پزشکیان: برای ساخت مسکن محرومان با مشارکت خیرین و مردم اقدام خواهیم کرد
|
رشد ۱۸.۳ درصدی مسافران نوروزی
|
تکمیل راه آهن رشت - آستارا تا پایان دولت چهاردهم
|
تلاش میکنیم بار جادههای جنوبشرق استان تهران به ریل منتقل شود
|
عهد خود را با مردم مظلوم فلسطین تجدید میکنیم
|
وزیر صنعت، معدن و تجارت: جذب سرمایهگذاری و مشارکت عمومی اولویت صنایع باشد
|
راهبرد رونق سرمایه گذاری برای تولید سرلوحه برنامه وزارت صمت قرار گرفت
|
تاکید وزیر راه و مسکن بر رفع چالش ها در سال سرمایه گذاری برای تولید
|
امنیت سفر یک مسئله فردی نیست
|
شجاعت دولت پزشکیان در آغاز خصوصی سازی صنعت خودرو
|
تجارت در بخش کشاورزی را تحریمناپذیر و سودآور میکنیم
|
تاکید رئیس جمهور بر استفاده از فناوری درتأمین امنیت
|
تهدید ناترازیها برای شرکتهای دانش بنیان فرصت است
|
شنبه 30 فروردين 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
تاثیر نوع زایمان در کیفیت شیر مادر
تاريخ:بيست و هفتم شهريور 1401 ساعت 09:52
|
کد : 269927
|
مشاهده: 442
رکنا: سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند که همه کودکان از اولین ساعت زندگی خود تا حداقل شش ماهگی فقط با شیر مادر تغذیه شوند. تغذیه با شیر مادر مزایای زیادی هم برای مادر شیرده و هم برای نوزاد دارد که برخی از آنها به ترکیب میکروبیوم شیر مادر انسان مربوط می شود.
برای چندین دهه، اجماع عمومی در بین پزشکان و محققان این بود که شیر مادر یک مایع تقریباً استریل است. با این حال، پیشرفت های علمی اخیر نشان داده است که طیف وسیعی از میکروب های قابل کشت در شیر انسان وجود دارد.
اکثر باکتری هایی که در شیر انسان یافت شده اند متعلق به گونه های استافیلوکوک، استرپتوکوک، لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم هستند. از آنجایی که یک نوزاد معمولی روزانه به طور متوسط ۸۰۰ میلی لیتر شیر مصرف می کند، محققان تخمین می زنند که به طور همزمان بین ۱×۱۰۵ و ۱×۱۰۷ باکتری در روز مصرف می کنند.
به گفته دانشمندان، منشا باکتری های موجود در شیر مادر مشخص نیست. با این حال، مطالعات نشان داده است که حضور آنها ارتباط مستقیمی با دوره پری ناتال دارد که از سه ماهه سوم بارداری شروع شده و پس از تولد در طول دوره شیردهی ادامه می یابد. برخی از منشاهای میکروبیوتای شیر مادر شامل پوست مادر، حفره دهانی نوزاد در حین شیردهی یا سیستم گوارشی مادر از طریق مسیر پستانی است.
همچنین پزشکان معتقدند: عوامل متعددی می توانند در ترکیب میکروبیوتای شیر مادر نقش داشته باشند که برخی از آنها شامل عوامل ژنتیکی هستند. برخی دیگر از این عوامل شامل نوع تولد نوزاد به صورت طبیعی یا از طریق سزارین، استفاده مادر از آنتی بیوتیک ها، تغذیه مادر در طول بارداری و در دوران پس از زایمان می شود.
همچنین عواملی مانند تغذیه مادر در مرحله شیردهی و همچنین منطقه جغرافیایی محل سکونت مادر و نوزاد نیز بر این موضوع تاثیر دارد. در مجموع، این عوامل از جمله پوست مادر، حفره دهان، واژن و دستگاه گوارش می توانند بر میکروبیوتای شیر مادر و میکروبیوم نوزاد تأثیر بگذارند.
نقش این عوامل بسیاری از محققان را به بررسی رویکردهای بالقوه ای که می تواند برای تعدیل ترکیب میکروبیوتای شیر مادر مورد استفاده قرار گیرد، سوق داده است. به عنوان مثال، مطالعات قبلی نشان داده اند که رژیم غذایی مادر با چربی بالا می تواند ترکیب میکروبیوم نوزاد را تغییر دهد.
بنابراین، مشاوره تغذیه و سبک زندگی مناسب برای زنان باردار این پتانسیل را دارد که خطر ابتلا به برخی بیماری ها را در نوزادانشان که ممکن است در نتیجه عدم تعادل در میکروبیوم ایجاد شود، کاهش دهد.
علاوه بر این، شیر مادرانی که دارای شاخص توده بدنی بالاتر (BMI) هستند با فراوانی نسبی بیشتر لاکتوباسیلوس و استافیلوکوک و همچنین فراوانی کمتر بیفیدوباکتریوم مرتبط است. اگرچه شاخص توده بدنی لزوماً با وضعیت مواد مغذی مادر مرتبط نیست.
جالب اینجاست که نحوه زایمان نیز با تفاوت هایی در میکروبیوم شیر مادر انسان همراه است. برای این منظور، یافته های یک مطالعه نشان داد که شیر مادرانی که تحت عمل سزارین انتخابی قرار گرفته اند، در مقایسه با شیر زنانی که فرزندان خود را به صورت طبیعی به دنیا آورده اند، شامل گونه های لوکونوستوک و ویزلا پایین تر و همچنین گونه های آسینتوباکتر بالاتر است.
تصور نمی شود که این تفاوتها در میکروبیوتای شیر مادر به دلیل خود عمل باشد، بلکه در عوض ناشی از فقدان استرس فیزیولوژیکی و سیگنال های هورمونی است که در طول زایمان رخ می دهد که ممکن است در انتقال میکروارگانیسمهای خاصی به پستان نقش داشته باشد.
پژوهشگران اینگونه توضیح می دهند:در بدو تولد، میکروبیوم یک نوزاد از نظر تنوع محدود بوده و در عوض عمدتاً از انتروباکتریاسه تشکیل شده است. چندین مطالعه نشان داده اند که تغییرات در کلونیزاسیون اولیه دستگاه گوارش نوزاد می تواند به کنترل خطرات کوتاه مدت و بلند مدت بیماری های مختلف اعم از انتروکولیت نکروزان و بیماری سلیاک گرفته تا بیماری التهابی روده کمک کند.
همچنین نشان داده شده است که کشت صحیح میکروبیوم در دوران نوزادی خطر ابتلا به آسم ، آلرژی و حتی برخی بیماریهای خودایمنی را کاهش می دهد.
علاوه بر ورود مستقیم میکروب ها از شیر مادر به دستگاه گوارش نوزاد، شیر مادر از بیومولکول های مختلف دیگری نیز تشکیل شده است که به توسعه میکروبیوم نوزاد کمک می کنند.
گفتنی است که انتقال آنتی بادی از شیر مادر به نوزاد نیز نقش بسزایی در رشد سیستم ایمنی نوزادان دارد. به طور خاص، مطالعات اخیر نشان داده اند که ایمونوگلوبولین A (IgA)، و همچنین ایزوتیپ ها و زیر کلاس های موجود در شیر مادر برای تنظیم میکروبیوم نوزاد و کمک به توانایی سیستم ایمنی برای شناسایی و حذف پاتوژن های مضر بسیار مهم است.
http://sanatnews.ir/News//269927
برچسب ها :
تاثیر
,
نوع زایمان
,
کیفیت شیرمادر
,
اخبار صنعت نیوز
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
استانداردهای بینالمللی رمز ورود سرمایهگذاران
هوش مصنوعی، یاور جدید چشمپزشکان برای کنترل آبمروارید
آیا سرکه سیب برای کاهش وزش موثر است؟
جزئیاتی از حملات سایبری در کشور طی زمستان سال ۱۴۰۳
سفر معاون وزیر خارجه ایران به عربستان
کره شمالی: به پرواز بمبافکنهای آمریکایی بر فراز کُره پاسخ میدهیم
روشی نوین برای تولید برق از «آب باران»
راهاندازی ۱۶۰ مجموعه نخبه پرور در سراسر کشور
تهران «پاک» شد
پیام تبریک فراجا به مناسبت روز ارتش
مدودف، صدراعظم آتی آلمان را «نازی» خواند
چین قاطعانه با اقدامات آمریکا مخالفت میکند
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز