به گزارش صنعت نیوز، مدیرعامل مرکز مالی ایران گفت: سندباکس، محیطی واقعی برای حمایت از ایدههای نوآورانه، در راستای همگام سازی قوانین و مقررات نظارتی است.
به گزارش صنعت نیوز، مدیرعامل مرکز مالی ایران گفت: سندباکس، محیطی واقعی برای حمایت از ایدههای نوآورانه، در راستای همگام سازی قوانین و مقررات نظارتی است.
سجاد موحد افزود: هدف از ایجاد سندباکس نه تنها آزمون نوآوریهای مالی در شرایط واقعی است، بلکه اجازه دادن به قانونگذاران برای به دست آوردن دانش مورد نیاز برای ایجاد قوانین و مقررات مناسب در آینده است.
مدیرعامل مرکز مالی ایران گفت: در بیشتر موارد، سندباکسهای نظارتی میتوانند به ایجاد یک چارچوب قانونی مناسب کمک کنند که پیشرفتهای بیشتری را در آینده رقم بزنند، لذا سندباکسهای نظارتی حرکت بزرگی در راستای همگام سازی قوانین و مقررات نظارتی با توجه به سرعت بالای دیجیتالی شدن و شکلگیری فناوریهای نوین است.
وی با بیان اینکه استفاده مناسب از سندباکسهای نظارتی گام مهمی در جهت حضور در رقابت جهانی استعدادها و ایده هاست، تصریح کرد: سندباکسها معمولا به عنوان اولین گام جهت نظارت، ارائه پشتیبانی، مشاوره و راهنمایی ارائه میشوند، البته باید در نظر داشت که سندباکسها پدیدهای نسبتا جدید هستند و تنها از سال ۲۰۱۶ بوجود آمده اند و شواهد دال بر موفقیت سندباکسها همواره در حال رشد بوده است.
موحد با اشاره به اینکه ورود به سندباکس باید چندین معیار رعایت شود، افزود: به طور کلی، برنامه باید نشان دهد که اولا محصول یک نوآوری واقعی است؛ ثانیا نوآوری چشمانداز خوبی از مزایای قابلشناسایی را به مصرفکنندگان ارائه میدهد (چه به طور مستقیم یا از طریق رقابت شدید)؛ ثالثا کسبوکار زمان مناسبی را در پیشینه تحقیقات برای درک قوانین صرف کرده است و کسبوکار نیاز واقعی به پشتیبانی دارد. به عبارتی باید نشان دهد که ایده واقعا یک نوآوری است و منفعت برای مصرفکننده دارد و شرایط لازم برای حضور در محیط آزمون را داراست.
مدیرعامل مرکز مالی ایران همچنین گفت: آیین نامه اجرایی محیط آزمون بازار سرمایه تیرماه سال ۱۴۰۰ به تصویب سازمان بورس و اوراق بهادار رسید. ساختار محیط آزمون بازار سرمایه (سندباکس) متشکل از سه رکن اصلی شورای راهبری، دبیرخانه و مجری است. مطابق با دستورالعمل شورای راهبری محیطهای آزمون (سندباکس)، مرکز مالی ایران به مدت دو سال بهعنوان مجری محیطهای آزمون بازار سرمایه تعیینشده است.
وی تصریح کرد: مطابق برنامهریزیهای انجام شده، مراحل اصلی سندباکس شامل دریافت درخواست، ارزیابی، آزمون و خروج است. دریافت درخواست شامل دریافت و بررسی اولیه درخواست ارسال شده از جانب متقاضیان حضور در سندباکس است.
مدیرعامل مرکز مالی ایران افزود: در پایان دوره سندباکس، چنانچه طرحهای ارسال شده قادر باشند حدنصاب شاخصهای تعیین شده در آزمون را کسب کنند، به تشخیص نهادهای قانونی میتوانند شرایط اخذ مجوز دائم فعالیت در بازار را دریافت کرده و موفق به توسعه کسبوکار خود در بازار واقعی شوند.
موحد خاطر نشان کرد: متقاضیانی که دارای ایدههای نوآورانه در حوزه مالی هستند، میتوانند ایدههای خود را در قالب فایل پیوست درج شده در سامانه http://sandbox.ifc.ir، به آدرس الکترونیکی Sandbox@ifc.ir ارسال کنند.