شنبه 3 آذر 1403

اشتباه نکنید؛ سرماخوردگی و کرونا نیست

  تاريخ:دوازدهم ارديبهشت 1402 ساعت 09:38   |     کد : 276038   |     مشاهده: 213
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: اکنون واکسن و درمان قطعی دارویی برای درمان بیماری مرس وجود نداشته و علائمی شبیه به سرماخوردگی در انسان ایجاد می‌کند.
محمدعلی بخشی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: عامل بیماری مرس یا سندروم تنفسی خاورمیانه از خانواده کرونا ویروس بوده و در ابتدا نشانه‌هایی شبیه به سرماخوردگی شامل تنگی نفس، تب، سرفه و مشکلات جدی تنفسی داشته و در ادامه باعث مشکلات گوارشی و اسهال می‌شود.
وی با بیان اینکه این بیماری در نهایت منجر به نارسایی‌های شدید عصبی و عفونت ریه و از کار افتادن کلیه‌ها می‌شود، افزود: تا کنون بیش از ۸۳۰ مورد بیماری مشترک قابل انتقال از حیوان به انسان یا بالعکس شناسایی شده است که مرس نیز جزء این بیماری‌هاست.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: این ویروس در شتر هیچ گونه علائمی ایجاد نمی‌کند؛ تنها ممکن است علائم تنفسی خفیفی دیده شود و شتر به عنوان ناقل بیماری عمل می‌کند.
بخشی با بیان اینکه این بیماری متاسفانه می‌تواند در انسان سبب بیماری شود، افزود: تماس با بزاق و ترشحات بدن شتر و مصرف شیر غیرپاستوریزه این حیوان باعث بیماری خواهد شد.
وی بیان کرد: در حال حاضر واکسن و درمان قطعی دارویی برای این بیماری وجود ندارد و در موارد شدید بیماری، درمان حمایتی برای حفظ توان بدنی بیمار در بیمارستان انجام می‌­شود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی تصریح کرد: انتقال بیماری به انسان علاوه بر شتر، از انسان به انسان نیز انجام شده و چون علائم اولیه آن در انسان مثل بیماری آنفلوآنزا سرفه و عطسه بوده؛ بنابراین احتمال انتقال بیماری در فضای باز بسیار محدود است.
بخشی ادامه داد: انتقال انسان به انسان در مواردی اتفاق افتاده است که افراد به مدت طولانی در فضای بسته در کنار فرد بیمار بوده‌اند مانند زائران سفر حج یا افرادی که در بیمارستان­ها با بیماران در ارتباط بوده­اند.
وی با اشاره به توصیه‌های پیشگیری، ادامه داد: رعایت شش عامل مهم برای پیشگیری از ابتلا به مرس به خصوص در افرادی که با شتر سر و کار دارند، اجتناب از نوشیدن شیر خام شتر، رعایت اقدامات بهداشتی و احتیاطی مناسب در مزارع، انبارها و مناطقی که در آن شتر وجود دارد و اطلاع رسانی هر گونه مرگ و میر بالای شتر به ادارات دامپزشکی و مشاوره قبل از هرگونه خرید و فروش یا حمل و نقل شتر با ادارات دامپزشکی تابعه از جمله مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه خواهد بود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی تصریح کرد: شستن دست‌ها پس از ارتباط با شتر، اجتناب از تماس با حیوانات بیمار و مطالعه مسافران به­ خصوص زائران حج به مرور راه‌های انتقال این بیماری قبل از سفر از دیگر مواردی است که باید رعایت شود.
بخشی با اشاره به الزام انجام این آزمایشات قبل از صدور مجوز حمل شتر از شترداران درخواست کرد قبل از خرید هرگونه شتر زمان بر بودن انجام نمونه برداری و انجام آزمایشات را مد نظر قرار داده و از خرید و فروش شترهای فاقد هویت بهداشتی، غیر بومی و خارج از ضوابط بهداشتی – قرنطینه‌ای دامپزشکی و هر گونه جابجایی شتر بدون مجوز جدا خودداری کنند.
وی یادآور شد: جمعیت کنونی شتر استان حدود ۲۸ هزار نفر بوده و در راستای برنامه‌های مراقبتی و با هدف شناسایی عامل این بیماری در شترها آزمایش مربوطه قبل از صدور مجوز حمل شتر در استان انجام می‌شود که در این رابطه در سال ۱۴۰۱ تعداد ۲۴۶۰ نفر شتر مورد نمونه گیری و آزمایشات تشخیصی این بیماری قرار گرفتند و از این تعداد هیچ‌گونه مورد قطعی بیماری شناسایی نشد.

http://sanatnews.ir/News//276038
Share

برچسب ها :  سرماخوردگی
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است