شنبه 3 آذر 1403

ابتلای ۶۲ نفر به وبا در کشور

  تاريخ:بيست و نهم تير 1401 ساعت 13:33   |     کد : 268397   |     مشاهده: 588
تهران - ایرنا - رئیس اداره بیماری‌های منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابتلای ۶۲ نفر به بیماری وبا در سالجاری خبر داد و گفت: استان‌های کردستان و کرمانشاه بیشترین موارد ابتلا به این بیماری را دارند.


مریم مسعودی فر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: تاکنون موارد فوتی ناشی از وبا در کشور صفر بوده و با توجه به شیوع این بیماری دستورالعمل های بهداشتی برای پیشگیری و اطلاع رسانی به مردم به دانشگاههای علوم پزشکی کشور ابلاغ شده و اکنون اجرایی می شود.


وی اظهار داشت: وبا یک بیماری اسهالی حاد عفونی و به شدت مسری است که به دنبال خوردن آب یا غذای آلوده به باکتری ویبریوکلرا ایجاد می شود و فقط در انسان ایجاد بیماری می کند، استفاده از آب سالم، دفع بهداشتی مدفوع و رعایت بهداشت دست مهم ترین راه های پیشگیری و کنترل بیماریهای منتقله از آب و غذا از جمله وبا است.


مسعودی فر ادامه داد: باکتری وبا معمولا در آب یا غذاهایی که توسط مدفوع فرد آلوده به باکتری وبا آلوده شده، یافت می شود. این بیماری عموما در مکانهایی با تصفیه ناکافی آب، دفع نامناسب و غیر بهداشتی مدفوع یا فاضلاب و نیز مناطق با بهداشت ناکافی ایجاد و گسترش می یابد و میکروب می تواند در محیط رودخانه های شور و آبهای ساحلی زندگی کند.


انسان چگونه به بیماری وبا مبتلا می شود؟


به گفته وی، شایع‌ترین راه انتقال این بیماری آشامیدن آب یا خوردن مواد غذایی آلوده به باکتری ویبریوکلرا است، آلودگی دست ها نیز ممکن است موجب انتقال بیماری شود. در شرایط همه گیری وبا، معمولا منبع آلودگی، مدفوع فرد آلوده است که منجر به آلودگی آب یا مواد غذایی می شود.


این مقام مسوول در وزارت بهداشت افزود: در مناطقی که تصفیه فاضلاب و آب آشامیدنی به خوبی انجام نمی شود این بیماری می تواند به سرعت گسترش یابد. بیماری عموما از طریق تماس مستقیم فرد به فرد منتقل نمی شود.


مسعودفری تصریح کرد: عفونت وبا اغلب خفیف یا بدون علائم است، اما در مواردی می تواند با علائم شدید همراه باشد، حدود ۷۵ درصد افراد آلوده به این میکروب بدون نشانه های بالینی مشخص بوده و حدود ۲۰ درصد آن ها دارای علائم اسهال حاد خفیف یا متوسط هستند، تقریبا از هر ۱۰ نفری که به وبا مبتلا می شوند، یک نفر علائم شدیدی مانند اسهال آبکی، استفراغ و گرفتگی عضلات پا پیدا می کند. در این افراد، کاهش سریع مایعات بدن منجر به کم آبی و شوک می شود و بدون درمان، مرگ در عرض چند ساعت اتفاق می افتد.


چه مدت پس از عفونت با این باکتری علائم بیماری ظاهر می شوند؟


وی اضافه کرد: دوره پنهان این بیماری یعنی فاصله زمانی بین ورود باکتری عامل وبا به بدن تا زمان بروز علائم بالینی معمولا دو تا سه روز است اما این زمان می تواند از چند ساعت تا پنج روز نیز به طول انجامد. ابتلا به وبا کاملا در ارتباط با وضعیت بهداشتی بوده، افرادی که از آب آشامیدنی ناسالم استفاده یا در مناطقی زندگی می کنند که وضعیت بهداشتی نامطلوب بوده و مدفوع و فاضلاب ها به صورت غیربهداشتی دفع می شوند، بیشترین خطر ابتلا به وبا را دارند.


وبا چگونه تشخیص داده می شود؟


مسعودی فر اظهارداشت: تشخیص وبا از طریق آزمایش مدفوع است. برای انجام این آزمایش باید از بیمار نمونه مدفوع تهیه و به آزمایشگاه ارسال شود، این آزمایش در سیستم بهداشتی کشور به صورت رایگان انجام می شود.


وی افزود: اساس درمان در بیماری وبا جبران فوری آب و املاح از دست رفته بدن در اثر اسهال بوده، در واقع این بیماری می تواند به راحتی و با موفقیت درمان شود. استفاده از آنتی بیوتیک های مناسب که در صورت نیاز توسط پزشک تجویز خواهد شد طول دوره بیماری را کوتاه و شدت بیماری را کاهش می دهد، اما به اندازه جبران کمبود آب بدن مهم نیستند. افرادی که به اسهال و استفراغ شدید مبتلا می شوند به ویژه افرادی که در مناطقی که وبا اتفاق می افتد زندگی می کنند، باید سریع به پزشک مراجعه کنند.


رئیس اداره بیماری‌های منتقله از آب و غذای وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: پیشگیری و کنترل وبا مستلزم به کار گیری یک استراتژی چند بخشی و ترکیبی مشتمل بر اجرای نظام مراقبت، تامین آب سالم، دفع بهداشتی فاضلاب و رعایت اصول بهداشتی، جلب همکاری و مشارکت جامعه و همچنین اجرای اقدامات درمانی مناسب است، نظام مراقبت این بیماری مبتنی بر شناسایی دقیق و به هنگام موارد اسهال حاد آبکی و آزمایش این موارد از نظر التور می باشد.


مسعودی فر گفت: بیماری وبا از سالهای دور به عنوان یکی از بیماری‌های بومی کشور ما بوده، از سال ۱۳۴۴ همه ساله مواردی از بیماری در کشور گزارش شده طی سالیان گذشته همه‌گیری‌هایی از این بیماری در تمام کشور و در بعضی از سال‌ها در مناطق محدودتری از کشور دیده شده و در سال های اخیر بروز وبا بسیار کاهش یافته و موارد معدودی از این بیماری در کشور مشاهده شده است.

http://sanatnews.ir/News//268397
Share

برچسب ها :  وبا
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است