وزیر راه و شهرسازی: اتمام پروژههای نیمه تمام اولویت دولت چهاردهم است
|
وزیر صمت: رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان با رفع موانع محقق میشود
|
اتصال شبکه برق ایران و روسیه یک قدرت بزرگ الکتریکی را در منطقه ایجاد میکند
|
نیروگاهها و صنایع به سمت سوخت مایع بروند
|
وزیر صمت: در اولین فرصت به کردستان سفر میکنم
|
جزئیات حادثه تصادف خودروی حامل وزیر صنعت
|
وزیر نفت: هزینه بنزین سوپر متناسب با هزینه واردات خواهد بود
|
وزیر نفت خبر داد: مدیریت سوخت منازل و مراکز صنعتی برای زمستان
|
سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منصوب شد
|
تحویل واحدهای مسکونی به خانوادههای جانباختگان معدن طبس
|
تلاش برای کاهش تفاوت نرخ ارز نیمایی و آزاد
|
وزیر راه: اجرای پروژههای عمرانی باید «اقتصاد پایه» باشد
|
اجلاس وزرای کشورهای عضو «تراسیکا» به میزبانی تهران برگزار میشود
|
شنبه 3 آذر 1403
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
چرا «ChatGPT» چیزی را که میگوید، نمیفهمد؟
تاريخ:بيست و يکم فروردين 1402 ساعت 14:29
|
کد : 275116
|
مشاهده: 274
«GPT-۳» یک سیستم نرمافزاری مصنوعی است که واژه بعدی را پیشبینی میکند اما نیازی نیست که حتما در مورد آن پیشبینیها، کاری در دنیای واقعی انجام شود زیرا این فناوری قدرت درک ندارد.
به گزارش ایسنا و به نقل از فست کمپانی، وقتی از «GPT-۳» که یک سیستم زبانی بسیار قوی و محبوب مبتنی بر هوش مصنوعی است، پرسیده شد که آیا برای باد زدن ذغالسنگ به منظور تقویت کردن آتش آن، بیشتر از یک نقشه کاغذی استفاده میکند یا یک سنگ را به کار میبرد، سنگ را ترجیح داد.
این هوش مصنوعی در پاسخ به این پرسش که برای صاف کردن دامن چروک خود، بهتر است یک فلاسک گرم را به کار بگیریم یا از یک سنجاق سر استفاده کنیم، سنجاق سر را پیشنهاد کرد.
همچنین، از GPT-۳ پرسیده شد که اگر برای کار کردن در یک فستفود نیاز باشد موهای خود را بپوشانید، کدام یک بهتر عمل میکند؛ یک کاغذ بستهبندی ساندویچ یا یک نان همبرگر و پاسخ GPT-۳، نان همبرگر بود.
چرا GPT-۳ چنین انتخابهایی را انجام میدهد، در حالی که بیشتر انسانها گزینه دیگری را انتخاب میکنند؟ دلیل انتخابهای عجیب این است که GPT-۳، زبان را به روشی که انسانها درک میکنند، نمیفهمد.
واژههای بدون معنا
یک پژوهشگر حوزه روانشناسی، بیش از ۲۰ سال پیش مجموعهای از سناریوها را برای آزمایش درک یک مدل رایانهای از زبان ارائه کرد. آن مدل به طور دقیق بین استفاده از سنگ و نقشه تمایز قائل نشد؛ در حالی که انسانها این کار را به راحتی انجام دادند.
یک دانشجوی مقطع دکتری علوم شناختی اخیرا از همان سناریوها برای آزمایش کردن GPT-۳ استفاده کرده است. اگرچه GPT-۳ بهتر از مدل قدیمیتر عمل کرد اما عملکرد آن به طور قابل توجهی بدتر از انسان بود. این هوش مصنوعی، سه سناریوی ذکر شده در بالا را کاملا اشتباه فهمید.
فناوری GPT-۳ با یادداشتبرداری از تریلیونها نمونه، در مورد زبان یاد میگیرد تا بداند که واژهها معمولا به دنبال کدام واژههای دیگر میآیند. قوانین آماری قوی در توالی زبان، به GPT-۳ امکان میدهند تا اطلاعات زیادی را در مورد زبان بیاموزد و این دانش متوالی اغلب به ChatGPT امکان میدهد تا جملات، مقالات، شعرها و رمزهای رایانهای معقولی را تولید کند.
اگرچه GPT-۳ در یادگیری قواعد زبان انسان، بسیار خوب است اما نمیفهمد که هر یک از این واژهها برای یک انسان چه معنایی دارند.
انسانها موجودات بیولوژیکی هستند و با بدنهایی تکامل یافتهاند که برای انجام دادن کارها باید در دنیای فیزیکی و اجتماعی فعالیت کنند. زبان، روشی است که به انسانها در انجام دادن این کار کمک میکند. فناوری GPT-۳، یک سیستم نرمافزاری مصنوعی است که فقط میتواند واژه بعدی را پیشبینی کند. این کار بدان معنا نیست که پیشبینیها باید در دنیای واقعی به کار گرفته شوند.
من هستم؛ پس میفهمم
معنای یک واژه یا جمله، ارتباط نزدیکی با بدن انسان دارد و توانایی انسانها برای کار کردن، درک کردن و داشتن احساسات را شامل میشود. افزایش شناخت انسان، با تجسم یافتن ادامه پیدا میکند. برای مثال، درک انسانها از اصطلاحی مانند کاغذ بستهبندی ساندویچ شامل ظاهر، وزن، احساس کردن کاغذ و نحوه استفاده از آن برای بستهبندی یک ساندویچ است. همچنین، درک انسانها از کاغذ ساندویچ شامل این است که چگونه یک نفر میتواند از همان کاغذ برای فرصتهای بیشمار دیگری استفاده کند؛ مانند فشردن و تبدیل کردن آن به یک توپ برای بازی یا به کار بردن کاغذ به عنوان پوششی برای مو.
همه این کاربردها به دلیل ماهیت بدن و نیازهای انسان به وجود میآیند. انسانها دستهایی دارند که میتوانند کاغذ را تا کنند و نیاز به استفاده از آنها در کارها مهم است. این بدان معناست که مردم میدانند چگونه از چیزهایی استفاده کنند که در آمار استفاده از زبان ذکر نشدهاند.
فناوری GPT-۳ و جانشین آن، GPT-۴ و همتایانی مانند «Bard»، «Chinchilla» و «LLaMA» بدن ندارند و به همین دلیل نمیتوانند به تنهایی تعیین کنند که کدام اشیا تاشو هستند یا بسیاری از ویژگیهای دیگر را دارند. با کمک دستها و بازوهای انسان، نقشههای کاغذی میتوانند آتش را شعلهور کنند و فلاسک باعث برطرف شدن چین و چروک میشود.
فناوری GPT-۳ به دلیل نداشتن بازو و دست نمیتواند این کارها را انجام دهد. این نرمافزار تنها در صورتی میتواند کارها را جعل کند که در جریان واژهها در اینترنت، با چیز مشابهی برخورد کرده باشد.
آیا یک مدل بزرگ زبانی مبتنی بر هوش مصنوعی میتواند زبان را به روشی که انسانها میفهمند، درک کند؟ به نظر دانشمندان، بدون داشتن بدن، حواس، اهداف و شیوههای زندگی شبیه به انسان، چنین چیزی ممکن نیست.
پیش به سوی احساس کردن جهان!
فناوری GPT-۴، روی تصاویر و متنها آموزش داده شد که به آن امکان داد تا روابط آماری بین واژهها و پیکسلها را بیاموزد. در هر حال، پژوهشگران هنوز نمیتوانند تحلیل اصلی خود را روی GPT-۴ انجام دهند زیرا در حال حاضر خروجی مورد نظر را ارائه نمیدهد. وقتی سه پرسش مطرحشده در بالا از GPT-۴ پرسیده شد، به آنها پاسخ درستی داد. این میتواند به دلیل یادگیری مدل از ورودیهای پیشین یا افزایش یافتن اندازه ورودی بصری آن باشد.
با وجود این، با فکر کردن به اشیایی که قابلیتهای شگفتانگیزی دارند و مدل احتمالا با آنها روبهرو نشده است، میتوان به ساختن نمونههای جدید ادامه داد. به عنوان مثال، GPT-۴ میگوید یک فنجان که قسمت پایین آن بریده شده، بهتر از یک لامپ که قسمت پایین آن نیز بریده شده است، برای نگه داشتن آب عمل خواهد کرد.
یک مدل با توانایی دسترسی به تصاویر ممکن است شبیه به کودکی باشد که زبان و جهان را از تلویزیون میآموزد. این روش برای او آسانتر از یادگیری با رادیو است اما به دست آوردن درک مشابه انسان، به یک فرصت حیاتی برای تعامل با جهان نیاز دارد.
پژوهشهای اخیر از این روش استفاده کردهاند و مدلهای زبانی را برای تولید شبیهسازیهای فیزیکی، تعامل با محیطهای فیزیکی و حتی تولید برنامههای رباتیک آموزش دادهاند. درک تجسم زبان ممکن است هنوز راه درازی را در پیش داشته باشد اما این نوع پروژههای تعاملی چندحسی، گامهای مهمی در این راه به شمار میروند.
ChatGPT یک فناوری جذاب است که بدون شک برای اهداف خوب و گاهی نه چندان خوب استفاده خواهد شد اما فریب نخورید و فکر نکنید ChatGPT واژههایی را که میفرستد میفهمد، چه رسد به این که قدرت درک داشته باشد.
http://sanatnews.ir/News//275116
برچسب ها :
ChatGPT
,
هوش مصنوعی
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
بذرپاش: سامانه رایگان خودنویس برای تنظیم قرارداد موجر و مستاجر راهاندازی شد
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
آخرين اخبار
ناتو و اوکراین نشست اضطراری برگزار میکنند
مزایای سفر به ایران برای شهروندان ترکیه تشریح شد
مصوبه کمیسیون تلفیق برای واردات خودرو توسط جانبازان بالای۵۰ درصد
برنامههای مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران در سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی
هتل گرانفروش ۷ میلیارد ریال جریمه شد
یک عامل افزایش خطر مرگ ناشی از سرطانهای زنان قبل از ۷۰ سالگی
پزشکیان درگذشت مادر شهیدان نمکی را تسلیت گفت
پدر طارمی: پیام «مهدی» انگیزه قهرمانی به تیم فوتبال هفت نفره داد
بورس به مسیر صعود برگشت
نفت برنت در ۷۵ دلار ایستاد
پالایشگاههای چینی برای نفت ایران پول بیشتری میدهند
ایثار و شهادت در تاریخ ثبت شده است
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز