دو شنبه 20 مرداد 1404

تاثیر مثبت FATF بر روابط تجاری ایران

  تاريخ:بيستم مرداد 1404 ساعت 15:31   |     کد : 347589   |     مشاهده: 16
عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه به هر حال، زبان دنیا زبان مذاکره است، گفت: در شرایط فعلی برخی مخالفان مذاکره معتقدند با توجه به تحریم‌های خارجی، اف ای تی اف تاثیر ملموسی بر وضعیت ایران نخواهد داشت؛ اما شرکت‌ها، بانک‌ها و شریک‌های خارجی ادبیاتی دارند که پله پله ایجاد شده؛ از جمله همین پالرمو و اف ای تی اف. بنابراین باید در این مسیر حرکت کنیم تا بتوانیم تنش زدایی کنیم.

خبرگزاری ایسنا: عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه به هر حال، زبان دنیا زبان مذاکره است، گفت: در شرایط فعلی برخی مخالفان مذاکره معتقدند با توجه به تحریم‌های خارجی، اف ای تی اف تاثیر ملموسی بر وضعیت ایران نخواهد داشت؛ اما شرکت‌ها، بانک‌ها و شریک‌های خارجی ادبیاتی دارند که پله پله ایجاد شده؛ از جمله همین پالرمو و اف ای تی اف. بنابراین باید در این مسیر حرکت کنیم تا بتوانیم تنش زدایی کنیم.

اخیرا مرکز اطلاعات مالی اعلام کرده که به دنبال ارائه اقدامات و فعالیت‌های کشور در حوزه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در دو سال اخیر به گروه منطقه‌ای FATF و تصویب کنوانسیون پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام، دبیرخانه این نهاد رسماً از «هادی خانی» دبیر شورای عالی پیشگیری و مقابله با جرایم پولشویی و تأمین مالی تروریسم برای مذاکره دعوت کرده است.

این مذاکرات مستقیم در مسیر عادی‌سازی پرونده ایران، تعلیق اقدامات تقابلی و خروج ایران از فهرست کشورهای پرخطر موسوم به لیست سیاه FATF بعد از حدود ۶ سال در شهر مادرید اسپانیا برگزار خواهد شد.

فعالان اقتصادی در سال‌های اخیر بارها تاکید کرده بودند که پذیرش FATF از منظر تسهیل روابط تجاری و کاهش هزینه مبادلات، یکی از گام‌های بلند برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور است و بخش خصوصی نیز از این منظر، از حل موضوع FATF حمایت می‌کند.

در این رابطه علی شریعتی - عضو اتاق بازرگانی ایران - در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: شرایط فعلی، وضعیت جدید کریدور زنگزور و سایر پدیده‌ها، نشان می‌دهد که فارغ از رژیم کودک‌کش صهیونیستی، باید با دنیا مذاکره کنیم. اگر ادبیات دیپلماسی را در پیش نگیریم ممکن است با پدیده‌هایی مواجه شویم که خوشایند ما نباشد.

وی با بیان اینکه در رابطه با اختلاف آذربایجان و ارمنستان در مقاطعی ایران نقش میانجی‌گری داشت و با دو کشور مذاکره می‌کرد، اظهار کرد: ما می‌توانستیم نقش محوری داشته باشیم و با زبان دنیا مذاکره کنیم، اما به دلیل سهل‌انگاری‌ها و بعد هم حادثه سقوط هلیکوپتر و حمله رژیم کودک کش، محقق نشد. حالا ترامپ از آن سر دنیا با ادعای جایزه نوبل آمده و این نقش میانجی‌گری را انجام داده است.

این عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه به هر حال، زبان دنیا زبان مذاکره است، تصریح کرد: این در حالی است که نام‌گذاری یک خیابان در تهران، سال‌ها روابط ایران را با مصر که یک نقش محوری و رهبری در جامعه عرب و جایگاه استراتژیک در منطقه دارد، تیره کرد و در نهایت هم این اسم عوض شد.

وی افزود: در شرایط فعلی برخی مخالفان مذاکره معتقدند با توجه به تحریم‌های خارجی، اف ای تی اف تاثیر ملموسی بر وضعیت ایران نخواهد داشت. اما شرکت‌ها، بانک‌ها و شریک‌های خارجی ادبیاتی دارند که پله پله ایجاد شده؛ از جمله همین پالرمو و اف ای تی اف. بنابراین باید در این مسیر حرکت کرده تا بتوانیم تنش زدایی کنیم. به طور کلی کاسبان تحریم و افرادی که از این راه سود می‌برند، در بحث‌های تحریم موج ایجاد می‌کنند. البته برخی هم به صورت ناآگاهانه در این زمین بازی می‌کنند.

شریعتی با بیان که با توجه به تغییر وضعیت برخی کشورهای منطقه، اولویت‌ها نیز تغییر کرده و تمرکز بیشتر بر داخل است، تصریح کرد: به هر حال مذاکره با شرایط برد برد پیش می‌آید، اگر این قوانین بین‌المللی را قبول نکنیم، به فرض اینکه همین امروز هم با دنیا توافق کنیم و بتوانیم با دنیا تجارت کنیم، دو سال زمان می‌برد تا بانک‌های سایر کشورها، ایران را قبول کنند. بنابراین این اقدامات باید زودتر انجام شود.

وی در ادامه با بیان اینکه خوشبختانه تمرکز وزیر اقتصاد بر ایجاد همین زیرساخت‌ها است، اظهار کرد: همچنین به نظر می‌رسد انتصاب آقای لاریجانی در شورای عالی امنیت ملی باعث شود در مسیر درست حرکت کنیم و دکترین کشور به سمت تنش زدایی و مشارکت با دنیا با هدف به‌سازی و رفاه مردم متمایل شود.

این عضو اتاق بازرگانی ایران در بخش دیگری با بیان اینکه ایران می‌توانست در مورد توافق آذربایجان و ارمنستان نقش بیشتری داشته باشد، اما الآن ایران نقش محوری را ندارد، گفت: از طرف دیگر پیام‌های برخی اشخاص به غیر از وزارت خارجه را در این رابطه منتشر می‌کنند که باعث تنش در منطقه می‌شود. در چنین شرایطی بهتر است به عنوان برنامه جایگزین از امکانات توافقنامه شانگهای و بریکس استفاده و به دنبال سرمایه‌گذاری در این قالب باشیم.

وی افزود: علاوه بر این در این شرایط تمرکز ما روی کریدور شمال - جنوب باشد. چرا که اجرای طرح کریدور زنگزور ممکن است حداقل دو سال زمان ببرد. بنابراین ما به جای اینکه حسرت بخوریم باید روی کریدور شمال - جنوب و زیرساخت‌های آن با همکاری روسیه تمرکز کنیم. اما به هر حال این احتمال هست که صادرات ایران به اروپا تا حدودی تحت تاثیر اعمال سلیقه ارمنستان، ترکیه و غیره قرار گیرد.

http://sanatnews.ir/News/1/347589
Share

برچسب ها :  FATF , روابط تجاری ایران
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است