سه شنبه 1 خرداد 1403

تولد 6 رأس گوزن زرد ايراني در فارس

  تاريخ:بيست و سوم ارديبهشت 1387 ساعت 15:09   |     کد : 216   |     مشاهده: 1675

 مدير كل محيط زيست استان فارس از تولد 6 رأس گوزن زرد ايراني در منطقه حفاظت شده ميان‌كتل در دشت ارژن خبر داد.

 قاسم ديانت‌طلب در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي فارس گفت: حدود 4 تا 5 سال پيش 23 رأس گوزن زرد ايراني به استان فارس منتقل شد كه تاكنون تعداد آن‌ها به 2 برابر رسيده است و اين گونه جانوري تحت حفاظت طي روزهاي اخير صاحب 6 گوساله شده است.

وي در ادامه وضعيت سلامت اين 6 رأس گوزن تازه متولد شده را مناسب اعلام كرد.

مدير كل محيط زيست استان فارس اظهار داشت: در حال حاضر تعداد گوزن‌‌هاي ماده در منطقه حفاظت شده ميان‌كتل در دشت ارژن 2 برابر تعداد گوزن‌هاي نر است.

به گزارش فارس، گوزن زرد ايراني گونه منحصر به ‌فرد ايراني است كه در سال‌هاي اخير توانسته است خود را با سازگاري ظريفي از خطر انقراض نجات دهد. اگر چه اين گونه جانوري هنوز در رده گونه‌هاي آسيب‌پذير طبقه‌بندي شده است، اما اين اميدواري وجود دارد با تلاش‌هاي صورت گرفته در اين راستا روزي شاهد حضور پر رنگ دوباره اين گونه با ارزش در حيات وحش كشور باشيم.

در دنيا به طور كلي دو گونه گوزن زرد وجود دارد كه يك گونه در ايران و گونه ديگر در اروپا زندگي مي‌كند. گوزن زرد ايراني گونه خاصي است كه فقط در ايران زندگي مي‌كند. در حدود سال‌هاي 1337 و 1338تصور مي‌شد كه اين گونه كاملاً منقرض شده و از ميان رفته است، اما بر اثر اتفاق چند گونه از آن در دز و كرخه كه زيستگاه تاريخي گوزن زرد است، مشاهده شد.

بررسي‌ها نشان مي‌دهد در آن زمان 5 گوزن زرد وجود داشت كه اين گونه بعد از انتقال به دشت ناز ساري زاد و ولد كرد و تعدادشان افزايش يافت. پس از آن، گوزن زرد به جزيره اشك برده شد و در آنجا دور از انسان‌ها و طبيعت به خوبي سازگار شد و تعدادش افزايش يافت.

گوزن زرد، بدني زرد مايل به قرمز با خال‌هاي سفيد دارد، عمر متوسط اين گونه جانوري 20 سال است و غذاي اصلي آن ذرت، جو و بلوط است. گوزن‌هاي زرد گروهي زندگي مي‌كنند و در فاصله نيمه شب تا سحر بيش‌ترين فعاليت را دارند. نوزاد آن‌ها بلافاصله پس از تولد مي‌تواند راه برود و حتي بدود. اين گونه زيبا نمونه‌اي با ارزش و سمبلي از حيات وحش ايران است. هم اكنون برنامه‌هاي مديريتي منسجمي براي نجات و حفاظت از آن شكل گرفته است كه براي رسيدن به اين هدف بايد عوامل تهديدكننده آن در زيستگاه‌هاي آن را شناسايي كرد و تا آن جا كه امكان دارد، عواملي مانند شكار را حذف كرد.

 

http://sanatnews.ir/News/1/216
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است