تکمیل راه آهن رشت - آستارا تا پایان دولت چهاردهم
|
تلاش میکنیم بار جادههای جنوبشرق استان تهران به ریل منتقل شود
|
عهد خود را با مردم مظلوم فلسطین تجدید میکنیم
|
وزیر صنعت، معدن و تجارت: جذب سرمایهگذاری و مشارکت عمومی اولویت صنایع باشد
|
راهبرد رونق سرمایه گذاری برای تولید سرلوحه برنامه وزارت صمت قرار گرفت
|
تاکید وزیر راه و مسکن بر رفع چالش ها در سال سرمایه گذاری برای تولید
|
امنیت سفر یک مسئله فردی نیست
|
شجاعت دولت پزشکیان در آغاز خصوصی سازی صنعت خودرو
|
تجارت در بخش کشاورزی را تحریمناپذیر و سودآور میکنیم
|
تاکید رئیس جمهور بر استفاده از فناوری درتأمین امنیت
|
تهدید ناترازیها برای شرکتهای دانش بنیان فرصت است
|
وزیر صمت: حضور پرشور مردم، متضمن حرکت به سوی اهداف نظام اسلامی است
|
دیدار وزیر راه و شهرسازی با دبیرکل اتحادیه بینالمللی حملونقل جادهای
|
جمعه 15 فروردين 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
کاهش فرزندآوری در قشر مرفه ناشی از چرخش فرهنگی است
تاريخ:بيست و سوم ارديبهشت 1403 ساعت 09:55
|
کد : 288470
|
مشاهده: 145
معاون دانشگاه علوم پزشکی بم گفت:کاهش فرزندآوری در قشر مرفه و مقاومت آنها در برابر این مسئله نه تنها به دلیل اقتصادی بلکه ناشی از چرخش فرهنگی است.
به گزارش ایسنا، یکی از مهمترین مؤلفههای سرمایه انسانی، وضعیت سلامت مردم است که متأسفانه ایران در مرز سالمندی قرار دارد در حالی که موضوع جوانی جمعیت در چند سال آینده میتواند برای ارتقا، رشد و تغییر مدل اقتصادی کشور اهمیت بسزایی داشته باشد.
در این گزارش به سراغ مردم رفتیم و نظر آنها را درباره جوانی جمعیت جویا شدیم.
رضا که خود را کارمند معرفی کرد ۵۴ ساله و دارای دو فرزند است، گفت: سیاست «فرزند کمتر، زندگی بهتر» باعث وقفه در فرزندآوری شد حتی تا جایی که آوردن فرزند سوم باعث محروم شدن از امکانات دولتی بود.
علی که شغلش فنی است، در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: بیش از ۲۱ سال از ازدواجم میگذرد و سه فرزند دارم.
وی با اشاره به شرایط اقتصادی بیان کرد: توقعات بچههای امروزی نسبت به بچههای قدیم بسیار زیاد است و متاسفانه چشم و هم چشمی در بین بچهها زیاد دیده میشود .
عباس فردی ۵۶ ساله است که با اشاره به شرایط فرهنگی کنونی حاکم بر جامعه اظهار کرد: مسئولیتپذیری در بین جوانان بسیار کم شده و تن به ازدواج نمیدهند. از سوی دیگر متاسفانه عمر زندگی مشترک بعضاً کم شده و جوانان از روی احساسات تصمیم میگیرند.
دکتر شیرین نصری معاون دانشگاه علوم پزشکی بم در گفتوگو با ایسنا درباره جوانی جمعیت بیان کرد: کاهش نرخ باروری جامعه را به سمت پیری سوق میدهد.
وی با اشاره به اینکه جمعیت جوان به عنوان یکی از عوامل مهم اقتدار کشورها به شمار میرود، افزود: با توجه به حرکت جامعه به سمت سالمندی، میزان زاد و ولد به اندازهای نیست که بتواند جایگزین جمعیت سالمند باشد.
نصری گفت: رشد جمعیت بستگی به میزان زاد و ولد دارد و این امر بستگی به میزان ازدواج و تشکیل خانواده و در واقع میتوان گفت که جمعیت از یک زنجیره به هم متصل تشکیل میشود که اگر هر کدام از این حلقهها جدا شود، قطعاً در روند افزایش جمعیت، اختلال ایجاد میشود.
معاون فنی دانشگاه علوم پزشکی بم بیان کرد: بررسیها نشان میدهد که رشد جمعیت سالمند کشور سرعت بالایی دارد و این موضوع میتواند تبعات ناگواری به دنبال داشته باشد.
وی با اشاره به وضعیت زاد و ولد در بین اقشار مختلف جامعه گفت: بچه دار شدن قشر پولدار که مشکل مالی ندارد، بهتر از طبقات آسیب پذیر و متوسط جامعه نیست. از این رو لازم است تدابیری در حوزههای مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی اندیشیده شود تا بتوان از بحران سالمندی کشور خارج شد.
به گزارش ایسنا، نگاهی به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت نشان میدهد که مجلس برای جوانان در آستانه ازدواج تسهیلاتی نظیر اعطای وام با ضمانتهای آسان، افزایش ۷.۵ برابری حق عائلهمندی به مدت پنج سال، اختصاص وام ودیعه مسکن، افزایش محدوده سنی در استخدام جدید یک سال به ازای تأهل، تأسیس مراکز مشاوره مبتنی بر سبک زندگی ایرانی اسلامی در مراکز آموزش عالی و فرهنگسازی در خصوص ازدواج را در نظر گرفته و حال پرسش اصلی این است آیا همه این موارد بهراحتی در اختیار خانوادهها قرارگرفته است؟
معاون دانشگاه علوم پزشکی بم گفت: دستورالعمل اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با هدف شفافسازی، هم افزایی و تعیین تکالیف همه سطوح معاونتهای دانشگاه علوم پزشکی مبتنی بر مواد قانون و در راستای تحقق اهداف تدوین و به ریاست دانشگاههای علوم پزشکی ابلاغ شده است.
وی با اشاره به تشکیل و اقدامات کمیتههای کاری در دانشگاهها و گزارش مشکلات، بیان کرد: مرکز ناباروری بیش از یک سال است که در بیمارستان پاستور بم راهاندازی شده و در این مرکز فلوشیپ ناباروری داریم و خدمات سطح اول داده میشود که اگر نیاز به خدمات دیگر باشد به مرکز استان معرفی میشوند .
تاثیر فضای مجازی بر جوانی جمعیت
وی افزود: یکی از مولفههایی که امروز میتواند در رشد جوانی جمعیت تاثیرگذار باشد، رسانهها و فضای مجازی است و باید با تولید محتوای موثر، جوانان را به ازدواج و خانوادهها را به فرزندآوری تشویق کنیم.
نصری تصریح کرد: برای جوانی جمعیت، همه دستگاهها باید پای کار بیایند و تنها دانشگاه علوم پزشکی نمیتواند در این راستا گام بردارد و تریبونهای مختلف در این زمینه باید فرهنگسازی و تلاش کنند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی بم بیان کرد: کاهش فرزندآوری در قشر مرفه و مقاومت آنها در برابر این مسئله نه به دلیل اقتصادی بلکه ناشی از چرخش فرهنگی است در حالی که در نگاه نخست بُعد اقتصادی علت کاهش فرزندآوری عنوان میشود اما نتایج پژوهش و بررسیها نشان میدهد درون مایه این مقوله ذهنی و فرهنگی است.
نصری به نقش خانواده در امر ازدواج اشاره کرد و افزود: خانواده یکی از موثرترین پایهها برای امر ازدواج است اما متاسفانه خانوادهها در بحث فرزندآوری به سمت راحتطلبی رفتهاند.
وی افزود: تک فرزندی و تمایل والدین به داشتن فرزندان کمتر یکی از عواملی است که میتواند کشور را به سمت پیری بکشاند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی بم اظهار کرد: به گفته برخی از کارشناسان رشد جمعیتی کشورمان در وضعیت خوبی نیست و به سمت سالخوردگی و پیری حرکت میکند. در حالی که بسیاری از والدین با بهانههای مختلفی از جمله مشکلات اقتصادی و داشتن مشغلههای زیاد طرفدار تک فرزندی هستند.
وی با بیان اینکه اقدامات صورت گرفته در حیطه جوانی جمعیت با برنامهریزی منسجم به نتیجه خواهد رسید، افزود: برنامه ریزی برای ترغیب و تشویق دانشجویان و کارکنان در زمینه ازدواج، تشکیل خانواده و فرزندآوری از مهم ترین موضوعات در راستای اجرای سیاستهای جوانی جمعیت و تحکیم خانواده است.
نصری با تاکید بر اهمیت رسیدگی و پیگیری مسائل رفاهی کارکنان دانشگاه افزود: مبحث جوانی جمعیت موضوعی ملی و کاری بزرگ و ارزشمند است که به کمک تامین منابع مالی و تلاش و همت همگانی، تحقق اهداف آن تسریع خواهد شد.
در ادامه این گزارش، مهدیه شاهرخی مسئول بخش زایمان بیمارستان پاستور بم در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ تعداد موالید ۴۱۳ نفر بود و در آبان ماه سال گذشته بیشترین تعداد موالید را داشتیم.
وی با اشاره به اینکه در فروردین ماه سال جاری تعداد موالید ۲۸۸ نفر بود، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ تعداد موالید ۴۵۲۰ مورد ثبت شده است.
شاهرخی بیان کرد: واقعیت این است کشور ما از حدود ۱۵ سال پیش درسیاستهای جمعیتی خودچرخشی را ایجاد کرد که ماحصل آن تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در آبان ماه ۱۴۰۰ بود که این قانون با موانع زیای روبروست.
http://sanatnews.ir/News//288470
برچسب ها :
فرزندآوری
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
ترامپ: نتانیاهو احتمالا هفته آتی به آمریکا میآید
آغاز ثبتنام اینترنتی وام ضروری بازنشستگان کشوری از ۱۷ فروردین
کییف: در سال جدید ۶.۴ میلیارد دلار کمک خارجی دریافت کردیم
طلای جهانی از مرکب صعود پیاده شد
ترامپ: مارین لوپن را آزاد کنید!
تردد حدود ۵ میلیون مسافر دریایی در هرمزگان
۸۳۸ کشته تصادفات در ۲۰ روز
هزینه تعرفه خودرو برای آمریکاییها
صادرات جهانی نفت افزایش یافت
نفت برنت به زیر ۷۰ دلار سقوط کرد
تکمیل راه آهن رشت - آستارا تا پایان دولت چهاردهم
ممنوعیت تردد در جنوب به شمال چالوس از ساعت ۱۳
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز