پزشکیان: برای ساخت مسکن محرومان با مشارکت خیرین و مردم اقدام خواهیم کرد
|
رشد ۱۸.۳ درصدی مسافران نوروزی
|
تکمیل راه آهن رشت - آستارا تا پایان دولت چهاردهم
|
تلاش میکنیم بار جادههای جنوبشرق استان تهران به ریل منتقل شود
|
عهد خود را با مردم مظلوم فلسطین تجدید میکنیم
|
وزیر صنعت، معدن و تجارت: جذب سرمایهگذاری و مشارکت عمومی اولویت صنایع باشد
|
راهبرد رونق سرمایه گذاری برای تولید سرلوحه برنامه وزارت صمت قرار گرفت
|
تاکید وزیر راه و مسکن بر رفع چالش ها در سال سرمایه گذاری برای تولید
|
امنیت سفر یک مسئله فردی نیست
|
شجاعت دولت پزشکیان در آغاز خصوصی سازی صنعت خودرو
|
تجارت در بخش کشاورزی را تحریمناپذیر و سودآور میکنیم
|
تاکید رئیس جمهور بر استفاده از فناوری درتأمین امنیت
|
تهدید ناترازیها برای شرکتهای دانش بنیان فرصت است
|
پنج شنبه 28 فروردين 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
دو غافلگیری عربستان درباره سوریه
تاريخ:يازدهم ارديبهشت 1402 ساعت 11:20
|
کد : 276004
|
مشاهده: 422
علیرغم جدیتر شدن احتمال بازگشت سوریه به اتحادیه عرب اما برخی کشورها همچنان تحت فشارهای آمریکا مخالف اتخاذ چنین تصمیمی از سوی سران عرب هستند، در همین راستا، میتوان گفت نشست پنججانبه وزرای خارجه عربستان، مصر، عراق، اردن و سوریه که قرار است امروز (دوشنبه) در شهر «امان» برگزار شود، حامل پیامی برای کشورهای مخالف است که یا باید با بازگشت دمشق به آغوش محیط عربی خود موافقت کنند یا خود این کشورها مانند تصمیم اتخاذ شده علیه سوریه طی سالهای گذشته باید صندلیشان در اتحادیه عرب را از دست دهند.
به گزارش ایسنا، عبد الباری عطوان، تحلیلگر سرشناس عرب در یادداشتی درباره تحولات اخیر در پرونده روابط اعراب و سوریه و نشست پنج جانبه امروز (دوشنبه) به میزبانی اردن در راستای بازگشت دمشق به اتحادیه عرب نوشت: «سوریه محاصره شده؛ همچنان کانون اصلی توجه در منطقه خاورمیانه، عامل مشغله قدرتهای منطقهای و بینالمللی، عامل تعیین کننده در انتخابات آتی ترکیه و باثباتترین، مؤثرترین و تأثیرگذارترین کشور در محیط عربی خود با وجود همه جنگهایی است که بیش از ۱۱ سال است در جبهههای مختلف با آنها مواجه بوده است.
بیشتر توضیح میدهیم و میگوییم که پس از سفرهای غیرمنتظره بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه به مسقط و ابوظبی و سفر وزیر امور خارجه عربستان به دمشق و دعوت از اسد برای سفر به ریاض و همچنین برگزاری نشست چهارجانبه با حضور وزرای دفاع روسیه، ایران، ترکیه و سوریه در مسکو، میبینیم که امان، پایتخت اردن امروز میزبان نشستی پنج جانبه با حضور وزرای خارجه عربستان، مصر، عراق، سوریه و کشور میزبان است.
این نشست پنج جانبه که به ابتکار عربستان برگزار میشود، ادامه نشست مشورتی جده برای رسیدن به فرمول مناسبی است که راه را برای مشارکت سوریه در نشست آتی سران عرب در ریاض هموار میکند. هدف دیگر این نشست یافتن راهی برای کشورهای مخالف این حضور است تا بتوانند آنها را متقاعد به پایین آمدن از درخت لجاجت کنند.
پیام نشست پنججانبه امان واضح است و این پیام تاکید میکند که مخالفان بازگشت سوریه به اتحادیه عرب دو گزینه دارند؛ نخست، حضور سوریه در نشست سران عرب و به تبع آن بازگشت دمشق به اتحادیه عرب از دروازه عربستان است و گزینه دوم نیز غیبت خود کشورهای مخالف در صورت اصرار و پافشاری بر خواستهشان است و در این صورت اینبار آنها هستند که مانند سالهای گذشته سوریه، صندلیهایشان در اتحادیه عرب خالی خواهد ماند.
سه کشور تا بدین لحظه مخالفت خود را با این بازگشت اعلام کردهاند و این سه کشور قطر، کویت و مراکش هستند و بهانهشان برای مخالفت نیز این است؛ دلایلی که منجر به تعلیق شدن عضویت سوریه شده بود همچنان پابرجا بوده و از بین نرفته است و مهمترین این دلایل نیز نبودن یک راه حل سیاسی جامع برای بحران است به نحوی که منجر به آشتی ملی و بازگشت آوارگان شود.
اما باید بگوییم دلیل واقعی که این سه کشور از علنی کردن آن طفره میروند این است که آنها به فشارهای بسیار شدید آمریکا برای خارج کردن سوریه از اتحادیه عرب در راستای تحریمهای قانون موسوم به «سزار» و تمایل آمریکا برای تشدید تحریم و محاصره دمشق و تعمیق انزوای سوریه که این روزها به سرعت در حال فرسایش است، تن دادهاند.
نشست پنج جانبه امان، که شامل حضور کشورهای عربی مهم در حال حاضر در شرق جهان عرب یعنی عربستان سعودی، مصر، عراق و سوریه بوده، ممکن است ماموریت اصلی آن یافتن راهی "دیپلماتیک" برای خروج از این تنگنا و بنبست و تسهیل بازگشت سه کشور مخالف از نظر خود باشد؛ چراکه درباره یک ابتکارعمل اردنی متشکل از ده بند صحبت میشود که نقشه راه پایان دادن به بحران سوریه را تشکیل میدهد و قرار است در ماههای آینده تحت نظارت یک کمیته مشترک عربی اجرایی شود.
محتملترین احتمال این است که این «نقشه راه» پس از تأیید توسط وزرای خارجه در نشست امان، برای تصویب به نشست سران کشورهای عربی در ریاض و در حضور بشار اسد و یا نماینده وی ارائه شود.
ما معتقد هستیم اظهارات غافلگیرکننده اخیر احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب که اذعان کرد کرد «بشار اسد درجنگ پیروز شد و آن را به نفع خود پایان داد و اکنون بازگشت دمشق به اتحادیه عرب قطعی شده است»، مقدمه مستقیمی برای مشارکت سوریها در نشست سران عرب است؛ چراکه ابوالغیط تصمیم گیرنده نیست و در اکثر موارد او منعکس کننده مواضع دولت مصر است و در همین راستا، نباید وزنه تاثیرگذار مصر در این موضوع را نادیده گرفت.
کشورهای مخالف بازگشت سوریه به اتحادیه عرب تحت فشار و دیکتههای آمریکا، سرشان را زیر برف کرده و از پذیرش تحولات ریشهای و مهم در منطقه و جهان عرب امتناع میورزند. مهمترین این تحولات به شرح زیر است؛
استواری رهبری، ارتش و ملت سوریه در برابر توطئه آمریکا برای برچیدن و سرنگونی نظام آن علیرغم تزریق بیش از نیم تریلیون دلار و جذب صدها هزار شبه نظامی برای رسیدن به این هدف.
توافق عربستان و ایران که همه معادلات را در منطقه عربی برهم زد و به سرعت به صفر کردن اختلافات میان آنها منجر شد.
ظهور سریع محور چین و روسیه و تقویت سیستمهایی که تهدید به تضعیف و حتی پایان دادن به هژمونی آمریکا در جهان میکنند، مانند سیستم بریکس، معاهده شانگهای و همچنین ایجاد یک سیستم مالی جدید که نظام مالی برپایه سلطه دلار را سرنگون میکند.
شکست تقریباً قطعی آمریکا در اوکراین، شکست مهمترین سلاح آن یعنی سلاح تحریم و خروج اکثر کشورهای خاورمیانه از وابستگی آمریکا به رهبری عربستان سعودی، طوری که روزنامه واشنگتن پست در شماره روز گذشته خود با تایید این واقعیت اعلام کرد که برخی از کشورهای تاثیرگذار مانند مصر، امارات، ترکیه، پاکستان و ایران به همراه برزیل و هند از حمایت از آمریکا در جنگ اوکراین دور میشوند، چراکه واشنگتن دیگر ابرقدرت بلامنازع نیست.
ای کاش از برادران یا یکی از آنها در غرب جهان عرب بویژه الجزایر دعوت میشد تا در این جلسات مشورتی درباره بازگشت سوریه به اتحادیه عرب چه در جده و چه در امان شرکت کنند تا این رایزنیها تنها به کشورهای شرق جهان عرب محدود نشود، به ویژه اینکه الجزایر شاید تنها کشوری بود که همراه با لبنان با اخراج سوریه از اتحادیه عرب و معلق شدن عضویت آن مخالفت کرد.
ما شگفتیهای بزرگی پیشرو خواهیم داشت که همگی با نقش ریاض خواهد بود؛ چراکه رهبری آن ما را با هماهنگی نفتی با روسیه و رد فشار آمریکا برای افزایش تولید غافلگیر کرد، عربستان همچنین بایدن را به ریاض دعوت کرد تا به او توهین کند و در مقابل شی جینپینگ، رئیسجمهور چین را برای احترام و تقویت اتحاد و ائتلاف با پکن به ریاض دعوت کرد.
ما دو غافلگیری را برای روزهای آتی متصور هستیم، یکی سفر بشار اسد به عربستان سعودی و پهن کردن فرش قرمز برای او و شاید حضور شخصی وی در نشست ریاض است و شگفتی دوم نیز بازگشت کشورش به اتحادیه عرب از عریضترین دروازه ممکن و باز پس گرفتن صندلیاش خواهد بود که سیلی و ضربه محکمی به آمریکا خواهد بود؛ چراکه با وقاحت تمام با این قدم مخالفت میکند. در هر صورت باید منتظر بمانیم و ببینیم که چه خواهد شد.»
http://sanatnews.ir/News//276004
برچسب ها :
عربستان
,
سوریه
,
دمشق
,
آمریکا
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
استانداردهای بینالمللی رمز ورود سرمایهگذاران
هوش مصنوعی، یاور جدید چشمپزشکان برای کنترل آبمروارید
آیا سرکه سیب برای کاهش وزش موثر است؟
جزئیاتی از حملات سایبری در کشور طی زمستان سال ۱۴۰۳
سفر معاون وزیر خارجه ایران به عربستان
کره شمالی: به پرواز بمبافکنهای آمریکایی بر فراز کُره پاسخ میدهیم
روشی نوین برای تولید برق از «آب باران»
راهاندازی ۱۶۰ مجموعه نخبه پرور در سراسر کشور
تهران «پاک» شد
پیام تبریک فراجا به مناسبت روز ارتش
مدودف، صدراعظم آتی آلمان را «نازی» خواند
چین قاطعانه با اقدامات آمریکا مخالفت میکند
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز