به گزارش صنعت نیوز، معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: از یک میلیون واحد نهضت ملی ساخت مسکن در سال سهم بنیاد مسکن ۴۰۰ هزار واحد (۴۰ درصد) است.
آقای حمیدرضا سهرابی افزود: سالانه برای ساخت ۲۰۰ هزار واحد در مناطق روستایی و ۲۰۰ هزار واحد در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت برنامه ریزی شده است.
وی تصریح کرد : برای تسهیلات مسکن روستایی در بخش یارانه نرخ سود بانکی مشکلاتی وجود دارد و سازمان برنامه و بودجه هنوز قطعی نکرده است و بانک مرکزی ۱۸ درصد ابلاغ کرده و وقفهای در کار مسکن روستایی ایجاد شده است و برغم اینکه حدود ۱۴۰ ـ ۵۰ هزار خانوار شناسایی شدند آماده کار هستند یا بخشی از کار را انجام دادند، متأسفانه این باعث یک وقفهای در حوزه مسکن روستایی شده است.
سهرابی ادامه داد: سازمان برنامه و بودجه متأسفانه هنوز روی این قضیه که تأمین یارانه بکند یا تضمین نامه را ارائه دهد، هنوز نهایی نکرده و مقداری در این زمینه وقفه ایجاد شده است.
وی افزود: در بخش شهری ۲۰۰ هزار واحد است که بر اساس متقاضیانی که وزارت راه و شهرسازی ما به عنوان قائم مقام و کارگزار وزارت راه و شهرسازی اعلام کند اقدام میکنیم و در هر نقطهای که به ما زمین دادند و متقاضی معرفی کردند ما کار را شروع کردیم و از ۲۰۰ هزار واحد حدود ۸۲ هزار واحد تعریف شده است و ۶۰ هزار نفر متقاضی مؤثر به ما معرفی کردند.
سهرابی گفت: طرح نهضت ملی تقاضامحور است و در واقع آن اشتباهی که در بخشی از مسکن مهر شد که در واقع ساخته میشد و بعد متقاضی شناسایی میشد اینجا انجام نمیشود به همین خاطر ما به همین میزان ۶۰ هزار نفری که متقاضی مؤثری که مخاطب ما هستند طرحها را خوشبختانه شروع کردیم و در مراحل مختلف پیشرفت است و فکر میکنم تا پایان خرداد ماه ما بتوانیم اولین مراحل این طرحها را به بهره برداری برسانیم.
وی افزود: در بحث مسکن روستایی اگر یارانه سود تسهیلات تأمین نشود متأسفانه نمیتوانیم هیچ قولی بدهیم، در بحث شهری هم کاملاً منوط به این است که اراضی لازم در اختیار بنیاد مسکن قرار بگیرد و متقاضیان مؤثر معرفی شوند.
معاون بنیاد مسکن تاکید کرد: در حوزه روستایی هم یقین داریم به محض اینکه تسهیلات با یارانه مورد نظر تأمین بشود، چون همه متقاضیان پای کار هستند و همه آمده اند و در واقع منتظر این یارانه هستند که بتوانند ۵ درصدی قرار ببندند کارها اغاز میشود.
موضوع قیمت و زمین باید ساماندهی شود
آقای بیژن خطیبی کارشناس حوزه مسکن هم در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت: بحث شهرداریها و بیمه نیروی انسانی ما باید ساماندهی شود، ولی این ارگانها هماهنگ نیستند و قیمت ساخت نیز باید منطقی باشد که هنوز مورد مناقشه سازندگان کشور، پیمانکاران، انبوه سازان است و مشکل دوم هم مشکل زمین است.
آقای خطیبی افزود: نگران این هستیم که چهار سال دولت آقای رئیسی تمام بشود و ما هر ماه بیاییم در برنامههای تلویزیونی و به مردم بگوییم با دولت هنوز به تفاهم قیمت نرسیده ایم و اگر دولت بدنه خصوصی کشور را قبول دارد که باید قبول داشته باشد من خواهش میکنم حوزه معاونت مسکن قیمت را نهایی کند.