سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منصوب شد
|
تحویل واحدهای مسکونی به خانوادههای جانباختگان معدن طبس
|
تلاش برای کاهش تفاوت نرخ ارز نیمایی و آزاد
|
وزیر راه: اجرای پروژههای عمرانی باید «اقتصاد پایه» باشد
|
اجلاس وزرای کشورهای عضو «تراسیکا» به میزبانی تهران برگزار میشود
|
ایران و پاکستان برای رفع موانع تجارت توافق کردند
|
در صنعت و اقتصاد، فرصت سعی و خطا نداریم
|
وجیهالله جعفری معاونت معدنی وزارت صمت شد
|
نگران بحرانهایی که دشمنان ایجاد میکنند نیستیم
|
تاکید بر توسعه همکاریهای صنعتی و معدنی بین ایران و ارمنستان
|
پیام تسلیت وزیر صمت در پی شهادت سیدحسن نصرالله
|
توسعه همکاریهای ایران و پاکستان در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر
|
برگزاری کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و عربستان در آیندهای نزدیک
|
دو شنبه 21 آبان 1403
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
کاهش عوارض شیمیدرمانی با قند موجود در شیر مادر
تاريخ:چهارم دی 1402 ساعت 14:18
|
کد : 286176
|
مشاهده: 177
شیمی درمانی یک درمان نجاتبخش برای بسیاری از بیماران مبتلا به بیماری سرطان است، اما عوارض زیادی بر کیفیت زندگی آنها نیز دارد و اکنون یک مطالعه جدید نشان میدهد که قند موجود در شیر مادر عوارض جانبی شیمیدرمانی را کاهش می دهد.
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، گروهی از پژوهشگران دانشگاه «وندربیلت»(Vanderbilt) کشف کردهاند که شیر انسان حاوی گنجینهای از قندهاست که میتواند فواید سلامتی متعددی از جمله کاهش عوارض جانبی شیمیدرمانی داشته باشد.
عوارض جانبی ناخوشایند شیمیدرمانی
شیمیدرمانی یک درمان نجاتبخش برای بسیاری از بیماران مبتلا به بیماری سرطان است، اما عوارض زیادی بر کیفیت زندگی آنها نیز دارد. یکی از شایعترین و ناراحت کنندهترین عوارض جانبی آن «موکوزیت» است که به وضعیتی گفته میشود که باعث التهاب و زخم شدید در دستگاه گوارش میشود و به درد، خونریزی و اسهال منجر میشود.
استیون تاونسند پژوهشگر ارشد این مطالعه و استاد شیمی در دانشگاه وندربیلت، از تجربه درمان سرطان پستان مادرش الهام گرفت. به گفته مادر استیون، بدترین قسمت شیمیدرمانی، از دست دادن مو یا ناخنهایش نبوده است، بلکه ابتلا به اسهال شدید و مداوم هر روزه بوده است.
تاونسند و همکارش فانگ یان دریافتند که قندی به نام fucosyllactose -’۲ در شیر مادر ممکن است این مشکل را حل کند.
مطالعه آنها که در مجله Cellular and Molecular Gastroenterology and Hepatology منتشر شده است، نشان داد که fucosyllactose -’۲ میتواند از سلولهای پوشش دهنده معده در برابر آسیب ناشی از شیمیدرمانی در موشها محافظت کند.
آنها امیدوار بودند که اگر بتوانند این قند را همراه با شیمیدرمانی به بیماران بدهند، ممکن است اسهال آنها را کاهش دهد و آسایش آنها را بهبود بخشد.
قندهای شیر مادر
اما این همه چیز نیست. تاونسند معتقد است که قندهای موجود در شیر مادر که تخمین زده میشود تا ۲۰۰ عدد باشد، ممکن است کاربردهای دیگری فراتر از درمان عوارض جانبی شیمیدرمانی داشته باشد.
وی میگوید: ما فقط حدود ۱۰ تا ۱۲ سال است که روی این قندها مطالعه کردهایم و متوجه شدهایم که خواص شگفتانگیزی دارند. به عنوان مثال، قندهای شیر مادر ممکن است به مبارزه با عفونتهای باکتریایی، بدون آسیب رساندن به باکتریهای مفید در روده ما کمک کنند.
تاونسند میگوید همسرش پس از گزش توسط یک عنکبوت قهوهای از عفونت شدید رنج میبرد و مجبور به مصرف آنتیبیوتیکی قوی به نام وانکومایسین شد که میکروبیوم او را از بین برد.
به گفته وی، آنتیبیوتیکها عالی هستند، اما باکتریهای خوبی را که برای سلامتی خود نیاز داریم را نیز از بین میبرند. از طرف دیگر قندهای شیر مادر میتوانند به طور انتخابی باکتریهای بد را از بین ببرند و از باکتریهای خوب حمایت کنند.
تاونسند میگوید، قندهای شیر مادر میتوانند از تشکیل زیسترشتههای باکتریایی که لایههای لزج باکتری هستند که به سطوح میچسبند و باعث ایجاد مشکلاتی مانند پوسیدگی دندان و انحراف کشتیها میشوند، جلوگیری کند.
وی خاطرنشان کرد: صنعت کشتیرانی سالانه میلیاردها دلار برای حذف این باکتریها از کشتیها هزینه میکند، زیرا باعث کاهش سرعت و افزایش مصرف سوخت آنها میشود.
تاونسند میگوید، دریافته است که قندهای شیر مادر میتوانند از تشکیل این زیسترشتهها جلوگیری کنند، بنابراین میتوان از آنها برای پوشش کشتیها و کارآمدتر کردن آنها استفاده کرد.
آیا شیر خشک برای نوزادان خوب است؟
جدا از حل این مجموعه متنوع از مشکلات برای بزرگسالان، آیا این پژوهش میتواند شیر فرمولاسیون شده بهتری برای نوزادان ایجاد کند؟
تاونسند میگوید، برخی از شرکتها در حال حاضر این قندها را به شیر خشک اضافه میکنند تا میکروبیوم شیر مادر را بازسازی کنند. با این حال فاصله زیادی بین میزان این قندهایی که نوزادان از شیر مادر و شیر خشک دریافت میکنند، وجود دارد.
به گفته تاونسند، نوزادان در هنگام شیردهی روزانه ۲۰ گرم از این مولکولها را میخورند، اما تنها حدود ۱۰۰ میلیگرم از آن را از شیر خشک دریافت میکنند.
وی میگوید، اگر چه شرکتها سعی میکنند میکروبیوم شیر مادر را در شیر خشک با این قندها تقلید کنند، اما قادر به مهیا کردن مقیاسی برای تقلید کاری که شیر مادر میتواند انجام دهد، نیستند.
هدف تاونسند که یک شیمیدان است، ایجاد آنزیمها و میکروبهای مهندسی شده است که بتواند این قندها را به صورت مصنوعی در مقیاس بزرگ تولید کند. با این حال او میگوید که حتی در صورت موفقیت، محصول آنها هنوز از تکرار ترکیب پیچیده شیر مادر دور خواهد بود.
تاونسند میگوید: شیر مادر بسیار شخصیسازی شده است و کمیت و کیفیت مولکولهای آن به صورت روزانه تغییر میکند و هیچ راهی برای پیشبینی تغییرات روزانه آن وجود ندارد. ضمن اینکه یک مکانیسم بازخورد بین مادر و نوزاد وجود دارد تا مادر دقیقا بداند که نوزادش به چه چیزی نیاز دارد. این دیوانه کننده است، چرا که مادران روزانه حدود ۵۰۰ کالری اضافی صرف میکنند تا شیر خود را بر اساس نیاز کودکشان شخصیسازی کنند.
وی افزود: ما هرگز نمیتوانیم این را تقلید کنیم و در این مرحله فقط میتوانیم سه یا شاید چهار مورد از این قندهای شیر مادر را از ۲۰۰ قند موجود در آن تولید کنیم.
تاونسند مشتاق است تا کاربردهای این ترکیبات را برای کمک به افراد مبتلا به بیماریهای مختلف، به ویژه بیماریهایی که معده را تحت تأثیر قرار میدهند، گسترش دهد.
او میگوید که فکر میکند افرادی که به بیماری کرون، IBS، بیماری سلیاک و چیزهایی که معده را بیمار میکنند، هدف بعدی این قندها باشند. به گفته وی، محصول نهایی برای پژوهشگران فقط یک اثبات مفهوم خواهد بود که نشان میدهد آنها میتوانند کارهای بسیار پیچیدهای را با ابزارهای سادهای انجام دهند که همیشه پیش روی ما قرار داشته است.
تاونسند میگوید، چندین لیتر از این ماده اعجاب انگیز تقریبا در همه جا وجود دارد و این شگفت انگیز است.
http://sanatnews.ir/News//286176
برچسب ها :
شیمی درمانی
,
شیر مادر
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
بذرپاش: حدود یک میلیون و ۹۰۰ هزار واحد مسکونی در حال ساخت است
افزایش تولید و صادرات نفت بهرغم تحریمها و تهدیدها برگ زرینی در کارنامه دو ساله دولت است
تجارت ۳۴ میلیارد دلاری تهران و ابوظبی
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
رایزنی معاون وزیر نفت با شرکتهای خارجی برای صدور خدمات فنی و مهندسی صنعت گاز
بذرپاش: سامانه رایگان خودنویس برای تنظیم قرارداد موجر و مستاجر راهاندازی شد
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
آخرین جزئیات گواهیهای اسقاط خودروهای سنگین از سامانه راهداری
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
آخرين اخبار
تاکید مصر بر لزوم احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه
محور کندوان ۱۰روز مسدود میشود
جملات قصار کُرهای طرفدار جهانی پیدا کرد
عراقچی و الاعرجی بر اهمیت تقویت روابط استراتژیک ایران و عراق تاکید کردند
محمود عباس: غزه در معرض نکبت دیگری قرار دارد
مرکز آزمایشگاهی تحقیقاتی راهاندازی میشود
حضور حداکثری بانوان را در بازیهای آسیایی خواهیم داشت
کاهش فشار خون فقط با ۵ دقیقه ورزش روزانه
مواد غذایی که سن بیولوژیک را تسریع میکند
تولید بیش از ۳۵۰ هزار تن شمش آلومینیوم در ۷ ماه امسال
پیشنهاد ایران برای بازرسی کشتیهای دور از دسترس تصویب شد
سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منصوب شد
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز