پنج شنبه 24 آبان 1403

سرطان معده؛ علت اول مرگ‌های ناشی از سرطان

  تاريخ:سی و يکم خرداد 1402 ساعت 14:22   |     کد : 278963   |     مشاهده: 290
رئیس انجمن آندوسکوپی‌های گوارشی ایران گفت: روند سرطان معده در کشور رو به کاهش است، اما هنوز هم سرطان معده بیشترین علت مرگ‌های ناشی از سرطان را در هر دو جنس به خود اختصاص داده و بیماری خطرناک و پرشماری در کشور محسوب می‌شود. از طرفی ابتلا به سرطان روده بزرگ روند رو به افزایش دارد و پیش بینی این است که با روند فعلی حدود ۱۰ سال آینده تعداد تشخیص سرطان روده بزرگ حدود دو برابر افزایش یابد.
به گزارش ایسنا، دکتر کامران باقری لنکرانی در اولین نشست خبری انجمن علمی آندوسکوپی‌های گوارشی ایران، گفت: یکی از اقدامات تشخیصی پر شمار در همه جای دنیا آندوسکوپی‌های گوارشی است. این اقدام تشخیصی در طول زمان تکامل یافته است یعنی اگر در گذشته از آندوسکوپی صرفا برای تشخیص استفاده می‌شد، امروزه بیشتر استفاده ما تشخیص پیشرفته و اقدامات درمانی و تهاجمی پیشرفته است. برخی سرطان‌ها در مرحله اول با آندوسکوپی درمان می‌شود از طرفی برخی بیماری‌های که درمان آن در گذشته راهی جز جراحی نداشت امروز با این شیوه درمان می‌شود.امروزه می‌توان با امکانات موجود از روی شکل بافت روده سرطان را تشخیص داد.
وی با بیان اینکه از ۶۱ سال قبل انجمن جهانی آندوسکوپی آغاز به کار کرد، گفت: این فرآیند در کشور ما با تاخیر شروع شد اما مسیر آن رو به تکامل است‌. انجمن‌های علمی وظیفه اولشان گسترش علم در آن رشته است و هرچه فوق تخصصی‌تر به موضوع نگاه کنند حرکتشان در کرانه دانش قوی‌تر می‌شود. ضمن اینکه می‌توانند هم افزایی هم داشته باشند. البته واقعیت این است که مشکلات صنفی هم وجود دارد اما این انجمن باید در جهت گسترش مرز دانش در این رشته کار کند.
باقری لنکرانی با اشاره به اینکه در کشور ۹۰۰ نفر فوق تخصص گوارش و کبد دارند، اظهارکرد: امروزه حتی در برخی شهرستان‌ها مراکزی گسترده داریم که خدمات گسترده ارائه می‌دهند و اینها ما را ملزم می‌کند که به این موضوع عالمانه نگاه کنیم.
کاهش روند سرطان معده در کشور
رئیس انجمن آندوسکوپی‌های گوارشی ایران در بخش دیگری از اظهارت خود با بیان اینکه روند سرطان معده در کشور رو به کاهش است، تصریح کرد: اما هنوز هم سرطان معده بیشترین علت مرگ‌های ناشی از سرطان را در هر دو جنس به خود اختصاص داده و هنوز بیماری خطرناک و پرشماری در کشور محسوب می‌شود.
وی ادامه داد:‌ از طرفی سرطان روده بزرگ روند رو به افزایش دارد و پیش‌بینی این است که با روند فعلی حدود ۱۰ سال آینده تعداد تشخیص سرطان روده بزرگ حدود دو برابر افزایش یابد. تغییر سبک زندگی، مصرف فست فودها، چاقی و... مقصر بروز این سرطان شناخته شده است. این امر بیانگر این است که باید به غربالگری سرطان روده توجه بیشتری کنیم. کار اول غربالگری برای کسانی است که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان روده دارند یا علامت‌های خیلی پیش پا افتاده مانند کم خونی و تغییر اجابت مزاج دارند.
وزیر اسبق بهداشت افزود:‌ برای افراد فاقد علامت، بررسی مدفوع از نظر خون نهفته مهم است و قدم بعدی کلنوسکوپی است و این خدمت با گستردگی خوبی در کشور ارائه می‌شود.
وی اضافه کرد:‌ چند وقت قبل شائبه‌ای پیش آمده بود که کلونوسکوپی باید در مراکز محدود انجام شود اما خوشبختانه اخیرا تصمیم بر این شده است که این خدمت در دسترس افراد بیشتری باشد و نکته مثبتی است که فرآیند غربالگری سرطان روده بزرگ را در حجم وسیع‌تری و حتی مراکز سرپایی انجام دهیم، این کاری بود که چند سالی متوقف شده بود.
سیر افزایشی بیماری‌های التهابی روده در کشور
وی با بیان اینکه بیماری‌های التهابی روده در کشور سیر افزایشی دارد، اظهارکرد: شاید ۵۰ سال پیش تنها ۱۰۰ مورد از این بیماری پیدا می‌شد اما امروزه ۶۰ هزارنفر بیمار ثبت شده داریم و حدس می‌زنیم تعداد واقعی ۱۰۰ هزار نفر باشد و احتمالا ظرف ۱۵ سال آینده تعداد مبتلایان به بیماری‌های التهابی روده ۲.۵ برابر شود. این بیماری نیاز به مراقبت جدی دارد. خوشبختانه درمان‌های این بیماری در کشور به خوبی در دسترس است و شرکت‌های بایوتکنولوژی خیلی از درمان ‌های جهانی را به داخل آوردند اما نیاز به‌ مراقبت مزمن دارد تا از عوارض طولانی مدت پیشگیری شود. هدف اول ما گسترش مرزهای دانش در رشته و توانمند شدن ارائه دهندگان خدمت است.
در ادامه این نشست خبری دکتر امیرپاشا طبائیان _ دبیر علمی انجمن آندوسکوپی‌های گوارشی ایران، با بیان اینکه آندوسکوپی این روزها از بحث تشخیصی خارج شده و وارد بحث درمانی کم تهاجمی شده است، گفت: بسیاری از مواردی که درمان سنگین نیاز داشت اکنون با عوارض کمتر و به این شیوه درمان می‌شود. انجمن ما با هدف پیشرفت این موارد تاسیس شده است.
وی افزود: به خاطر تصمیم غلط دولت قبل، بحث انجام کلونوسکوپی در مطب ممنوع شده بود اما امروز به همت تیم درمان وزارت بهداشت این مشکل حل شد و از این به بعد پس از ابلاغیه انجام کلونوسکوپی در مطب آزاد خواهد شد. این سبب افزایش دسترسی مردم به خدمات شده و از رشد سرطان‌های روده با تشخیص زودرس جلوگیری می‌کند.
طبائیان افزود:‌ الان توصیه می‌کنیم افراد از سن ۴۵ سال به بالا خصوصا، اگر سابقه خانوادگی ابتلا یا علائمی مانند کم خونی داشته باشند توصیه به کلونوسکوپی می‌کنیم و وقتی در مراحل اول بیماری تشخیص داده شود به راحتی با روش کم تهاجمی درمان می‌شود و بار مالی کمتری هم به نظام سلامت وارد می‌کند.
به گفته وی انجمن‌های علمی بازوی مشورتی وزارت بهداشت هستند. در وزارت بهداشت همه مسئولین از همه رشته ها اطلاعات کافی ندارند برای انجام کار کارشناسی درست، نیاز است که مشورت کنند و ما این کمک را می‌کنیم.

http://sanatnews.ir/News//278963
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است