وزیر راه و شهرسازی: اتمام پروژههای نیمه تمام اولویت دولت چهاردهم است
|
وزیر صمت: رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان با رفع موانع محقق میشود
|
اتصال شبکه برق ایران و روسیه یک قدرت بزرگ الکتریکی را در منطقه ایجاد میکند
|
نیروگاهها و صنایع به سمت سوخت مایع بروند
|
وزیر صمت: در اولین فرصت به کردستان سفر میکنم
|
جزئیات حادثه تصادف خودروی حامل وزیر صنعت
|
وزیر نفت: هزینه بنزین سوپر متناسب با هزینه واردات خواهد بود
|
وزیر نفت خبر داد: مدیریت سوخت منازل و مراکز صنعتی برای زمستان
|
سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منصوب شد
|
تحویل واحدهای مسکونی به خانوادههای جانباختگان معدن طبس
|
تلاش برای کاهش تفاوت نرخ ارز نیمایی و آزاد
|
وزیر راه: اجرای پروژههای عمرانی باید «اقتصاد پایه» باشد
|
اجلاس وزرای کشورهای عضو «تراسیکا» به میزبانی تهران برگزار میشود
|
شنبه 3 آذر 1403
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
رژیم غذایی گیاهخواری برای سیاره ما بهتر است!
تاريخ:دوم مرداد 1402 ساعت 13:03
|
کد : 280734
|
مشاهده: 363
دانشمندان دانشگاه «آکسفورد» تایید کردند که رژیم گیاهخواری به شدت برای سیاره ما بهتر است.
به گزارش ایسنا و به نقل از ساینسآلرت، میدانیم که مصرف گوشت تاثیر قابل توجهی بر روی کره زمین دارد و رژیمهای غذایی مبتنی بر گیاه از نظر زیست محیطی پایدارتر هستند.
اما غذایی که میخوریم دقیقا چه تاثیری بر محیط زیست میگذارد و پیروی از یک رژیم غذایی گیاهخواری چه تفاوتی در مقایسه با مصرف گوشت زیاد یا حتی رژیم کم گوشت ایجاد میکند؟
دانشمندان دادههای رژیم غذایی ۵۷ هزار نفر را مورد مطالعه قرار دادند و آنچه میخوردند یا مینوشیدند را با پنج معیار بررسی کردند: انتشار گازهای گلخانهای، استفاده از زمین، استفاده از آب، آلودگی آب و از دست دادن تنوع زیستی.
نتایج این مطالعه اکنون در مجلهی Nature Food منتشر شده است.
آنها متوجه شدند که گیاهخواران نسبت به مصرفکنندگان زیاد گوشت تنها ۳۰ درصد تاثیرات زیست محیطی بر جای میگذارند.
دادههای رژیم غذایی از یک مطالعه بزرگ در مورد سرطان و تغذیه به دست آمده است که بیش از دو دهه است که در کل حدود ۵۷ هزار نفر در سراسر بریتانیا را ردیابی میکند.
افرادی که در مطالعه شرکت کردند گزارش دادند که در طی ۱۲ ماه چه خورده و نوشیدند و سپس آنها به شش گروه مختلف طبقهبندی شدند: وگانها، گیاهخواران، ماهیخواران و گوشت خواران با مصرف گوشت کم، متوسط و زیاد.
سپس گزارشهای رژیم غذایی آنها به مجموعه دادهای حاوی اطلاعاتی دربارهی تاثیرات زیستمحیطی ۵۷ هزار غذا ارتباط داده شد.
این مجموعه داده چگونگی و مکان تولید یک غذا را در نظر گرفت. به عنوان مثال، هویجهایی که در گلخانهای در اسپانیا رشد میکنند، تاثیر متفاوتی با هویجهایی که در مزرعهای در بریتانیا رشد میکنند، خواهند داشت.
با گنجاندن جزئیات بیشتر، آنها توانستند با اطمینان بیشتری نشان دهند که رژیمهای غذایی مختلف اثرات زیست محیطی متفاوتی دارند. محققان دریافتند که رژیم غذایی وگان با حتی پایینترین سطح سازگاری نیز نسبت به پایدارترین رژیم غذایی گوشتخواری با محیط زیست سازگارتر است.
وگانها در برابر گوشتخواران
جای تعجب نیست که رژیمهای غذایی حاوی فرآوردههای گوشتی اثرات زیست محیطی بیشتری داشته باشند. به ازای هر واحد غذای مصرفی، گوشت و لبنیات بین سه تا ۱۰۰ برابر اثرات زیست محیطی بیشتری نسبت به غذاهای گیاهی دارند.
گیاهخواران در این مطالعه تنها ۲۵ درصد از تاثیر رژیم غذایی افرادی که گوشتخوار هستند را بر روی انتشار گازهای گلخانهای داشتند. دلیل آن این است که تولید گوشت از زمین بیشتری استفاده میکند که این به معنای جنگل زدایی بیشتر و جذب کربن کمتر توسط درختان است.
برای تغذیه گیاهانی که حیوانات را تغذیه میکنند، از کودهای زیادی استفاده میکند و به این دلیل گاوها و سایر حیوانات مستقیما خود گازهایی منتشر میکنند. در مقایسه با گوشت خواران با مصرف زیاد گوشت، گیاهخواران تنها در ۲۵ درصد از تأثیر در استفاده از زمین، ۴۶ درصد در استفاده از آب، ۲۷ درصد در آلودگی آب و ۳۴ درصد در تنوع زیستی نقش داشتند.
حتی رژیمهای کم گوشت حدود ۷۰ درصد تاثیر را در اکثر معیارهای زیستمحیطی در مقایسه با رژیم غذایی با گوشت زیاد به همراه داشت.
تاثیر جهانی
این یافتهها بسیار مهم هستند زیرا تخمین زده میشود که سیستم غذایی مسئول حدود ۳۰ درصد از انتشار گازهای گلخانهای جهانی، ۷۰ درصد مصرف آب شیرین جهان و ۷۸ درصد از آلودگی آب شیرین است.
حدود سه چهارم زمینهای عاری از یخ در جهان تحت تاثیر استفاده انسان قرار گرفته است که عمدتا برای کشاورزی تغییر کاربری داده میشوند و با جنگلزدایی باعث از بین رفتن تنوع زیستی میشوند.
در بریتانیا، مصرف گوشت طی دههی منتهی به سال ۲۰۱۸ کاهش یافته است، اما به منظور دستیابی به اهداف زیست محیطی، استراتژی ملی غذا و کمیته تغییرات آب و هوایی بریتانیا کاهش بیشتر ۳۰ تا ۳۵ درصدی را توصیه میکنند.
انتخاب ما در مورد چیزی که میخوریم شخصی است. اینها عادتهای بسیار ریشهای هستند که تغییر آنها ممکن است دشوار باشد. اما محققان میگویند: مطالعه ما و سایرین در حال اثبات شواهدی مبنی بر این هستند که سیستم غذایی تاثیرات زیست محیطی و بهداشتی جهانی دارد که میتواند با گذار به سمت رژیمهای غذایی گیاهی کاهش یابد.
ما امیدواریم که کار ما بتواند سیاست گذاران را تشویق کند تا دست به اقدام بزنند و مردم را به سوی انتخابهای پایدارتر تشویق کند در حالی که غذایی مغذی، مقرون به صرفه و خوشمزه میخورند.
http://sanatnews.ir/News//280734
برچسب ها :
گیاهخواری
,
زمین
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
بذرپاش: سامانه رایگان خودنویس برای تنظیم قرارداد موجر و مستاجر راهاندازی شد
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
آخرين اخبار
ایثار و شهادت در تاریخ ثبت شده است
بازگشایی کامل جاده چالوس و آزادراه تهران-شمال
صعود پرسپولیس در جام حذفی با طلسمشکنی مهاجم آنگولایی
عراقچی: تصویب قطعنامه علیه ایران با اقدامات متقابل مواجه میشود
علیپور: خوشحالیم پای ژوائو به گلزنی باز شد
گاریدو: بازیهای جام حذفی خطرناک هستند
صالحی امیری با نخستوزیر آذربایجان دیدار کرد
آغاز ریلگذاری راه آهن خاش - چابهار
وزیر راه: کریدور شمال - جنوب راهبردی ترین پروژه ریلی کشور است
وزیر راه و شهرسازی: اتمام پروژههای نیمه تمام اولویت دولت چهاردهم است
وزیر صمت: رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان با رفع موانع محقق میشود
۶۰ لیتر سهمیه بنزین آذر شارژ شد
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز