شنبه 3 آذر 1403

اقداماتی که باید در مواجهه با بیمار قلبی انجام داد

  تاريخ:اول مرداد 1402 ساعت 09:59   |     کد : 280637   |     مشاهده: 145
رئیس مرکز فوریت‌های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جهرم با بیان اینکه مشکلات قلبی دومین دلیل فراخوانی اورژانس از سوی شهروندان است، توصیه‌هایی در خصوص مواجهه صحیح و اثرگذار با یک بیمار قلبی تا قبل از رسیدن امدادگر یا انتقال به مرکز درمانی را ارائه داد.
دکتر محمدرضا خوشرو یکشنبه اول مرداد در یک کارگاه آموزشی گفت: درد ناگهانی و احساس سنگینی در ناحیه قفسه سینه و تنگی نفس از علائم شایع سکته قلبی است؛ بنابراین به محض مشاهده این علائم در خود یا دیگران، بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید.
او گفت: نارسایی قلبی عامل اصلی بستری‌ شدن افراد بالای ۶۰ سال در بیمارستان‌ به شمار می‌رود و از مهمترین عوارض نارسایی‌های قلبی، سکته و بسیار نیز شایع است و اگر سریعا به بیمار رسیدگی نشود، منجر به مرگ خواهد شد.
خوشرو خاطرنشان کرد: در سه ماه ابتدای امسال بیشترین تماس‌ها در بخش بیماران غیرتصادفی، مربوط به مشکلات قلبی بوده به طوریکه برای ۴۴۹ بیمار کد آمبولانس فعال شده است.
رئیس مرکز اورژانس جهرم ادامه داد: شایع‌ترین علائم سکته قلبی در بیماران، درد و احساس سنگینی در ناحیه قفسه سینه، تنگی نفس، حالت تهوع، تعریق زیاد، رنگ پریدگی و ضعف و بی حالی است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از افراد هنگام احساس درد در قفسه سینه، تماس با اورژانس را به تأخیر می‌اندازند، گفت: اغلب بیماران درد در ناحیه قفسه سینه را جدی نمی گیرند. اگر درد قفسه سینه همراه با سرایت درد به بازوها، گردن، فک، معده و پشت آن باشد، باید فوراً با اورژانس تماس گرفته شود.
خوشرو گفت: اگر به حمله قلبی شک کردید، ابتدا با اورژانس تماس بگیرید و به سئوالات کارشناس این مرکز گوش و پاسخ داده و به توصیه‌های مطرح شده با دقت عمل کنید.
او ادامه داد: اطرافیان باید بیمار را در وضعیتی راحت و کاملا آرام قرار دهند و لباس‌های تنگ او را در آورده یا شل کنند. از طرفی اجازه هیچ فعالیتی، حتی خوردن و آشامیدن را به بیمار ندهند و در صورت مواجه شدن با هرگونه تغییر در سطح هوشیاری بیمار باید مجددا با 115 تماس بگیرند.
خوشرو با اشاره به تفاوت حمله قلبی (سکته قلبی) و ایست قلبی، گفت: حمله قلبی وقتی اتفاق می افتد که جریان خون قسمتی از قلب به طور ناگهانی قطع می شود. اما ایست قلبی زمانی اتفاق می افتد که قلب، عمل پمپاژ خون به بدن را متوقف می کند. اگر چه حمله قلبی می تواند باعث ایست قلبی شود، اما اینها دو چیز متفاوت است.
رئیس مرکز اورژانس جهرم گفت: کسی که دچار ایست قلبی شده، ممکن است افت هوشیاری داشته باشد و نتواند درست نفس بکشد. اگر با فردی که دچار ایست قلبی شده روبرو شدید، ضمن تماس فوری با اورژانس، اقدام به ماساژ قلبی و عملیات (CPR) کنید؛ چه بسا این اقدام شما جان یک بیمار را نجات دهد.

http://sanatnews.ir/News//280637
Share

برچسب ها :  بیماری‌ قلبی
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است