تلاش برای کاهش تفاوت نرخ ارز نیمایی و آزاد
|
وزیر راه: اجرای پروژههای عمرانی باید «اقتصاد پایه» باشد
|
اجلاس وزرای کشورهای عضو «تراسیکا» به میزبانی تهران برگزار میشود
|
ایران و پاکستان برای رفع موانع تجارت توافق کردند
|
در صنعت و اقتصاد، فرصت سعی و خطا نداریم
|
وجیهالله جعفری معاونت معدنی وزارت صمت شد
|
نگران بحرانهایی که دشمنان ایجاد میکنند نیستیم
|
تاکید بر توسعه همکاریهای صنعتی و معدنی بین ایران و ارمنستان
|
پیام تسلیت وزیر صمت در پی شهادت سیدحسن نصرالله
|
توسعه همکاریهای ایران و پاکستان در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر
|
برگزاری کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و عربستان در آیندهای نزدیک
|
همکاریهای ایران و تاجیکستان در حوزه برق توسعه مییابد
|
گزارش کامل کارشناسی ابعاد حادثه به مردم ارائه می شود
|
چهارشنبه 9 آبان 1403
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
خطر برخورد با ماهوارههای «استارلینک» کمتر شد
تاريخ:بيست و هفتم دی 1402 ساعت 10:47
|
کد : 286685
|
مشاهده: 222
با وجود این که شبکه ماهوارهای «استارلینک» در ۶ ماه گذشته توسعه یافته و به حدود ۱۰۰۰ ماهواره رسیده اما «اسپیسایکس» معتقد است که ماهوارههای آن مانورهای اجتنابی کمتری را نسبت به نیمه سال پیش انجام دادهاند.
به گزارش ایسنا، شرکت «اسپیسایکس»(SpaceX) گزارش داده که با وجود گسترش شبکه ماهوارهای «استارلینک»(Starlink)، تعداد برخوردهای نزدیک بین ماهوارههای این شرکت با سایر اجرام مداری در شش ماه گذشته افزایش نیافته است.
به نقل از اسپیس، کارشناسان پایداری فضایی میگویند که گسترش شبکه ماهوارهای خبر خوبی است اما هشدار دادهاند که کاهش مانورهای اجتنابی احتمالا فقط انحراف از روند صعودی بلندمدت است.
اسپیسایکس دو بار در سال به «کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا»(FCC) گزارش میدهد که ماهوارههایش چند بار مجبور شدهاند مسیر خود را تغییر دهند تا از برخورد احتمالی با سایر فضاپیماها و زبالههای فضایی جلوگیری کنند. این شرکت جدیدترین گزارش ۶ ماهه وضعیت شبکه ماهوارهای خود را در ۲۹ دسامبر ۲۰۲۳ ارائه کرد که دوره زمانی بین اول ژوئن ۲۰۲۳ تا ۳۰ نوامبر ۲۰۲۳ را پوشش میدهد.
در آن دوره، ماهوارههای استارلینک باید ۲۴ هزار و ۴۱۰ مانور اجتناب از برخورد را انجام میدادند که معادل ۶ مانور برای هر ماهواره است. در دوره گزارش پیشین که ۳۱ مه ۲۰۲۳ بود، ماهوارههای استارلینک باید ۲۵ هزار و ۲۹۹ بار جابهجا میشدند. دادهها نشان میدهند که حتی اگر شبکه ماهوارهای استارلینک در ۶ ماه گذشته تا حدود ۱۰۰۰ ماهواره توسعه یافته باشد، ماهوارههای آن نسبت به نیمه سال پیش، مانورهای اجتنابی کمتری را انجام دادهاند.
پیش از این، با توسعه شبکه ماهوارهای، تعداد مانورها هر ۶ ماه دو برابر میشد. کارشناسان انتظار داشتند که این روند ادامه یابد و نگران آن بودند.
«هیو لوئیس»(Hugh Lewis) استاد «دانشگاه ساوتهمپتون»(University of Southampton) که چندین سال است اثرات شبکه ماهوارهای را بر ایمنی مداری مطالعه میکند، گفت که انحراف ظاهری از روند قبلی ممکن است به دلیل تغییرپذیری طبیعی و بهبود دقت دادههای مکانیابی ماهوارهای در دسترس اپراتورها باشد.
وی افزود: باید تا دوره گزارش بعدی منتظر بمانیم تا وضعیت را درک کنیم اما این خبر خوبی است. در هر حال، اگر آمار ارائهشده در کل سال را بررسی کنیم، میبینیم که آنها باید تقریبا ۵۰ هزار مانور انجام میدادند که هنوز هم عدد بسیار بالایی محسوب میشود و کمی بالاتر از آمار سال پیش است.
ماهوارههای استارلینک براساس اطلاعات ارائهشده توسط «نیروی فضایی آمریکا»(USSF) و شرکت «لئولبز»(LeoLabs)، تصمیمهای مستقلی را برای مانور دادن میگیرند. هنگامی که دادههای موجود نشان دهند که یک ماهواره استارلینک کمتر از یک در ۱۰۰ هزار احتمال دارد به فضاپیمای دیگر یا زبالههای فضایی برخورد کند، ماهواره به حرکت درمیآید. اسپیسایکس تاکید کرده که روش آن بسیار دقیقتر از سایر اپراتورهاست. آن اپراتورها تنها زمانی فضاپیمای خود را حرکت میدهند که خطر برخورد بیش از یک در ۱۰ هزار باشد.
«دن اولتروگ»(Dan Oltrogge) دانشمند ارشد شرکت «COMSPOC» گفت که انتظار دارد تعداد مانورهای اجتنابی افزایش یابد زیرا قرار است ماهوارههای بیشتری در سالهای آینده پرتاب شوند.
اولتروگ گفت: ما شاهد افزایش نسبتا چشمگیر روشهای مشابه طی پنج سال گذشته بودهایم که به طور کلی افزایش پنج برابری داشتهاند و با اضافه شدن ماهوارههای بیشتری به این ترکیب و ایجاد زبالههای بیشتر در فضا، میزان برخورد همچنان افزایش مییابد.
اسپیسایکس در حال حاضر بیش از ۵۲۵۰ ماهواره استارلینک را مدیریت میکند که کمتر از نیمی از مجموعه ۱۲ هزار ماهواره نسل اول برنامهریزیشده آن است. این شرکت میخواهد در نهایت ناوگان ماهوارههای خود را به بیش از ۴۰ هزار فروند افزایش دهد.
لوئیس خاطرنشان کرد که اگرچه پیشبینیهای قبلی او نشان دادهاند شاید ماهوارههای استارلینک به بیش از یک میلیون بار در نیمسال اول سال ۲۰۲۸ مانور داشته باشند اما دادههای جدید نشان میدهند که توسعه بسیار آهستهتری با حدود ۱۰۰ هزار مانور در ۶ ماه پایانی دهه جاری مورد نیاز است.
وی افزود: هنوز باید مانورهای بسیاری انجام شوند. من هنوز این نگرانی را دارم که آیا میتوانیم این تعداد از ماهوارهها را با خیال راحت اجرایی کنیم. این خطر وجود دارد که چون تعداد زیادی از آن برخوردها پیش میآیند، برخی از آنها در یک نقطه به برخورد منجر شوند.
برخوردهای مداری، یک تهدید بزرگ برای توانایی بشر در استفاده ایمن از فناوری فضایی هستند. هر برخوردی میتواند هزاران قطعه را ایجاد کند که ممکن است برای مدت طولانی در مدار بمانند و فضاپیماهای دیگر را تهدید کنند.
با وجود این، کارشناسان، اسپیسایکس را به دلیل نگرش سختگیرانه و قرار دادن اطلاعات در اختیار سایر اپراتورها تحسین میکنند. آنها امیدوارند که سایر اپراتورهای فضاپیما نیز از این روند پیروی کنند.
اولتروگ گفت: ما باید در همه زمینهها به این موضوع نزدیک شویم. ما باید تلاش کنیم تا دقیقترین دادههای ممکن را در مورد موقعیت ماهوارهها، محمولههای مرده و همه زبالههای فضایی دیگر به دست بیاوریم. ما باید تا حد امکان دادههای خود را در اختیار اپراتورها قرار دهیم زیرا این کار به بهبود دانش موقعیتی همه کمک میکند تا بتوانند از مانورهای اجتنابی که در وهله اول به آنها نیازی نبوده است، خلاص شوند.
http://sanatnews.ir/News//286685
برچسب ها :
ماهواره
,
استارلینک
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
افزایش تولید و صادرات نفت بهرغم تحریمها و تهدیدها برگ زرینی در کارنامه دو ساله دولت است
بذرپاش: حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد مسکونی در حال ساخت است
تجارت ۳۴ میلیارد دلاری تهران و ابوظبی
روابط ایران و چین بیش از هر زمان دیگری فرصت رشد دارد
وزیر نفت شایعه استعفای خود را تکذیب کرد
رایزنی معاون وزیر نفت با شرکتهای خارجی برای صدور خدمات فنی و مهندسی صنعت گاز
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
تولید مشترک خودرو توسط ایران و چین
بذرپاش: سامانه رایگان خودنویس برای تنظیم قرارداد موجر و مستاجر راهاندازی شد
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
آخرین جزئیات گواهیهای اسقاط خودروهای سنگین از سامانه راهداری
آخرين اخبار
ساخت هرگونه مستحدثات در حریم تخت جمشید ممنوع است
تدارک پژوهشگاه مهندسی ژنتیک به منظور ایجاد اشتغال برای هزار فناور
اتوبوسرانی چگونه بر شرکتهای بخش خصوصی نظارت میکند؟
بورس ایستاد
رمضانعلی حیدری خلیلی در وزارت ارشاد پست گرفت
صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دیوان کیفری بینالمللی ۵ ماه به تعویق افتاد
صادرات ۶ میلیارد دلاری آیفون از هند
وزرای ورزش و میراث فرهنگی وارد بوموسی شدند
رفع ایرادات فرمانداری تهران برای شرکت شهرداری در افزایش سرمایه بانک شهر
سهم چشمگیر موتورسیکلتها در انتشار آلایندگیهای گازی در تهران
صالحی امیری به ابوموسی رفت
آخرین وضعیت تردد در جادههای کشور
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز