چهارشنبه 23 مهر 1404

۹۶ درصد اوراق قضایی به صورت الکترونیکی ابلاغ می‌شود

  تاريخ:بيست و سوم مهر 1404 ساعت 16:03   |     کد : 402282   |     مشاهده: 20
وزیر دادگستری گفت: در حال حاضر ۹۶ درصد اوراق قضایی به صورت الکترونیکی ابلاغ می‌شود.

به گزارش ایسنا، امین حسین رحیمی در همایش رونمایی از سامانه‌های نوین تحلیل داده‌های قضایی، گفت: اجرای عدالت و اجرای حق، رسالت اصلی قوه قضاییه است و این کار از طریق قاضی انجام می‌شود. قاضی رای صادر می‌کند و با صدور رای حق را اجرا می‌کند. این قاضی برای رسیدن به حق نیاز به ابزار دارد. فناوری ابزار بسیارمهمی است که به کمک قاضی آمده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از مواردی که فناوری به قاضی کمک می‌کند، بررسی ادله است، افزود: سامانه شناسایی شهود حرفه‌ای از سوی مرکز آمار و فناوری اطلاعات دستگاه قضا راه‌اندازی شده است که به قضات این امکان را می‌دهد تا شهودی که به صورت حرفه‌ای و با دریافت پول از طرفین پرونده به دروغ شهادت می‌دادند را شناسایی کند.

وزیر دادگستری با تاکید بر اینکه تا چندی پیش نحوه ابلاغ اوراق قضایی به صورت سنتی بود، گفت: هم اکنون ۹۶ درصد اوراق قضایی به صورت الکترونیکی ابلاغ می‌شود و اگر فردی به دادگاه دعوت شود و در جلسه حضور نداشته باشد، مشخص می‌شود که خود فرد بنا به هر دلیلی در دادگاه حاضر نشده است.

رحیمی با اشاره به اینکه فناوری برای اجرای عدالت به کمک قضات آمده است، گفت: اطلاعاتی که در قوه قضاییه وجود دارد بسیار ذی قیمت‌ است و از آنها می‌توان برای تحلیل و برنامه‌ریزی‌های مهم کشور استفاده کرد.

وی گفت: هم‌اکنون با کمک فناوری، شناسایی اموال و پیگیری اجراییات در زمانی کوتاه و با دقت بالا انجام می‌شود. این پیشرفت‌ها، عدالت را از حالت کند و فرسایشی، به فرآیندی سریع، مؤثر و قابل اتکا تبدیل کرده است.

وی با اشاره به گسترش خدمات الکترونیکی نظیر صدور گواهی عدم سوء پیشینه به‌صورت آنلاین گفت: اینکه افراد بتوانند با استفاده از تلفن همراه خود، گواهی سوءپیشینه دریافت کنند یا برای مسائل قضایی مختلف به‌صورت غیرحضوری اقدام کنند، نشان‌دهنده جهش بزرگ در مسیر تسهیل خدمات به مردم است.

رحیمی با استقبال از پیشنهادات ارائه‌شده در خصوص حذف روندهای پیچیده و اصطلاحاً مسخره‌بازی‌های اداری در برخی مقررات، گفت: ما به‌دنبال ساده‌سازی، تسریع و هوشمندسازی تمامی فرآیندها هستیم؛ به‌ویژه در مواردی که مردم برای دریافت یک خدمت کوچک، مجبور به طی مسیرهای پرهزینه و زمان‌بر بودند.

وزیر دادگستری با اشاره به موضوع کمبود اعتبارات فناوری در قوه قضائیه گفت: یکی از مشکلات مهم در مسیر توسعه فناوری، محدودیت منابع مالی است. بارها این موضوع از سوی آقای کاظمی‌فرد، معاون اول قوه قضائیه و دیگر مسئولان مطرح شده است.

وی تأکید کرد: ما در دولت مصمم هستیم از بودجه‌های لازم برای توسعه زیرساخت‌های فناوری اطلاعات در قوه قضائیه حمایت کنیم تا پروژه‌های موفقی مانند آنچه امروز رونمایی شد، تداوم پیدا کند و مردم بیش از پیش عدالت را احساس کنند.

http://sanatnews.ir/News/1/402282
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است