اقتصادنیوز نوشت: جنگ خبری شدید بین خریداران و فروشندهها در بازار قابل رویت بود؛ جنگی که باعث میشد بعضی وقتها شایعات اندازه یک خبر نرخ را بالا و پایین کند.
در روزی که نرخ دلار کمی افزایشی شد، سکه با این افزایش همراهی نکرد. سکه بهار آزادی کمیاب شد و نرخ دلار سهمیهای در یک صرافی به کانال ۲۸ هزار تومان رفت. اما مهمترین نکته بازار ارز سهشنبه، وقوع یک جنگ تمام عیار خبری بود.
در بازار تهران تقریبا ۴۰۰ تومان افزایش نرخ در بازار آزاد گزارش شده که بیشتر از دو بازار مرزی هرات و سلیمانیه بود. در بازار سکه اما، این فلز گرانبها نظارهگر بازار بود. افت حدود ۱۰۰ هزار تومانی قیمت سکه باعث شد تا حباب به یک میلیون و ۳۹۰ هزار تومان کاهش پیدا کند.
صبح روز سهشنبه هرات کار خودش را با افزایش نرخ شروع کرده بود. راجع به طلای آبشده هم، معاملهگران میگویند که سقف سخت پارسال، محدوده ۵ میلیون و ۷۷۰ تا ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار بوده که امسال، آن مقاومت سخت تبدیل به حمایت شده است.
اما در بازار ارز چه اخباری مورد توجه قرار گرفته بود؟ قبل از اینکه به طور مفصل وارد اخبار روز سهشنبه شویم، جالب است که بدانید یک جنگ خبری شدید بین خریداران و فروشندهها در بازار قابل رویت بود؛ جنگی که باعث میشد بعضی وقتها شایعات اندازه یک خبر نرخ را بالا پایین کند.
صبح سهشنبه معاملهگران عقیده داشتند که قیمتهای دوشنبه فعلا در بازار مشاهده نخواهد شد، چرا که خبر مذاکرات قطر پیشخور شده است؛ نرخهای جدیدتر نیاز به خبر مثبت جدیدی دارند.
خبری در بازار دست به دست میشد که قیمت هر بشکه نفت به ۱۱۶ دلار رسیده و افزایشی بوده که نظر جالبی نسبت به این خبر در بازار وجود داشت.
بعضیها میگفتند بازار نفت به مذاکرات برجامی دوحه خوشبین نیست. اما واقعیت این بود که بیشتر از اینکه قیمت نفت به مذاکرات احیای برجام واکنش نشان داده باشد، به اظهاراتی که در محل نشست گروه ۷ در خصوص عرضه نفت مطرح شده، واکنش داشته و چندان سیگنالی از مذاکرات ایران نمیداد.
اما خبری که گروه خریدار در بازار خیلی روی آن مانور داد، خبری از روزنامه کیهان بود. روزنامه کیهان سهشنبه به نقل از یک روزنامه روسی نوشته: « ایران آماده است از یکی از اصلیترین مطالبات خود در مذاکرات هستهای چشمپوشی کند. ایران با قید نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای تروریستی مخالفت نمیکند، اما به شرط تضعیف تحریمها علیه ساختارهای داخلی سپاه. ناظران تردید دارند که دولت جو بایدن، بتواند حتی با این گزینه موافقت کند.»
در بازار یک خبر دیگر درباره مذاکرات پشت پرده بر سر سپاه نیز بسیار چرخید؛ برخی با توجه به خبر کیهان اعتقاد داشتند این خبر را هم باید جدی گرفت اما بعد مشخص شد آنچه دست به دست می شود یک شبه خبر است و سندیت ندارد.
خبر دیگری که بیشتر محبوب گروه خریدار بازار بود، واکنش همتی به اظهارنظر رییسی بود. سید ابراهیم رییسی گفته بود برخی از افزایش قیمتها به سال بعد موکول شده، عبدالناصر همتی در واکنش گفته این حرفها مشعل انتظارات تورمی را داغ نگه میدارد.
برخی هم سعی میکردند این موضوع را تلقین کنند که پس از اخبار مذاکرات، دلار بیش از ۳۵۰۰ تومان ریخته است. این در حالی بود که دو موج کاهشی در هفتههای اخیر در بازار ارز مشاهده شده؛ موج اول به دلیل برخی سیاستهای بانک مرکزی و افزایش سطح عرضه بود و موج دوم که در حدود ۱۵۰۰ تومان قدرت داشته، به دلیل اخبار ناشی از مذاکرات بوده است.
درباره آینده بازار، چه معاملهگران طلای آبشده، چه معاملهگران دلار و چه سکهبازان نظرشان این بود که فعلا رنج خواهد بود تا روند اصلی برای بازار مشخص شود. کف محکم سکه را ۱۳ میلیون و ۵۰۰ تا ۱۴ میلیون تومان میدانند. در مورد کف ماهیانه دلار هرات هم بعضا گفته میشود که در سطح ۲۸ هزار و ۸۰۰ تا ۲۹ هزار و ۱۰۰ تومان خواهد بود. وجود اخبار جدید برجامی و شکست این سطوح به سمت پایین، میتواند روند کاهشی را در بازار برنده کند.
اما یکی از اتفاقات جالب بازار به نرخ سهمیه ای اختصاص دارد. با اینکه نرخ دلار سهمیهای در بیشتر صرافیها رشد کرد، صرافی بانک شهر نرخ دلار با کارت ملی یا سهمیهای را ۲۹ هزار و ۱۵۰ تومان زده بود که نسبت به دیروز کاهشی بود. البته برای خرید با کارت ملی از صرافی شهر، باید ثبت نام کنید و معمولا هم ظرفیت ثبت نامش زود پر میشود.
رییس کانون صرافان نیز گفته که دلار سهمیهای به کانال ۲۸ هزار تومان رسیده، اما بر اساس شنیدههای بازار، تنها یک صرافی در غرب تهران است که دلار سهیمهای را در نرخ ۲۸ هزار و ۸۰۰ تومان به خریدار عرضه میکند. در بازار سکه نیز همچنان سکه بهار ازادی نایاب است، سکه بها به دلیل قیمت کمتر و نرخ بدون حباب طرفداران خاص خود را دارد.