به گزارش صنعت نیوز، معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: تا سال ۱۴۱۰ سالانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی روستایی را مقاومسازی میکنیم تا صد در صد واحدهای مسکونی در مقابل حوادث طبیعی از جمله سیل و زلزله مقاوم شوند.
مجید جودی افزود: بیش از ۵ میلیون واحد مسکونی روستایی داریم که تا سال ۸۴ فقط ۷ درصد خانههای روستایی در شرایط بهداشتی مقاوم سازی شده بودند.
وی گفت: براین اساس طرح بهسازی واحدهای مسکونی روستایی از سال ۸۴ شروع و سالیانه ۲۰۰ هزار واحد مسکونی براساس برنامه ریزی، مقاوم سازی شد و بعد از ۱۶ سال در ۱۴۰۰ مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی به ۵۰ درصد رسید.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی افزود: قبل ازسالهای ۸۴ و ۸۵ زلزلهای به قدرت ۴ ریشتر واحدهای روستایی را ویران میکرد، اما بعد از مقاوم سازی زلزلههایی با ۵ یا ۶ ریشتر نتوانسته هیچ آسیبی به واحدهای مسکونی روستایی مقاوم سازی شده برساند بنابراین خیال مان از جان و مال مردم راحت است.
جودی با اشاره به این که بارندگیهای زیادی در سال ۱۴۰۰ داشتیم و زلزلههای مختلفی در جنوب کشور کرمان و بندرعباس اتفاق افتاده است، گفت: با توجه به زلزله حدود ۷ ریشتری که در جنوب هرمزگان اتفاق افتاده خانههای قدیمی و غیر مقاوم تخریب شد، اما هیچ کدام از خانههای مقاوم سازی شده آسیب ندیده است.
وی افزود: در گذشته و در حوادث طبیعی مسکن روستایی به شدت آسیب پذیر و با کوچکترین زلزله و بارش باران و یا جاری شدن سیل بسیاری از واحدهای مسکونی روستایی تخریب میشد.
معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: یکی از ناهنجاریهایی که در مسکن شهری وجود دارد بافتهای ناکارآمد و فرسوده و حاشیه نشینی در شهرهاست که بیشتر به علت مهاجرت روستائیان به شهرها این پدیده بوجود میآید که همه این عوامل نشان میدهد باید به مسکن روستایی توجه کنیم.
جودی افزود: مسکن روستایی برخلاف مسکن شهری، مسکن معیشت محور است و چون مسکن روستایی از قدیم قطب تولید بوده برای نگه داشتن مردم در روستاها باید شرایط مطلوب ایجاد شود که این کار از سال ۸۴ با مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی شروع شد تا از مهاجرت بی رویه روستائیان به شهرها کاسته و حتی مهاجرت معکوس به روستاها شروع شود.