شنبه 3 آذر 1403

ابداع یک دستگاه جدید برای تشخیص کرونا

ابداع یک دستگاه جدید برای تشخیص کرونا
  تاريخ:هفدهم بهمن 1401 ساعت 14:03   |     کد : 273670   |     مشاهده: 809
به گزارش صنعت نیوز، دانشمندان موفق به ساخت یک دستگاه جدید برای شناسایی سندرم حاد تنفسی ۲ (SARS-CoV-۲) شده اند.
به گزارش صنعت نیوز، دانشمندان موفق به ساخت یک دستگاه جدید برای شناسایی سندرم حاد تنفسی ۲ (SARS-CoV-۲) شده اند.

دانشمندان سوئیسی دستگاه جدیدی ساخته‌اند که می‌تواند کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ را سریع و دقیق تشخیص دهد. این یک پیشرفت در مبارزه با کووید-۱۹ است. این دستگاه میکروسیالی که توسط سه موسسه سوئیسی ساخته شده است، از فناوری منحصر به فرد دی. ان. ای/آر. ان.‌ای دوپلکس (DNA/RNA duplex) برای تشخیص کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ از سایر ویروس‌های تنفسی استفاده می‌کند. محققان دانشگاه فنی لوزان در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کردند این دستگاه می‌تواند در کمتر از ۱۰ دقیقه نتایج را ارائه دهد.

این دستگاه با استفاده از حسگر زیستی دی. ان.‌ای برای شناسایی آر. ان.‌ای ویروس در بزاق انسان کار می‌کند. هنگامی که آر. ان.‌ای ویروسی به بیوسنسور دی. ان.‌ای متصل می‌شود، یک دی. ان. ای/آر. ان.‌ای دوپلکس تشکیل می‌دهد. سپس این دوپلکس با اندازه‌گیری‌های فلورسانس شناسایی می‌شود و به حسگر اجازه می‌دهد تا ۱۰ اتمولار (attomolar) از آر. ان.‌ای ویروس را بگیرد. یک اتمولار معادل یک قطره آب در یک استخر شنا در اندازه المپیک است.

این دستگاه برای کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ بسیار دقیق است و برای سایر کروناویروس‌ها مثبت کاذب تولید نمی‌کند. این امر آن را به ابزاری ارزشمند برای نظارت بر جمعیت و تلاش‌های کاهش همه‌گیری کووید-۱۹ تبدیل می‌کند. می‌توان آن را در محیط‌های غیرپزشکی مانند فرودگاهها، مدارس و محل‌های کار مستقر کرد. این واقعیت که می‌تواند نتایج را در کمتر از ۱۰ دقیقه ارائه دهد، آن را برای تشخیص در بالین بیمار مناسب می‌کند.

دستگاه جدید چندین مزیت عملی مانند سهولت در استفاده و قابل حمل بودن را نیز ارائه می‌دهد. برای کار کردن نیازی به آموزش خاصی ندارد و می‌توان آن را در تنظیمات مختلف مستقر کرد. این امر آن را به ابزاری ارزشمند برای کنترل شیوع ویروس تبدیل می‌کند. علاوه بر این، دستگاه جمع و جور است و به راحتی می‌توان آن را به مکان‌های مختلف حمل کرد، که این امر آن را برای آزمایش و تشخیص در محل ایده‌آل می‌کند.

علاوه بر این، دستگاه همه کاره است و می‌تواند با تغییرات ساده در بخش سنسور برای شناسایی ویروس‌های دیگر سازگار شود. ساندرین گربر-لمر، یکی از محققان ارشد این پروژه گفت: این دستگاه همه کاره است. بخش حسگر زیستی را می‌توان به راحتی با انتخاب و تثبیت توالی‌های دی. ان.‌ای دیگر برای تشخیص سایر ویروس‌ها سازگار کرد.

http://sanatnews.ir/News//273670
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است