شنبه 3 آذر 1403

وزیر خارجه چین: ایجاد ثبات در روابط ما با آمریکا ضروری است

  تاريخ:هجدهم ارديبهشت 1402 ساعت 11:30   |     کد : 276423   |     مشاهده: 198
وزیر امور خارجه چین امروز (دوشنبه) تاکید کرد، با ثبات‌سازی روابط چین و آمریکا پس از دچار شدن این روابط به "حرف‌ها و اعمال اشتباه" که آن را وارد انجمادی عمیق ساخت، ضروری است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، کین گانگ، وزیر امور خارجه چین در دیدار با نیکولاس برنز، سفیر آمریکا در پکن، به طور خاص تاکید کرد که آمریکا باید نحوه برخورد خود با موضوع تایوان را اصلاح کند و از نقض اصل "چین واحد" جلوگیری کند.
رابطه بین آمریکا و چین به عنوان دو اقتصاد بزرگ جهان در سال گذشته میلادی پس از آنکه نانسی پلوسی، رئیس وقت مجلس نمایندگان آمریکا، سفری رسمی به تایوان با به چالش کشیدن پکن انجام داد، به پایین‌ترین سطح خود رسید.
با این حال نوامبر گذشته تنش بین این دو ابرقدرت در پی دیدار جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و شی جینپینگ، همتای چینی او در نشست سران گروه ۲۰ در اندونزی و تعهد آنها به اجرای گفتگوهای مکرر بیشتر کاهش یافت.
وزارت خارجه چین در بیانیه‌ای اعلام کرد، کین گانگ به برنز اظهار کرد: "یک سری حرف‌ها و اعمال اشتباه ایالات متحده از آن زمان تاکنون، نیروی مثبت در روابط چین و آمریکا را که به سختی حاصل شده بود، تضعیف کرده است. دستور کار گفتگو و همکاری که مورد توافق دو طرف قرار گرفته بود، مختل شده و روابط دو کشور بار دیگر شدیدا سرد شده است."
از سوی دیگر تنش‌ها بین پکن و واشنگتن در ماه فوریه زمانی که یک بالون چینی در ارتفاع بالا وارد حریم هوایی آمریکا شد، بالا گرفت. آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در پاسخ به این رویداد سفرش به پکن را لغو کرد.
کین گانگ گفت: "اولویت اصلی، تثبیت روابط چین و آمریکا، جلوگیری از وارد شدن این روابط به مارپیچ نزولی و جلوگیری از هرگونه حادثه بین چین و آمریکا است."
تایوان همچنان پرمناقشه‌ترین مساله در روابط چین و آمریکاست.
ازسوی دیگر به گزارش روزنامه ساوث چاینا مورنینگ پست، چین، افغانستان و پاکستان یک مکانیزم گفتگوی استراتژیک را که از زمان قدرت گرفتن طالبان در کابل در حدود دو سال پیش به حالت تعلیق درآمده بود، از سر گرفتند و در پی این اتفاق، چین از افغانستان و پاکستان خواست تا به مبارزه با تروریسم و حفاظت از منافع چین کمک کنند.
کین گانگ، وزیر امور خارجه چین گفت: این سه کشور باید با هرگونه فعالیت تروریستی یا اعمال "استانداردهای دوگانه" در تصدیق چنین فعالیت‌هایی مخالفت و همچنین همکاری‌های ضد تروریستی و امنیتی را تقویت کنند.
به گزارش خبرگزاری شینهوا، کین گانگ در جریان دیدار با همتایان پاکستانی و افغان خود در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان گفت: "[چین امیدوار است] افغانستان و پاکستان حفاظت از اتباع، مؤسسات و پروژه‌های چینی را تقویت کنند."
مذاکراتی که کین گانگ در روز شنبه با بیلاول بوتو زرداری، وزیر امور خارجه پاکستان و امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه دولت موقت افغانستان داشت، پنجمین گفت‌وگوی سه‌جانبه وزرای خارجه سه کشور از زمان تشکیل این مکانیسم در سال ۲۰۱۷ بود.
این مذاکرات سه‌جانبه که با هدف مقابله با تهدیدات تروریستی علیه پروژه‌های داخلی و خارجی چین در ضمن تلاش سخت پکن برای پیشبرد پروژه "کمربند و جاده" انجام می‌شد، پس از سرنگونی دولت تحت حمایت واشنگتن در کابل توسط گروه طالبان در اوت ۲۰۲۱، مختل شد.
کین گانگ گفت، چین آماده است ارتباطات راهبردی و هماهنگی سیاسی را با هدف تقویت اعتماد متقابل با هر دو همسایه و در ضمن تعمیق روابط اقتصادی با آنها افزایش دهد.
به گزارش شینهوا، وی همچنین تمایل پکن برای اجرای مشترک ابتکار عمل‌ها در حوزه توسعه جهانی، امنیت جهانی و تمدن جهانی را ابراز کرد.
این ابتکارات پیشنهادی شی جینپینگ، بلندپروازی‌های پکن برای ایفای نقش بزرگتر در مسائل جهانی را مشخص می‌کند. در ماه‌های اخیر چین دست به اقداماتی نظیر میانجی‌گری برای از سرگیری روابط دیپلماتیک عربستان و ایران در ماه مارس، مطرح کردن پیشنهاد صلح در مورد اوکراین و همچنین مطرح کردن پیشنهاد تسهیل مذاکرات صلح بین رژیم صهیونیستی و فلسطینی‌ها زده است.
رئیس جمهور چین همچنین در گفتگویی تلفنی در تاریخ ۲۶ آوریل با ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی‌اش، قول داد که با هدف کمک به یافتن راه‌حلی سیاسی برای جنگ اوکراین و روسیه یک فرستاده ویژه به کی‌یف بفرستد.
چین یکی از معدود قدرت‌های بزرگ جهان است که با دولت موقت تحت کنترل طالبان در افغانستان ارتباط برقرار کرده است، هر چند که این دولت را به رسمیت نشناخته است. تمرکز چین در این تلاش بر روابط تجاری و تلاش‌های ضد تروریسم بوده است. از سوی دیگر چین مایل به ارتقای ثبات در افغانستان از بابت نگرانی در خصوص سرایت تروریسم در بحبوحه بحران انسانی در افغانستان است.
پکن همچنین یک "شریک همیشگی در همکاری استراتژیک" با پاکستانی که زیر فشار بدهی رفته، بوده است.
بر اساس بیانیه رسمی منتشر شده از سوی چین، سه طرف در اسلام‌آباد گفتگوهایی "صادقانه و عمیق" داشتند و بر سر موضوعات مختلف اتفاق نظر حاصل کردند اما توضیحی درباره این ابتکار عمل‌ها مطرح نکرد.
کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC)، به عنوان یکی از برنامه‌های مهم وابسته به پروژه کمربند و جاده چین یکی از موارد مهم دستورکار بود. پکن در راستای تعهدش برای کمک به تبدیل افغانستان از یک کشور محصور در خشکی به یک کشور "ارتباطات زمینی" به دنبال اجرای پروژه کمربند و جاده در افغانستان بوده است.
کین گانگ در دیدار جداگانه‌ای با متقی در اسلام‌آباد، از افغانستان خواست تا نیروهای تروریستی از جمله "جنبش اسلامی ترکستان شرقی (ETIM)" را سرکوب و امنیت اتباع و نهادهای چینی را در این کشور تضمین کند.
بر اساس بیانیه وزارت خارجه چین، کین گانگ متعهد شد به کمک پکن به افغانستان با هدف تقویت توانمندی ضدتروریستی این کشور ادامه دهد. متقی نیز بر قول کابل برای عدم اجازه به هرگونه فعالیت ضد چینی در خاک افغانستان تاکید کرد.
کین گانگ که در یک سفر دو روزه به اسلام‌آباد سفر کرده بود، به طور جداگانه با بیلاول بوتو زرداری نیز دیدار کرد و قویاً از پاکستان خواست که امنیت اتباع چینی و پروژه‌های چین را در امتداد کریدور اقتصادی چین-پاکستان در بحبوحه تهدیدهای امنیتی موجود تضمین کند.
وزیر خارجه چین همچنین اتهام وارد شده به کشورش از بابت ایجاد تله بدهی در پاکستان را رد کرد و آن را دروغ خواند.
به نوشته خبرگزاری شینهوا، کین گانگ در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با بوتو زرداری بعد از نشست این دو وزیر خارجه گفت: "برخی نیروها این دروغ را ساخته‌اند که چین در حال ایجاد تله بدهی در پاکستان است. من به دوستان رسانه‌ای خود پیشنهاد می‌کنم از این افراد بپرسند که برای توسعه پاکستان چه کار کرده‌اند و چه پول واقعی در این کشور سرمایه‌گذاری کرده‌اند؟ من معتقدم که مردم پاکستان نیازی به لفاظی‌های پر سر و صدا ندارند، بلکه به کمک واقعی نیاز دارند."
از سوی دیگر بر اساس بیانیه منتشر شده از سوی وزارت خارجه پاکستان، چین و پاکستان مشترکاً خواستار ادامه کمک‌های بین‌المللی به افغانستان و آزادسازی دارایی‌های مالی آن در خارج از کشور شدند. همچنین بر طبق این بیانیه "دو طرف توافق کردند که به کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی خود برای مردم افغانستان ادامه دهند و همکاری‌های حوزه توسعه در افغانستان را از جمله از طریق گسترده ساختن طرح کریدور اقتصادی پاکستان و چین به افغانستان تشدید کنند."
به گزارش رویترز، طالبان با چین و پاکستان بر سر گسترش طرح کمربند و جاده به افغانستان توافق کرد. این توافق به طور بالقوه اجازه به جذب میلیاردها دلار سرمایه برای تأمین مالی پروژه‌های زیربنایی در این کشور تحریم‌شده می‌دهد.
وزیر امور خارجه چین و همتای پاکستانی‌اش در دیدار روز شنبه در اسلام‌آباد متعهد شدند که در زمینه فرآیند بازسازی افغانستان از جمله گسترش کریدور اقتصادی چین-پاکستان به عنوان پروژه‌ای ۶۰ میلیارد دلاری به افغانستان همکاری کنند.
به گزارش رویترز، مقامات چین و پاکستان پیشتر در مورد گسترش این پروژه زیرمجموعه ابتکار عمل شاخص کمربند و جاده شی جینپینگ به افغانستان گفتگو کرده‌اند. اجرای این پروژه از تقریباً یک دهه پیش آغاز شده است. دولت طالبان که با کمبود نقدینگی مواجه است، آمادگی خود را برای مشارکت در این پروژه و چشم‌انداز جذب سرمایه‌گذاری زیربنایی مورد نیاز ابراز کرده است.
حافظ ضیا احمد معاون سخنگوی طالبان در گفتگویی تلفنی گفت که امیر خان متقی، دیپلمات ارشد طالبان برای دیدار با همتایان چینی و پاکستانی خود به اسلام آباد سفر کرده و به توافق رسیده است.

http://sanatnews.ir/News//276423
Share

برچسب ها :  وزیرخارجه , چین , آمریکا
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است