دو شنبه 21 آبان 1403

افزایش وزن شیرخوار؛ بهترین راه تشخیص کفایت شیر مادر

  تاريخ:هجدهم مرداد 1402 ساعت 10:41   |     کد : 281559   |     مشاهده: 156
رییس گروه سلامت نوزادان، کودکان و شیر مادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به نگرانی‌های مادران شیرده در خصوص ناکافی بودن شیر تاکید کرد: بهترین راه تشخیص کفایت شیرمادر افزایش وزن شیرخوار و بررسی منحنی رشد وی است.
به گزارش ایسنا، شهناز دلبرپور احمدی بر ضرورت شروع تغذیه با شیر مادر بلافاصله و طی ساعت اول پس از تولد نوزاد تاکید کرد.
وی با اشاره به شکایت اکثر نومادران درخصوص نیامدن شیر در ساعات اولیه پس از تولد نوزاد خاطرنشان کرد: افزایش قابل ملاحظه حجم شیر حدود 40 ساعت پس از زایمان روی می‌دهد.
احمدی تاکید کرد: گرچه مقدار شیر در طی دو روز اول بعد از زایمان کم است، ولی معمولا مقدار کلستروم (آغوز) برای تامین نیازهای شیرخوار کافی است و جریان شیرمادر در سه تا پنج 5 روزگی نوزاد بیشتر می‌شود.
نشانه‌های گرسنگی و سیری شیرخوار
احمدی با بیان این که گریه و جیغ زدن علامت دیررس گرسنگی است، اظهار کرد: نباید اجازه داد گرسنگی شیرخوار به این مرحله برسد. شیرخواران با حرکات دهان، مکیدن لب و انگشت، گرسنگی خود را بیان می‌کنند. آن‌ها در هنگام گرسنگی هر چیزی را به دهان می‌برند، نق می‌زنند و صداهای ظریف از خود تولید می‌کنند.
وی تاکید کرد: وقتی این علائم را در شیرخوار مشاهده کردید، او را تغذیه کنید اما اگر آشفته است و گریه می‌کند، ابتدا باید او را آرام کنید تا بتواند پستان مادر را به درستی گرفته و مکیدن شیر را انجام دهد.
این کارشناس نشانه‌های سیری شیرخوار را شامل توقف صدای بلع، توقف بیشتر بین دفعات مکیدن، رها کردن پستان و ریلاکس (شل شدن) و به خواب رفتن نوزاد عنوان کرد و گفت: معمولا شیرخوار بعد از شیر خوردن آرام و راحت است.
او ناکافی بودن شیر را یکی از نگرانی‌های مادران شیرده عنوان کرد و گفت: مادران بویژه مادران جوان ممکن است احساس کنند شیرشان کافی نیست و نوزاد را سیر نمی‌کند.
وی همچنین بهترین راه برای تشخیص کفایت شیرمادر را افزایش وزن شیرخوار و ترسیم منحنی رشد عنوان کرد.
به گفته وی، معمولا نوزادان در دو تا 4 روز اول پس از تولد مقداری از وزن خود را از دست می‌دهند که این کاهش وزن، طبیعی است.
وی افزود: شیرخواری که وزن زیادی از دست نداده و به طور موثر تغذیه می‌شود از روز چهارم تا پنجم پس از تولد شروع به افزایش وزن به میزان تقریبا 15 تا 30 گرم در روز می‌کند.
به گفته احمدی، بیشتر شیرخوارانی که با شیرمادر تغذیه می‌شوند تا روز 10 الی 14 وزنی بیشتر از وزن زمان تولد خود خواهند داشت و طی دو ماه اول 150 تا 210 گرم در هفته افزایش وزن دارند.
وی تاکید کرد: چنانچه نوزادی که با شیرمادر تغذیه می‌شود، وزنش در دو هفتگی کمتر از وزن زمان تولدش باشد، نیازمند ارزیابی دقیق و مداخله است.
بنابراعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، وی در خاتمه با اشاره به میزان افزایش وزن مطلوب در شیرخواران، گفت: حداقل 600 گرم افزایش وزن (یا بیشتر) در ماه برای یک شیرخوار مطلوب است.

http://sanatnews.ir/News//281559
Share

برچسب ها :  شیر مادر , کودکان
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است