پنج شنبه 12 شهريور 1405

توقف برگزاری آزمون تافل در ایران نشانه تفکر واپس‌گرای سیاستمداران آمریکا است

  تاريخ:دوازدهم شهريور 1405 ساعت 08:29   |     کد : 451632   |     مشاهده: 17
احسان قبول در گفت‌وگو با ایسنا درباره تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در حوزه علم و فناوری گفت: تحریم‌های جدیدی که آمریکا در حوزه روابط و تعاملات علمی بین‌المللی ایران اعمال کرده، در واقع محدودیت جدیدی به آنچه پیش از این وجود داشته، اضافه نخواهد کرد؛ چراکه تحریم‌های مرتبط با بخش دولتی آمریکا از گذشته وجود داشته و ارتباطات علمی اعضای هیئت علمی، دانشجویان و دانشگاه‌های کشور طی سال‌های گذشته نیز بسیار محدود شده بود.

وی خاطر نشان کرد: این اقدامات با جنبه تبلیغاتی و با هدف ایجاد فضای منفی و ناامیدی در میان جامعه علمی کشور انجام می‌شود.

رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم با اشاره به حضور گسترده متخصصان ایرانی در دانشگاه‌های آمریکا گفت: ما در آمریکا ایرانیان متخصص فراوانی داریم و در دانشگاه‌های تراز اول این کشور، دانشمندان و نخبگان ایرانی‌الاصل نقش بسیار تأثیرگذاری دارند.

وی از شکل‌گیری موج جدیدی از ارتباطات ایرانیان خارج از کشور با دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: پس از تجاوز اخیر اسرائیل و آمریکا به کشورمان، شاهد شکل‌گیری موجی از تمایل برای ایجاد ارتباط و همکاری از سوی ایرانیان خارج از کشور با دانشگاه‌های ایران بوده‌ایم. به‌ویژه پس از جنگ رمضان و گزافه‌گویی‌هایی که درباره نابود کردن تمدن ایران مطرح شد، برخی از ایرانیان متخصص خارج از کشور در بخش‌های مختلف آموزشی، پژوهشی، فناوری و فرهنگی با کشور همکاری کرده‌اند. همکاری برخی افراد به صورت آشکار بوده و برخی افراد نیز تمایلی به آشکار شدن همکاری خود نداشته‌اند.

قبول اظهار امیدواری کرد که در مجموع روند همکاری‌های علمی به‌ویژه در ارتباط با ایرانیان متخصص مقیم آمریکا افزایش پیدا کند.

توقف برگزاری آزمون تافل در ایران ناشی از یک تفکر قرون وسطایی است

رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم در ادامه درباره توقف برگزاری آزمون تافل در ایران نیز گفت: این اقدام را باید در ادامه همان محدودیت‌ها و «خباثت‌های علمی» دانست که در حال اتفاق افتادن است.

وی این اقدامات را ناشی از یک تفکر قرون وسطایی دانست و گفت: این تفکرات مانع و سد علم می‌شود؛ آن هم در حد مقدمات علم، یعنی امکان سنجش و بسندگی در زبان انگلیسی.

قبول خاطر نشان کرد: این تصمیم نه تنها ایرانیانی را که داخل مرزهای کشور هستند تحت تأثیر قرار می‌دهد، بلکه افرادی را که ملیت ایرانی دارند و در خارج از کشور زندگی می‌کنند نیز از این آزمون محروم می‌کند.

رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم با بیان این‌که این اقدامات نشان‌دهنده یک تفکر واپس‌گرا در میان جریان فکری سیاستمدارانی است که این تحریم‌ها را وضع می‌کنند، ادامه داد: به نظر می‌رسد این سیاستمداران و سردمداران آمریکا نسبت به سایر حوزه‌ها ناامید شده‌اند که به سراغ حوزه علم، فناوری و دانش نیز آمده‌اند.

http://sanatnews.ir/News/1/451632
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است