پزشکیان: برای ساخت مسکن محرومان با مشارکت خیرین و مردم اقدام خواهیم کرد
|
رشد ۱۸.۳ درصدی مسافران نوروزی
|
تکمیل راه آهن رشت - آستارا تا پایان دولت چهاردهم
|
تلاش میکنیم بار جادههای جنوبشرق استان تهران به ریل منتقل شود
|
عهد خود را با مردم مظلوم فلسطین تجدید میکنیم
|
وزیر صنعت، معدن و تجارت: جذب سرمایهگذاری و مشارکت عمومی اولویت صنایع باشد
|
راهبرد رونق سرمایه گذاری برای تولید سرلوحه برنامه وزارت صمت قرار گرفت
|
تاکید وزیر راه و مسکن بر رفع چالش ها در سال سرمایه گذاری برای تولید
|
امنیت سفر یک مسئله فردی نیست
|
شجاعت دولت پزشکیان در آغاز خصوصی سازی صنعت خودرو
|
تجارت در بخش کشاورزی را تحریمناپذیر و سودآور میکنیم
|
تاکید رئیس جمهور بر استفاده از فناوری درتأمین امنیت
|
تهدید ناترازیها برای شرکتهای دانش بنیان فرصت است
|
شنبه 30 فروردين 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
در مواجهه با فرد دچار سوختگی چه کار کنیم؟
تاريخ:بيست و سوم بهمن 1401 ساعت 22:30
|
کد : 273771
|
مشاهده: 414
ایسنا: یک مدرس امداد و نجات و فوریتهای پزشکی با تاکید بر اینکه ایرانیها ۸ برابر متوسط جهانی دچار سوختگی میشوند، گفت: اگر اندازه محل سوختگی بیشتر از کف دست است یا در محل مفاصل، قفسه سینه یا اندام تناسلی است، باید حتما مصدوم به مرکز درمانی منتقل شود.
"میثم عزیزی" با بیان اینکه سوختگی یکی از شایع ترین مصدومیتها در کشور است به طوری که هموطنان ما ۸ برابر متوسط جهانی دچار سوختگی میشوند.با رعایت نکردن نکات ایمنی در مواجهه با وسایل حرارتی،عدم احتیاط با ترقه و وسایل آتشبازی در چهارشنبه سوریها،خودکشی، عدم توجه به دورنگه داشتن و نگهداری صحیح سموم و مواد شیمیایی و ... از طریق تماس با بدن یا ورود به بدن سوختگی ایجاد میشود.
در مواجهه با فرد دچار سوختگی چه کار کنیم؟
وی گفت: سوختگی نوعی صدمه به پوست و یا بافت است که میتواند بر اثر حرارت، برق گرفتگی، تماس با مواد شیمیایی، اصطکاک یا پرتو به وجود آید و با توجه به شدت آن میتواند به صورت سطحی، لایه های زیرین پوستی یا حتی به عضلات و استخوانها هم آسیب برساند.
این مدرس امداد و نجات و فوریتهای پزشکی درباره تقسیمبندی سوختگی گفت: سوختگی درجه۱ سوختگی سطحی است که در آن لایه بیرونی پوست آسیب میبیند و بسیار دردناک است و علائمی همچون قرمزی و التهاب جزئی را دارد که بر اثر آفتاب سوختگی ، درجه نامناسب لیزر،تماس به سطوح داغ و...به وجود می آید.
عزیزی ادامه داد: سوختگی درجه۲عمیق تر و وخیم تر از درجه ۱ است، چرا که آسیب دیدگی از لایه سطحی پوست فراتر رفته و این نوع آسیب، تاول زدن، قرمزی، زخم و التهاب شدید پوست را به دنبال دارد و به علت مایعات داغ و بخار آب بوجود میآید.
وی در خصوص سوختگی درجه۳ نیز گفت: سوختگی درجه ۳ شدیدترین نوع سوختگی است که با بیشترین میزان آسیب دیدگی و در تمام لایههای پوست همراه است و گاهی حتی به اندامهای اصلی، گردش خون و استخوانها صدمه میزند و تصـور اشـتباهی وجـود دارد کـه سـوختگی درجـه ۳ دردناکتریـن نـوع سـوختگی اسـت؛ امـا این طـور نیسـت. در واقع میـزان آسـیب دیدگی در این نوع سـوختگی آن قدر شـدید و گسـترده اسـت که احتمال دارد بیمار به دلیل صدمـه دیدن عصبها هیچ دردی احسـاسف نکند.
این مدرس فوریتهای پزشکی تاکید کرد: سفید و مومی شدن، سوختن و تیره شدن ، به رنگ قهوهای تیره درآمدن و برآمده و چرمی شدن پوست از آثار این نوع سوختگی است که به علت تماس با مایعات بسیار داغ،فلزات داغ،سوختگی با مواد سوختنی مانند بنزین و نفت،مواد شیمیائی و سوختگی با برق بوجود میآید.
عزیزی تصریح بر دقت در اقدامات اولیه دربرخورد با مصدومین دچار سوختگی تاکید کرد و گفت: از جمله این اقدامات این است که در ابتدا خونسرد باشید و با اورژانس 115 تماس بگیرید. همچنین از ایمنی صحنه مطمئن شوید و ناحیه آسیبدیده را سرد کنید.
وی با بیان اینکه در این نوع سوختگیها باید محل آسیبدیده را به مدت حداقل 20 دقیقه زیر شیر آب خنک کرد، ادامه داد: اگر لباس فرد مصدوم داغ یا حاوی مواد شیمیایی است، آن را خارج کنید اما اگر لباس به بدن او چسبیده است، آن را جدا نکنید و پس از برش اطراف آن، لباس را خارج کنید و در صورت شستشوی چشم، آب را از گوشه چشم وارد کرده و طوری روی چشم بریزید که پسماند آن به چشم دیگر سرایت نکند.
این مدرس فوریتها با بیان اینکه باید هرگونه لباس تنگ، حلقه و جواهر را درآورد و در صورت امکان، اندام آسیبدیده را برای جلوگیری از تورم، بالا نگه داشت، ادامه داد: اگر اندازه محل سوختگی بیشتر از کف دست است یا در محل مفاصل، قفسه سینه یا اندام تناسلی است، باید حتما مصدوم به مرکز درمانی منتقل شود.
عزیزی ادامه داد: اگر مصدوم احساس غش میکند باید بلافاصله او را به پشت خواباند و از یک پانسمان استریل و سبک استفاده و از قرار دادن یخ بهطور مستقیم روی زخم خودداری کرد.
وی گفت: در این گونه موارد باید از روشهای ابداعی و سنتی مانند زدن خمیردندان، کرم، سیبزمینی و... خودداری کرد و تحت هیچ عنوان تاولها را پاره نکرد و بیمار را گرم نگه داشت.
عزیزی درمورد اقدامات اولیه در سوختگی درجه یک نیز گفت: پوست سوخته باید تمیز نگه داشته شود، با آب و صابون محل سوختگی را شستوشو داد و ناحیه سوخته را 20 دقیقه در آب تمیز و سرد و سپس 20 دقیقه در آب تمیز و ولرم غوطهور کرد چون این کار سبب کاهش درد خواهد شد و برای مراقبت از پوست محل سوختگی، میتوان روی محل سوختگی پماد حاوی روغن ماهی ،پماد سوختگی مانند پماد اکسیدروی و یا سیلورسولفادیازین مالید و باید این نکته را همواره مد نظر داشت که درمان و بهبود زخمهای سوختگی خیلی زمانبر است پس پیشگیری بهتر از درمان است.
http://sanatnews.ir/News//273771
برچسب ها :
امداد و نجات
,
فوریت پزشکی
,
سوختگی
,
اخبار صنعت نیوز
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
استانداردهای بینالمللی رمز ورود سرمایهگذاران
هوش مصنوعی، یاور جدید چشمپزشکان برای کنترل آبمروارید
آیا سرکه سیب برای کاهش وزش موثر است؟
جزئیاتی از حملات سایبری در کشور طی زمستان سال ۱۴۰۳
سفر معاون وزیر خارجه ایران به عربستان
کره شمالی: به پرواز بمبافکنهای آمریکایی بر فراز کُره پاسخ میدهیم
روشی نوین برای تولید برق از «آب باران»
راهاندازی ۱۶۰ مجموعه نخبه پرور در سراسر کشور
تهران «پاک» شد
پیام تبریک فراجا به مناسبت روز ارتش
مدودف، صدراعظم آتی آلمان را «نازی» خواند
چین قاطعانه با اقدامات آمریکا مخالفت میکند
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز