دو شنبه 6 مرداد 1404

درخواست رسانه‌های غربی برای اجازه ورود کمک‌ها به غزه

  تاريخ:ششم مرداد 1404 ساعت 13:14   |     کد : 326713   |     مشاهده: 20
گروهی از سازمان‌های رسانه‌ای سرشناس غربی از رژیم صهیونیستی خواستند محدودیت‌ها بر ورود کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه را برداشته و رفت و آمد خبرنگاران به این باریکه را در حالی که خبرنگاران فعال در آنجا همچون دیگر غزه‌ای‌ها گرفتار گرسنگی بوده و به سختی برای زنده ماندن تلاش می‌کنند، تسهیل کند.

به گزارش ایسنا، سازمان‌های بشردوستانه و رهبران خارجی زنگ خطر را درباره وخامت هر چه بیشتر بحران گرسنگی در غزه به صدا در آورده‌اند، در حالی که بر اساس اعلام مقام‌های بهداشت و درمان محلی، این بحران به شهادت ده‌ها نفر از فلسطینی‌ها در اثر گرسنگی انجامیده است.

چندین سازمان رسانه‌ای و خبری غربی از جمله «نیویورک تایمز» شروع به ورود به این بحران کرده و هشدار داده‌اند که رژیم صهیونیستی جلوی ورود مستقل خبرنگاران خارجی به این باریکه را در طول جنگ گرفته در حالی که خبرنگاران محلی نیز در آنجا گرفتار شده و از غذای کافی به منظور ادامه دادن به حیات و کار خود محروم مانده‌اند.

«فیلیپ پن»، دبیر بین‌الملل نیویورک تایمز در بیانیه‌ای روز یکشنبه گفت: «گزارش دادن اخبار از هر منطقه جنگی کاری پرخطر و شجاعانه بوده و نهایتا یک خدمت عمومی جهانی به حساب می‌آید. این که تهدید محرومیت از غذا و حتی گرسنگی را به این خطرات اضافه کنند عمیقا نگران‌کننده است.»

فیلیپ پن بیان کرد خبرنگاران نیویورک تایمز در نوار غزه «در یافتن غذا به مشکل برخورده‌اند و آزادی و امنیت تحرک به منظور انجام شغلشان را ندارند.»

او ادامه داد که نیویورک تایمز از درخواست‌های تسلیم شده به دادگاه علی رژیم صهیونیستی به منظور افزایش و تضمین امنیت دسترسی خبرنگاران به نوار غزه حمایت کرده و چندین خبرنگار را با خانواده‌هایشان از آنجا خارج کرده است.

او اضافه کرد نیویورک تایمز «به فشار وارد کردن برای آنکه خبرنگاران اجازه کار کردن امن در غزه عاری از هر گونه ترس یا تردید را پیدا کنند ادامه خواهد داد.»

روزنامه نیویورک تایمز نوشت سازمان «انجمن مطبوعات آزاد» در اسرائیل، سازمانی غیرانتفاعی که نماینده صدها خبرنگار متعلق به بیش از ۱۰۰ رسانه خبری است، از خیلی وقت پیش به دنبال اخذ مجوز برای ورود خبرنگاران به نوار غزه بوده اما کابینه و دادگاه عالی رژیم صهیونیستی جلوی درخواست آن را گرفته‌اند.

روز جمعه ده‌ها عضو «انستیتوی امنیت خبری بین‌الملل»، یک گروه غیرانتفاعی حامی حقوق خبرنگاران، در بیانیه‌ای از اسرائیل خواست اجازه دهد خبرنگاران حاضر در نوار غزه که با گرسنگی دست و پنجه نرم می‌کنند اجازه ترک این باریکه را پیدا کرده و خبرنگاران بین‌المللی اجازه ورود به آنجا را پیدا کنند. رسانه‌های سرشناس غربی شامل واشنگتن پست آمریکا و فاننشال تایمز و گاردین انگلیس این بیانیه را امضا کرده‌اند.

در این بیانیه ذکر شده است: «اسرائیل باید اجازه به ورود دیگر خبرنگاران به نوار غزه را بدهد. با گذشت حدود ۲ سال از جنگ غزه، هیچ سازمان رسانه‌ای بین‌المللی اجازه به ورود مستقل به آنجا را پیدا نکرده است. این در حالی است که خبرنگاران محلی در غزه نیز کشته می‌شوند، با تهدید گرسنگی روبرو می‌شوند یا برای فرار تلاش دارند و به این ترتیب جهان از این امکان که اتفاقات را مشاهده کند به شکلی نظام‌مند محروم شده است. دیگر نمی‌توان اجازه داد که چنین اتفاقی بیفتد.»

هر چند که چند خبرنگاران اجازه ورود به نوار غزه را با همراهی ارتش اسرائیل پیدا کرده‌اند اما اکثر گزارشاتی که از این باریکه از زمان شروع جنگ در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تا کنون مخابره شده از سوی خبرنگاران فلسطینی که آنجا زندگی می‌کنند بوده است. اکنون شرایط در آنجا به حدی وخیم شده که بسیاری از خبرنگاران ساکن نوار غزه حالا به سختی تلاش می‌کنند تا غذای کافی برای خوردن پیدا کنند.

روز پنجشنبه همچنین رسانه‌های آسوشیتدپرس، خبرگزاری فرانسه، بی‌بی‌سی نیوز و رویترز در یک بیانیه مشترک تصریح داشتند: «ما به شکلی مستاصل نگران خبرنگارانمان در نوار غزه که هر چه بیشتر توانشان برای تغذیه خود و خانواده‌هایشان کاهش می‌یابد، هستیم.»

این سازمان‌های رسانه‌ای متذکر شدند که خبرنگارانشان در غزه با همان شرایط وخیمی که جمعیت حدودا ۲ میلیون نفری این باریکه تجربه می‌کنند درگیر شده‌اند. آنها در بیانیه خود از مقام‌های اسرائیلی خواستند «اجازه به رفت و آمد خبرنگاران به غزه و ورود محموله‌های کافی غذایی به آنجا بدهند.»

اخیرا سازمان «برنامه جهانی غذا» گزارش داد یک سوم فلسطینی‌ها در غزه چند روز متوالی است که بدون دسترسی به غذا بوده‌اند.

انجمن خبرنگاران خبرگزاری فرانسه نیز روز دوشنبه در بیانیه‌ای به شرح مشکلات برخی از خبرنگاران همکار با این رسانه خبری در غزه پرداخته و از جمله تصریح کرد که یک عکاس همکار با این خبرگزاری هفته گذشته اعلام کرده که به دلیل گرسنگی توان خود برای انجام شغلش را از دست داده است.

به نوشته نیویورک تایمز اسرائیل برای یک بازه ۸۰ روزه که در ماه مه پایان یافت جلوی ورود کمک به غزه را گرفته و مدعی شد که هدفش از اعمال این محاصره علیه این باریکه فلسطینی مجبور کردن حماس به ورود به مذاکرات آتش بس است.

از اواخر ماه مه رژیم صهیونیستی اجازه به ورود حجم کم و محدودی از کمک‌ها به غزه را داد در حالی که یک سازمان را تحت حمایت ایالات متحده برای توزیع کمک‌های غذایی در این باریکه تحت عنوان «بنیاد بشردوستانه غزه» تاسیس کرد که خود مناقشات و جنایات جدیدی را رقم زده است.

این بنیاد چند مرکز محدود را برای توزیع کمک در غزه ایجاد کرده در حالی که سربازان اسرائیلی در نزدیکی این چند مرکز مستقر شده‌اند و طی فعالیت‌آنها صدها فلسطینی در نزدیکی این مراکز یا در مسیر رسیدن به آنها به شهادت رسیده‌اند.

کمیته محافظت از خبرنگاران از ماه مه گزارشات مرتبی درباره تاثیرات گرسنگی شدید بر خبرنگاران رسانه‌های خبری در غزه متشر کرده است. در این گزارشات اشاره شده که از جمله تاثیرات گرسنگی بر این خبرنگاران غش کردن، خستگی، افت، کندی ذهن، و سرگیجه بوده‌اند.

همچنین پزشکان و نیروهای امداد پزشکی نیز مشکلات مشابهی را تجربه کرده‌اند.

http://sanatnews.ir/News/1/326713
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است