملات نیز بود. گفت‌وگوهایی که پیرامون گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های اقتصادی، انرژی، حمل‌ونقل و گردشگری انجام شد، نشان می‌دهد که تهران نه تنها در پی تقویت فضای امنیتی خود، بلکه به ‌دنبال بازتعریف نقش منطقه‌ای‌اش با محوریت سیاست همسایگی و همکاری‌های چندجانبه است.
رئیس‌جمهوری ایران در حاشیه این نشست، همچنین بر ظرفیت‌های مغفول‌مانده‌ای همچون گردشگری منطقه‌ای به‌عنوان افق جدید همکاری در قالب اکو تأکید کرد؛ موضوعی که می‌تواند به ‌نوعی بازتعریف پیوندهای نرم میان ملت‌های منطقه و کاهش تنش‌های تاریخی و ژئوپلیتیکی باشد.
سفر رئیس‌جمهوری به خانکندی در حالی صورت گرفت که برخی در داخل نسبت به زمان‌بندی یا ضرورت آن نقدهایی داشتند. اما اکنون بازتاب‌های مثبت این حضور و حمایت‌هایی که از مواضع ایران صورت گرفت، حاکی از آن است که این اقدام، نه فقط از حیث سیاسی و امنیتی، بلکه از منظر بازسازی دیپلماسی منطقه‌ای جمهوری اسلامی نیز مؤثر و به‌موقع بوده است.
به تعبیر دقیق‌تر، ایران با این سفر بار دیگر نشان داد که در مواجهه با بحران، به جای انفعال یا انزوا راهبرد خود را بر پایه گفت‌وگو، حضور فعال و بهره‌گیری از فرصت‌های دیپلماتیک بنا می‌نهد؛ رویکردی که می‌تواند نقشه آینده مناسبات منطقه‌ای را نیز تحت تأثیر قرار دهد.

http://sanatnews.ir/News//315478
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است