وزیر صمت: بسته حمایتی دولت از صنایع قابلیت تمدید دارد
|
تجاوز به تولیدکنندگان انرژی نقض قوانین بینالملل و تهدید ثبات جهانی است
|
ریلگذاری راهآهن چهارمحال و بختیاری آغاز شد
|
حمله ناو آمریکایی به هواپیمای ایرانایر در سال ۶۷ نمونه بارز تروریسم دولتی است
|
پاکنژاد: صادرات نفت مانند سابق با کیفیت و کمیت قبل ادامه دارد
|
اسکان موقت جنگزدگان توسط شهرداری
|
عملکرد قابل قبول فروشگاههای زنجیرهای در ۱۰ روز اخیر
|
نقش کلیدی فروشگاههای زنجیرهای در تثبیت بازار و پیروزی دیپلماتیک ایران
|
وزیر صمت: تعادل به بازار کالاهای اساسی بازگشته است
|
آمادگی کامل صنایع برای پشتیبانی از مردم و نیروهای مسلح
|
وقفهای در زمینه جابه جایی کالا و مسافر وجود ندارد
|
تسریع در ترخیص کالاها و تأمین ارز واردات با هماهنگی دستگاهها
|
وزیر نفت: سوخترسانی پایدار است؛ جای نگرانی برای مردم وجود ندارد
|
شنبه 21 تير 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
استفاده از فناوری نانو برای درمان پوکی استخوان
تاريخ:بيست و چهارم بهمن 1401 ساعت 13:41
|
کد : 273822
|
مشاهده: 950
به گزارش صنعت نیوز، پوکی استخوان زمانی ظاهر میشود که توده استخوانی و تراکم مواد معدنی ، کاهش یافته یا استحکام و ساختار استخوان تغییر کند و در نتیجه منجر به از دست رفتن تراکم استخوان و افزایش خطر شکستگی استخوان میشود.
به گزارش صنعت نیوز،
پوکی استخوان زمانی ظاهر میشود که توده استخوانی و تراکم مواد معدنی ، کاهش یافته یا استحکام و ساختار استخوان تغییر کند و در نتیجه منجر به از دست رفتن تراکم استخوان و افزایش خطر شکستگی استخوان میشود.
آمارهای بنیاد مطالعات سلامت استخوان و پوکی استخوان (BHOF) حکایت از آن دارد که از هر چهار مرد ۵۰ ساله و بالاتر، یک نفر و از هر دو زن، یک نفر در معرض شکستن استخوان بهعنوان علامت پوکی استخوان هستند.
طبق گفته کارشناسان، پوکی استخوان تا سال ۲۰۲۵ میلادی سالانه حدود سه میلیون شکستگی و تقریباً بیست و پنج میلیارد دلار هزینه در پی خواهد داشت.
توسعه پوکی استخوان با اندازهگیری تراکم معدنی استخوان مشخص میشود. شروع درمان این بیماری نیز معمولاً شامل پیشگیری از افتادن یا ضربات ناگهانی، مصرف کافی کلسیم (حداقل ۱۲۰۰ میلیگرم در روز)، مصرف ویتامین D (حداقل ۷۰۰ تا ۸۰۰ واحد در روز) و دریافت درمان پزشکی با یک بیسفسفونات مانند اسید ایباندرونیک است.
بیسفسفوناتها سرعت تجزیه استخوان را در بدن انسان کاهش داده و در نتیجه خطر شکستگی استخوان کاهش یافته و تراکم استخوان حفظ میشود. رالوکسیفن (تعدیلکننده انتخابی گیرنده استروژن)، تری پاراتید (هورمون پاراتیروئید)، کلسی تونین، یا درمانهای جایگزین هورمونی نیز برای درمان زیرگروههای خاص بیماران در نظر گرفته میشوند.
با وجود پیشرفتهای قابل توجه در درمان پوکی استخوان، اما بسیاری از بیماران بهدلیل نگرانی در مورد عوارض جانبی غیرمعمول و فقدان شواهد معتبر برای اثربخشی طولانیمدت داروهای تجویزی (به ویژه بیسفسفونات)، از مصرف آنها خودداری میکنند. بنابراین، همچنان نیاز بالینی به کشف استراتژیهایی برای بهبود انطباق بیماران و پذیرش این داروها وجود دارد. اخیراً ادغام علم نانو و دارورسانی نویدبخش فرموله کردن یک درمان هدفمند و طولانیمدت برای بیماران پوکی استخوان بوده است.
یکی از استراتژیهای جدید برای بهبود درمان پوکی استخوان، توسعه سامانه های دارو رسانی مبتنی بر نانومواد بوده که استخوان را هدف قرار میدهند. این سیستمهای نانودارویی، سمیت را کاهش داده و اثربخشی درمانی و مشخصات فارماکوکینتیک عوامل درمانی را افزایش میدهند. تاکنون نانوپلتفرمهای متعددی برای درمان پوکی استخوان معرفی شده است. بهعنوان مثال، هیدروکسیدهای دو لایهای (LDHs) و سیلیکات و نانوذرات گرافن بهعنوان کاندیدهای قابل توجهی در حال ظهور هستند.
مهدی رضوی، استادیار دانشگاه مرکزی فلوریدا (UCF) و دانشجویانش نیز اخیراً یک روش نانویی جدید مبتنی بر نانوحبابها برای درمان پوکی استخوان با استفاده از کاتپسین K (CTSK) کشف کردند. CTSK نقش مهمی در فرآیند تحلیل استخوان ایفا میکند. نانوحبابها سلولهای استئوکلاست (سلولهای استخوانی که ژن CTSK را در خود جای دادهاند) را هدف قرار داده و از تماس siRNA با محیط اطراف محافظت میکند. در این روش، سیستم تحویل با کاهش سرعت توزیع دارو، به طولانیتر شدن اثربخشی فرآیند کمک میکند. مزیت نانوحبابهای پاسخگو به اولتراسونیک این است که بهعنوان یک فناوری دوگانه عمل نموده که در آن از امواج فراصوت برای مختل کردن حبابها، انتقال ژن و حتی کمک به رشد استخوان استفاده میشود.
از منظر قابلیت تجاریسازی فناوریهای نانویی مرتبط با پوگی استخوان، باید گفت که بسیاری از شرکتهای فعال در حوزه علوم نانو در حال توسعه پلتفرمهای تشخیصی و درمانی برای این بیماری هستند که از آن جمله میتوان به نانوکس (Nanox) اشاره نمود. این شرکت ابزارهای تصویربرداری پزشکی مبتنی بر هوش مصنوعی (AI) را برای غربالگری شاخصهای اولیه بیماری توسعه میدهد. نانوکس در سال ۲۰۲۲ تأییدیه FDA را برای دستگاه HealthOST خود دریافت کرد. این ابزار هوش مصنوعی، تراکم استخوان پایین و شکستگیهای مرتبط با پوکی استخوان را اندازهگیری میکند. گزارشها حکایت از دقت ۹۰ درصدی این روش دارد.
پیشرفت در علم نانو باعث پیدایش تکنیکهای جدیدی برای بهبود ویژگیهای درمانی پوکی استخوان شده است. توسعه نانوحاملها نوید کاربردهای بالینی آنها برای رساندن دارو به بافتهای استخوانی دارند. این نانوداروها به گسترش فرصتهای درمانی، بهبود غلظت موضعی دارو و کاهش اثرات منفی خارج از هدف کمک میکنند. در همین راستا، در حال حاضر تحقیقات متمرکزی بر انتشار، پایداری و ایمنی دارو با تمرکز بر بهینهسازی نانوحاملها در حال انجام و پشتیبانی است.
http://sanatnews.ir/News//273822
برچسب ها :
فناوری نانو
,
پوکی استخوان
,
اخبار صنعت نیوز
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
عامل ایجاد رعب و وحشت در فضای مجازی
علیجانوف با پرسپولیس توافق کرد
افکار منفی باعث بدتر شدن آسم میشود
خوردن پنیر با این ۱۶ ماده غذایی ممنوع!
«تعارض» اکران آنلاین میشود
مسی به نوکمپ بازمیگردد
جایزه داستان «گارنت» تمدید شد
ادامه ثبتنام مسابقات ملی مهارت تا ۱۰ مرداد
اندونگ در اردوی ترکیه به استقلال ملحق میشود
آمار نگرانکننده از ایمنی کارگران در ترکیه
بازداشت یک شهروند ایرانی در آمریکا
نیسان به یاری هوندا آمد
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز