يک شنبه 28 ارديبهشت 1404

باید دانش‌آموزان را برای تولید ابزارهای هوش مصنوعی آماده کنیم

  تاريخ:بيست و هشتم ارديبهشت 1404 ساعت 12:45   |     کد : 303110   |     مشاهده: 19
عضو شورای عالی آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت تولید ابزارهای هوش مصنوعی توسط دانش‌آموزان، خواستار توسعه این ظرفیت در مدارس شد.

به گزارش ایسنا، سید مصطفی آذرکیش، عضو شورای عالی آموزش و پرورش، امروز در همایش ملی هوش مصنوعی «فرهنگ و رسانه» در سخنانی با اشاره به اهمیت همکاری‌های میان وزارت آموزش و پرورش و سازمان صدا و سیما در راستای تحقق اهداف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، بر لزوم تقویت این همکاری‌ها تأکید کرد.

وی با بیان اینکه این همکاری‌ها به ویژه در حوزه هوش مصنوعی، فرهنگ و رسانه مؤثر بوده است، افزود: همایش و جشنواره‌ای که در این زمینه برگزار شد، تجلی خلاقیت، نوآوری و هم‌افزایی در حوزه‌های مختلف بود.

هوش مصنوعی و سند ملی تحول بنیادین آموزش و پرورش

آذرکیش در ادامه گفت: در سند ملی هوش مصنوعی، بخش آموزش و پژوهش بر تقویت جایگاه هوش مصنوعی تأکید دارد. یکی از اهداف این سند، اصلاح نظام آموزشی کشور به‌گونه‌ای است که از رقابت نابرابر میان انسان و هوش مصنوعی جلوگیری شود. همچنین تولید محتوا و در اختیار قرار دادن آن برای دوره‌های تحصیلی، به‌ویژه در دوره متوسطه، از دیگر اقدامات مهم در این راستا به شمار می‌رود.

وی به مشارکت وزارت آموزش و پرورش و سازمان صدا و سیما در برگزاری جشنواره‌های مرتبط با هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: ما اخیراً با همکاری شرکت همراه اول جشنواره‌ای برگزار کردیم و به زودی آموزش دو میلیون دانش‌آموز و یکصد هزار معلم از طریق معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات و اطلاعات آغاز خواهد شد. این آموزش‌ها قابل توسعه هستند و به زودی تعداد بیشتری از دانش‌آموزان و معلمان در این برنامه‌ها شرکت خواهند کرد.

پیشرفت‌ها در زمینه آموزش هوش مصنوعی

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: امروزه فناوری‌های نوین، به ویژه هوش مصنوعی، نقش بسیار مهمی در بازتعریف فرهنگ و آموزش ایفا می‌کنند. ما معتقدیم که می‌توان از این ظرفیت برای تعمیق بیشتر یادگیری، شخصی‌سازی آموزش و تقویت مهارت‌های دیجیتال دانش‌آموزان بهره برد. در این راستا، کارگروهی در وزارت آموزش و پرورش برای استفاده از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی تشکیل شده است و هم‌اکنون این فعالیت‌ها در محتواهای درسی، به‌ویژه در پایه‌های هفتم و هشتم، در درس کار و فناوری در حال اجراست.

تولید ابزارهای هوش مصنوعی توسط دانش‌آموزان

آذرکیش افزود: ما به دنبال آن هستیم که علاوه بر استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی، دانش‌آموزان ما خود نیز قادر به تولید این ابزارها شوند. برنامه‌های منسجمی در وزارت آموزش و پرورش برای این منظور در حال اجراست.

این مقام مسئول همچنین به ایجاد رشته‌های متناسب با نیاز بازار کار در حوزه هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: سند ملی هوش مصنوعی به این موضوع نیز تأکید دارد که باید در آموزش‌های رسمی و غیررسمی، رشته‌های مرتبط با هوش مصنوعی ایجاد شود.

لزوم تسلط معلمان بر فناوری‌های نوین

آذرکیش در پایان به لزوم تسلط معلمان بر فناوری‌های نوین، به ویژه قابلیت‌های هوش مصنوعی، اشاره کرد و گفت: «استفاده از این ابزارها باعث ارتقای کیفیت آموزش خواهد شد. در این راستا، توجه ویژه مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور به تقویت نظام تعلیم و تربیت کشور و همچنین حمایت‌های فراوان از این حوزه، بسیار ارزشمند است.

وی همچنین گفت: همکاری با صدا و سیما در دوران کرونا به کمک آموزش کشور آمد و امروز نیز با پیگیری طرح‌های مختلف، از جمله طرح خاتم در دوره متوسطه اول، این همکاری‌ها ادامه دارد. ما امیدواریم که این طرح‌ها به ارتقای آموزش هوش مصنوعی و مهارت‌های دیجیتال در کشور کمک کنند.

سید مصطفی آذرکیش، عضو شورای عالی آموزش و پرورش، در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت همکاری‌های موجود در حوزه هوش مصنوعی و آموزش، گفت: «اولاً، امیدوارم این اولین همایش ملی هوش مصنوعی فرهنگ و رسانه به عنوان یک رویداد بزرگ علمی و فرهنگی در کشور، بتواند پیوند و تعاملی هم‌افزا میان آموزش و پرورش و صدا و سیما ایجاد کند.

لزوم وفاق ملی برای تقویت دانش‌آموزان در مواجهه با چالش‌های هوش مصنوعی

آذرکیش بر لزوم وفاق ملی و همبستگی برای تقویت دانش‌آموزانی که بتوانند علاوه بر بهره‌مندی از فرصت‌های دنیای هوش مصنوعی، توانایی مواجهه با چالش‌های آن را نیز داشته باشند، تأکید کرد و افزود: رسانه ملی می‌تواند در این زمینه به‌ویژه در تقویت دانش‌آموزان، نقش بسیار مؤثری ایفا کند.

فصل مشترک آموزش و پرورش با مردم و حاکمیت

وی در ادامه گفت: بزرگ‌ترین فصل مشترک حاکمیت، مردم و آموزش و پرورش، با بیش از ۱۶ میلیون و سیصد هزار دانش‌آموز و بیش از یک میلیون فرهنگی و معلم، شکل گرفته است. این فصل مشترک به‌طور روزانه می‌تواند بیش از ۴۵ تا ۴۸ میلیون نفر را به‌عنوان مخاطب مستقیم نظام تعلیم و تربیت قرار دهد.

آذرکیش افزود: در این فضا، رسانه ملی می‌تواند به‌عنوان بزرگ‌ترین رسانه زنده نظام تعلیم و تربیت، اطلاعات مورد نیاز را دقیق‌تر و مؤثرتر به خانواده‌ها منتقل کند. از این رو، صدا و سیما نقش مهمی در تحقق اهداف آموزش و پرورش و هوش مصنوعی ایفا می‌کند.

این مقام مسئول سپس به بیانیه هیئت داوران بخش دانش‌آموزی اشاره کرد و گفت: در این بیانیه، بر اهمیت توسعه آموزش هنر، مهارت‌های نوشتاری، رشد خلاقیت و سرمایه‌گذاری بر زیرساخت‌ها برای نهادینه کردن استفاده بهینه از هوش مصنوعی در کشور تأکید شده است.

آذرکیش با اشاره به فعالیت‌های وزارت آموزش و پرورش در راستای سند ملی هوش مصنوعی، اظهار داشت: سند ملی هوش مصنوعی محور اصلی تمام فعالیت‌ها در وزارت آموزش و پرورش است. این وزارتخانه همچنین به سیاست‌های کلی ابلاغی در حوزه‌های مختلف توجه ویژه دارد.

وی در پایان به توجه متوازن و یکپارچه به تربیت تمام‌ساعتی دانش‌آموزان در ساعت‌های مختلف تعلیم و تربیت اشاره کرد و گفت: در دنیای هوش مصنوعی، نیازمند تحول در آموزش و پرورش هستیم. این تحول تنها با همکاری تمامی دستگاه‌ها، رسانه ملی، خانواده‌ها و نهادهای عمومی ممکن خواهد بود.

http://sanatnews.ir/News/1/303110
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است