ارائه گزارش بازار بهصورت منظم به دولت؛ کاهش تقاضا گذراست
|
وزیر صمت: برای اولین بار کنسانتره تیتانیوم در کشور تولید می شود
|
وزیر صمت: بسته حمایتی دولت از صنایع قابلیت تمدید دارد
|
تجاوز به تولیدکنندگان انرژی نقض قوانین بینالملل و تهدید ثبات جهانی است
|
ریلگذاری راهآهن چهارمحال و بختیاری آغاز شد
|
حمله ناو آمریکایی به هواپیمای ایرانایر در سال ۶۷ نمونه بارز تروریسم دولتی است
|
پاکنژاد: صادرات نفت مانند سابق با کیفیت و کمیت قبل ادامه دارد
|
اسکان موقت جنگزدگان توسط شهرداری
|
عملکرد قابل قبول فروشگاههای زنجیرهای در ۱۰ روز اخیر
|
نقش کلیدی فروشگاههای زنجیرهای در تثبیت بازار و پیروزی دیپلماتیک ایران
|
وزیر صمت: تعادل به بازار کالاهای اساسی بازگشته است
|
آمادگی کامل صنایع برای پشتیبانی از مردم و نیروهای مسلح
|
وقفهای در زمینه جابه جایی کالا و مسافر وجود ندارد
|
سه شنبه 31 تير 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
لواسان روی تیغ زمینخواری
تاريخ:بيست و هفتم فروردين 1402 ساعت 18:48
|
کد : 275312
|
مشاهده: 254
به سوئیس تهران معروف است. اراضی آن قیمتهای بالایی دارد و سودجویان را با نقشههای زیاد برای تصرف این بخش از شمال تهران میکشاند. «لواسان» شهری خوش آب و هوا در شمال پایتخت است که تنها ۱۵ دقیقه با تهران فاصله دارد و مقصدی زیبا برای گردشگران تهرانی است.
به گزارش ایسنا، روزنامه «ایران» نوشت: طبق اظهارات رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شمیرانات، این شهرستان ۱۴۰ هزار هکتار مرتع دارد که سند تک برگ برای حدود ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی ملی شمیرانات به نمایندگی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور به نام دولت جمهوری اسلامی ایران صادر شده است.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شمیرانات مراتع را بسیار ارزشمند میداند و قیمتی برای آن متصور نیست و میگوید: این مراتع قابل ارزشگذاری نیستند زیرا خاک و انرژی تولید میکنند. او با توجه به زمینهای زراعی اطراف، قیمت هر هکتار این مراتع را حدود ۷ میلیون تومان برآورد میکند.
به عبارتی گرانترین و مهمترین مراتع کشور در شمیرانات است و البته بخش قابل توجهی از این مراتع در لواسانات قرار دارد. به همین جهت هم تعداد زیادی از افراد سودجو در پی تجاوز به اراضی ملی این شهر و بخش گرانقیمت هستند و تلاش میکنند با ساخت و سازهای غیرمجاز، تغییر کاربری، تصرف اراضی ملی و دیگر اقدامات سودجویانه منافعی برای خود کسب کنند.
جمشید جویباری هم میگوید: از مردم درخواست داریم در صورت مشاهده هرگونه تخریب و تصرف در عرصههای ملی به سرعت مراتب را از طریق سامانه ۱۵۰۴ به یگان حفاظت منابع طبیعی اطلاع دهند زیرا برخی از سودجویان فقط اقدام به ساخت و ساز غیرمجاز نمیکنند، برخی از افراد اراضی ملی را با تغییر کاربری تصرف میکنند. در یکی از پروندهها که به تازگی در محاکم قضایی تشکیل شده است، فردی از جاده اصلی لواسانات به جاده فرعی گاردریلی را از جای خود کنده و برای رسیدن به زمینهای خود تردد میکند.
جویباری در مورد وضعیت این پرونده میگوید: در تاریخ هفتم فروردین امسال موردی به ما گزارش شده که شخصی در زمینهای ملی جادهای احداث کرده است. پس از بررسی مأموران منابع طبیعی، پروندهای قضایی علیه متصرف تشکیل و به محاکم قضایی ارجاع شد. کما اینکه با بررسی سوابق از تصاویر گوگل مپ مشخص است که این جاده قدیمی است و حدود ۱۲ سال از احداث آن میگذرد. با وجود این، شخص متصرف برای تردد، بخشی از گاردریل را باز و بسته میکرده است.
او میگوید: قسمتی از این عرصه برابر آخرین نظر کارشناسی ارائه شده، واجد قانون سال ۴۱ تشخیص داده شده و ما به نظر کارشناسی اعتراض کردیم که درصورت پذیرش محاکم قضایی باید به هیأت ۵ نفره برود و تعیین تکلیف شود.
اجرای طرح کاداستر
طرح کاداستر شامل کل اراضی ملی و مستثنیات، سنددار یا فاقد سند است. این طرح با هدف برطرفسازی مشکلات ثبتی و اسناد مالکیت مردم، همچنین تثبیت مالکیت دولت اجرا میشود. جویباری با بیان اینکه بهدلیل بالا بودن ارزش اراضی این شهرستان، مالکان حتی اگر یک متر به پشت زمینهای خودشان اضافه کنند، بسیاری از عرصههای ملی از مالکیت ما خارج میشود، ادامه میدهد: به همین جهت از این نوع پروندهها و زمینها در محاکم ویژه قضایی وجود دارد. او آمار دقیقی در این زمینه ندارد اما میگوید: با توجه به نقشه کاداستر و سند تک برگی اجازه صدور سند به نام اشخاص داده نمیشود و با شناسایی تصرفات با متصرفین برخورد قانونی انجام میشود.
به گفته جویباری، اجرای طرح کاداستر عاملی مهم در کاهش پدیده زمینخواری به شمار میآید. از آنجایی که اراضی ملی شهرستان شمیرانات حساس بوده و از ارزش افزوده بالایی برخوردار هستند، بنابراین با اجرای این طرح گام مهمی در تثبیت حقوق و مالکیت دولت در اراضی ملی برداشته و از سوءاستفادههای احتمالی از این اراضی کاسته شد.
به گفته او، این اراضی بیشتر بهصورت مرتع است و مالکین به قصد تعارض منافع، مدعی میشوند که این اراضی قبل از سال ۴۱ برای آنها بوده و منابع طبیعی با اجرای ماده یک قانون ملی شدن اراضی تا قبل از سال ۴۱، بخشی از زمینهای آنها را به ناحق ملی اعلام کرده است اما در این زمینه راهکار قانونی پیشبینی شده تا حق به حقدار برسد.
یکی از وظایف مهم منابع طبیعی و آبخیزداری، به گفته جویباری، دفاع از حقوق دولت است. برخی افراد در محاکم قضایی علیه دولت و منابع طبیعی طرح دعوا میکنند و به تشخیص ما معترض میشوند. وظیفه ما اثبات درست این تشخیص است و با استناد به عکسهای هوایی و گوگلمپ میتوانیم سابقه فعالیت یا عدم فعالیت آن اراضی را تشخیص و اعلام کنیم که ملی بودن آن اراضی به درستی روی این محدوده اعمال شده است.
او در خصوص تشکیل این گونه پروندهها با وجود تشخیص صحت ادعای منابع طبیعی، میگوید: براساس ماده یک قانون ملی شدن، اراضیای که تا سال ۴۱ کشت میشده، خصوصی و برای مردم است و نمیتوان مدعی ملی بودن آن اراضی شد. با وجود این، گاهی ممکن است دولت در نقشهبرداری اشتباه کرده باشد که با اعتراض مالکان و تشکیل پرونده در محاکم قضایی، حق به حقدار میرسد. اما این تعداد بسیار کم است و شاید مساحتش آنقدر چشمگیر نباشد. شاید، کارشناسان منابع طبیعی کمتر از یک دهم درصد دچار خطا شده باشند که راهکار قانونی آن برای مالکان، اعتراض است و اگر مستند و قانونی باشد، آن محدوده باید اصلاح شود.
http://sanatnews.ir/News//275312
برچسب ها :
زمین خواری
,
لواسان
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
قرارداد همکاری «اوپنایآی» با دولت بریتانیا
تهدید دوباره ترامپ علیه ایران
جنگ، بازگشایی موزه قرآن را در سعدآباد متوقف کرد
۱۱ نوع مختلف از چاقی شناسایی شد
بازدید سخنگوی دولت از ساختمان شیشهای صداوسیما
افزایش ۷ برابری واردات مواد معدنی کمیاب آمریکا از چین
فراخوان مشترک بنیاد علم و ستاد نانو
زخمی شدن یک نظامی صهیونیست در غره
مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه جلسه ندارد
جاسوسی سایبری از ۱۰۰ سازمان لو رفت
ردپای مرموز ایرانیان در «ماداگاسکار»
آنروا: هیچکس در غزه در امان نیست
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز