سه شنبه 30 ارديبهشت 1404

در همایش مشترک هیات تجاری ایران و روسیه چه گذشت؟

  تاريخ:سی ام ارديبهشت 1404 ساعت 10:49   |     کد : 303216   |     مشاهده: 26
عصر روز گذشته (دوشنبه)، در جریان سفر هیئت تجاری ایران به مسکو، همایش تجاری این دو کشور برگزار شد؛ رئیس اتاق بازرگانی ایران در این همایش ضمن تشریح پنج محور مهم برای جهش حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه، خواستار تسهیل روند اخذ روادید تجاری و حذف موانع غیرضروری به‌عنوان یکی از خواسته‌های مکرر فعالان اقتصادی دو کشور، شد.

به گزارش ایسنا، صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، همایش تجاری ایران و مسکو را گامی موثر در جهت تعمیق مناسبات اقتصادی، تجاری و صنعتی میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه دانست، اظهار کرد: روابط اقتصادی ایران و روسیه در سال‌های اخیر وارد مرحله‌ای تازه شده که نشان از اراده جدی دولتمردان و بخش‌های خصوصی دو کشور برای گسترش همکاری‌های همه‌جانبه دارد. هر چند میزان مبادلات تجاری دو کشور گواهی بر حرکت رو به جلو در مناسبات اقتصادی است، اما در مقایسه با بازار ۱۵۰ میلیارد دلاری وارداتی روسیه، سهم ایران همچنان اندک و نیازمند ارتقا است.

وی به اقدامات اتاق بازرگانی ایران برای تقویت روابط تجاری ایران و روسیه طی سال‌های اخیر اشاره کرد و گفت: حمایت از حضور فعال شرکت‌های ایرانی در نمایشگاه‌های معتبر روسیه همچون "پروداکسپو" و "روپلاستیکا" و همچنین اعزام هیأت‌های تجاری به استان‌های مختلف روسیه، جزو مهمترین این اقدامات محسوب می‌شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه فراهم‌سازی زیرساخت‌های لازم برای صدور گواهی مبدأ در چارچوب توافق تجارت آزاد اوراسیا که از ۱۵ می سال جاری اجرایی خواهد شد، به تشریح پنج محور مهم برای تحقق جهش در تجارت دوجانبه ایران و روسیه پرداخت.

حسن‌زاده استفاده هدفمند و ساختاریافته از توافق تجارت آزاد اوراسیا، همسان‌سازی رویه‌های گمرکی، حل اختلافات مرتبط با گواهی مبدأ و تشکیل کمیته فنی مشترک برای پیگیری مسائل فنی و استاندارد را به عنوان مولفه نخست برای جهش حجم مبادلات تجاری بین دو کشور نام برد.

وی تاکید کرد: رفع موانع بانکی و تسهیل معاملات با استفاده از ارزهای ملی مانند روبل و ریال، که لازمه آن اصلاح نرخ‌های تبادل و ایجاد مسیرهای مالی پایدار و مورد اعتماد است نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

نماینده فعالان بخش خصوصی کشور ضمن تاکید بر توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل، نوسازی ناوگان ریلی و دریایی و راه‌اندازی کریدور اختصاصی صادراتی میان ایران و روسیه در چارچوب پروژه‌های کلان منطقه‌ای (مانند کریدور شمال-جنوب و اوراسیا) افزود: تنوع‌بخشی به اقلام تجاری، به‌ویژه در حوزه کالاهای صنعتی، دانش‌بنیان، دارویی و خدمات فنی‌ومهندسی که باید جایگزین تدریجی صادرات محدود به محصولات کشاورزی و پتروشیمی شود نیز در دستور کار قرار گیرد.

رئیس اتاق ایران در ادامه تشریح محورهای مهم برای جهش حجم مبادلات تجاری بین ایران و روسیه، به توسعه دیپلماسی اقتصادی ایران و روسیه در چارچوب نهادهای چندجانبه‌ای چون بریکس و سازمان همکاری شانگهای، با هدف افزایش هماهنگی و بهره‌برداری از ظرفیت‌های مشترک منطقه‌ای اشاره کرد و گفت: همچنین ما خواستار تسهیل روند اخذ روادید تجاری و حذف موانع غیرضروری هستیم که یکی از خواسته‌های مکرر فعالان اقتصادی دو کشور محسوب می‌شود.

حسن‌زاده تاکید کرد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تمام توان آماده همکاری در قالب کمیته‌های تخصصی، اعزام هیات‌های تخصصی، نمایشگاه‌های مشترک، صندوق‌های سرمایه‌گذاری دوجانبه و پروژه‌های مشترک در حوزه‌های نفت و گاز، فناوری اطلاعات، کشاورزی صنعتی و پتروشیمی است. ما آینده‌ای روشن را برای روابط ایران و روسیه متصوریم، به شرط آنکه اراده، برنامه‌ریزی و هماهنگی میان دولت‌ها و بخش خصوصی با انسجام بیشتری ادامه پیدا کند.

در همایش مشترک هیات تجاری ایران و روسیه چه گذشت؟

راه‌اندازی کارگروه تخصصی توسعه تولید مشترک و صادرات به اوراسیا

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در جریان سفر هیئت تجاری ایران به مسکو، در دیدار با رئیس اتحادیه کارفرمایان و صنعتگران روسیه، نیز ضمن ارائه پیشنهاد امضای تفاهم‌نامه همکاری راهبردی میان اتاق ایران و اتحادیه RSPP، اظهار کرد: انعقاد این تفاهم‌نامه با هدف ایجاد یک چارچوب نهادینه جهت تعامل مستمر و منظم بخش‌های خصوصی ایران و روسیه صورت گیرد. تبادل اطلاعات اقتصادی و صنعتی، همکاری در برگزاری نشست‌ها و رویدادهای اقتصادی، حمایت متقابل از شرکت‌های عضو برای ورود به بازارهای یکدیگر و شناسایی قوانین و مقررات مانع توسعه همکاری و ارائه پیشنهاد اصلاحی به دولت‌ها، از محورهای قابل درج در تفاهم نامه همکاری میان اتاق ایران و اتحادیه کارفرمایان و صنعتگران روسیه می‌تواند باشد.

وی همچنین بر راه‌اندازی کارگروه تخصصی «توسعه تولید مشترک و صادرات به اوراسیا» تاکید کرد و گفت: این کارگروه مشترک می‌تواند در زمینه مطالعه مدل‌های موفق همکاری صنعتی دوجانبه (نظیر تولید مشارکتی در قزاقستان و بلاروس)، ایجاد خطوط تولید مشترک در ایران با سرمایه‌گذاری روس‌ها با هدف صادرات به کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، آسیای مرکزی و غرب آسیا و بهره‌برداری از تخفیف‌های تعرفه‌ای ناشی از موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران–اوراسیا موثر عمل کند.

حسن‌زاده معرفی پروژه‌های اولویت‌دار سرمایه‌گذاری و مشارکت صنعتی، انتشار اطلاعات مقررات، زیرساخت‌ها، مشوق‌های دولتی و معرفی شرکت‌های آماده تعامل و انتقال فناوری ایران و روسیه را مستلزم ایجاد سامانه اطلاعاتی مشترک بازار و فرصت‌های صنعتی دو کشور ممکن دانست و بر همکاری اتاق ایران و اتحادیه کارفرمایان و صنعتگران روسیه برای تأسیس «مرکز نوآوری و فناوری‌های صنعتی ایران–روسیه» تاکید کرد.

رئیس اتاق ایران افزود: مرکز نوآوری و فناوری‌های صنعتی ایران–روسیه می‌تواند در زمینه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها در حوزه‌هایی مانند انرژی، مواد پیشرفته، ماشین‌آلات هوشمند، زیست‌فناوری؛ تسهیل ارتباط میان دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و پارک‌های علم و فناوری دو کشور و بهره‌گیری از ظرفیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر (VC) روسیه و ایران نقش‌آفرینی کند. با تشویق شرکت‌های ایرانی و روس به تشکیل کنسرسیوم‌های تخصصی در حوزه‌های احداث پروژه‌های زیرساختی (راه‌آهن، پالایشگاه، نیروگاه، بنادر)، صادرات مشترک به بازارهای ثالث و تولید تجهیزات صنعتی و انتقال فناوری با برند مشترک می‌توان برای توسعه روابط تجاری دو کشور گام‌های بلندی برداشت.

در همایش مشترک هیات تجاری ایران و روسیه چه گذشت؟

نماینده فعالان بخش خصوصی همچنین بر برنامه‌ریزی برای تبادل هیأت‌های صنعتی و آموزشی در حوزه‌های صنعت نفت، گاز، مواد شیمیایی و کشاورزی صنعتی و برگزاری دوره‌های مشترک آموزش مدیریت صنعتی، تحلیل بازار، و تطبیق با استانداردهای صادراتی روسیه و اوراسیا تاکید کرد.

حسن‌زاده، رفع موانع غیرتعرفه‌ای و تسهیل تردد کالا و خدمات را در گروی شناسایی مهم‌ترین موانع غیرتعرفه‌ای موجود بر سر راه صادرات و خدمات فنی و مهندسی ایران به روسیه دانست و گفت: دولت‌های دو کشور با اصلاحات گمرکی و تسهیل ثبت سفارش، تسریع در صدور روادید تجاری و تکنولوژیک و به رسمیت شناختن استانداردهای طرف مقابل می‌توانند به رفع این موانع کمک کنند.

http://sanatnews.ir/News/1/303216
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است