اتابک: صنایع با کمبود برق و گاز مواجهاند؛ دو سند صنعتی ابلاغ شد
|
قطع وابستگی فولاد مبارکه به زایندهرود با انتقال آب دریا
|
اتابک: برق بخش تولید نباید قطع شود
|
عایدی هزار میلیارد تومانی کشور از اجرای قانون تجارت ملوانی
|
اتابک: دستور روانسازی واردات قطعات ریلی صادر شد
|
اتابک: نباید جایگاه اصناف تضعیف شود
|
اتابک: نقشه راه همکاریهای تجاری ایران و اوراسیا در مسکو نهایی میشود
|
ارتقای روابط تجاری ایران و افغانستان در اولویت دولت است
|
تأکید وزیر صمت بر لزوم همگونسازی قوانین با شرایط فعلی تولید
|
۳۰۳ همت عدمالنفع صنایع از ناترازیها
|
افزایش قیمت و ناترازی انرژی، چالش اصلی صنایع کشور
|
مدیر نمونه خودرویی کشور مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران شد
|
راهاندازی دوباره تالار دوم ارزی؛ تشکیل کمیته ارزی در وزارت صمت
|
يک شنبه 23 آذر 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
ارتباط شگفتانگیز میان یک ماده مغذی کلیدی، چاقی و خطر آلزایمر
تاريخ:سيزدهم آذر 1404 ساعت 09:30
|
کد : 404716
|
مشاهده: 6
پژوهشگران میگویند ارتباط شگفتانگیزی میان یک ماده مغذی کلیدی به نام «کولین»، چاقی و خطر آلزایمر وجود دارد.
به گزارش ایسنا، طبق یک مطالعه جدید، ترکیبی از چاقی و سطح پایین یک ماده مغذی به نام کولین(choline) میتواند در تسریع پیری مغز و به طور بالقوه برخی از محرکهای اولیه بیماریهای عصبی مانند آلزایمر نقش داشته باشد.
به نقل از اسای، به گفته محققان به رهبری تیمی از دانشگاه ایالتی آریزونا(ASU)، «کولین» به عنوان یکی از حیاتیترین مواد مغذی برای یک بدن سالم به خوبی شناخته شده است، بنابراین کمبود آن، همراه با استرسهای مرتبط با چاقی ممکن است مدتها قبل از بروز علائم واقعی، به عنوان علائم هشداردهنده برای زوال شناختی عمل کند.
رامون ولاسکوئز(Ramon Velazquez)، متخصص نوروبیولوژی از ASU میگوید: این تحقیق به شواهد رو به رشدی مبنی بر اینکه «کولین» یک نشانگر ارزشمند برای اختلال عملکرد متابولیک و مغز است، میافزاید و اهمیت مصرف روزانه کافی را تقویت میکند، زیرا برای سلامت انسان ضروری است.
وی افزود: چندین گزارش جدید که در این ماه منتشر شده است، ارتباط بیشتر کاهش سطح «کولین» در خون را با تغییرات رفتاری، از جمله اضطراب و اختلال حافظه و همچنین اختلال عملکرد متابولیک گستردهتر نشان میدهد.
محققان ۱۵ فرد چاق با میانگین سنی ۳۳.۶ سال را انتخاب کردند و آنها را با ۱۵ فرد سالم گروه کنترل مقایسه کردند و سپس سطوح شیمیایی کلیدی و نشانگرهای زیستی را در همه شرکتکنندگان تجزیه و تحلیل کردند.
افراد چاق تفاوتهای قابل توجهی از جمله گردش کمتر «کولین» در بدنشان، افزایش تعداد نشانگرهای زیستی مرتبط با التهاب و سطوح بالاتر نور نوروفیلامنت(NfL) (یک پروتئین خون که نشان دهنده آسیب نورون است) داشتند.
در افراد چاق، همبستگی قوی بین «کولین» کمتر و NfL بالاتر وجود داشت و نکته مهم این است که همین الگو در تجزیه و تحلیل بافت مغز پس از مرگ افراد مسن که با آلزایمر یا اختلال شناختی خفیف(MCI) فوت کرده بودند، مشاهده شده است.
این دادهها به اندازه کافی جامع نیستند که علت و معلول را اثبات کنند، اما تصویر کلی این است که چاقی، «کولین» و پیری زودرس مغز که منجر به زوال عقل میشود، همگی میتوانند با هم مرتبط باشند. «کولین» میتواند بخشی از دلیل این باشد که چاقی یک عامل خطر برای آلزایمر است.
جسیکا جاد(Jessica Judd)، متخصص علوم اعصاب رفتاری در دانشگاه ایالتی آریزونا میگوید: نتایج ما نشان میدهد که در بزرگسالان جوان، سلامت متابولیک خوب و کولین کافی به سلامت عصبی کمک میکند و زمینه را برای پیری سالم فراهم میکند.
این جدیدترین مطالعهای است که بر انبوه متغیرها و عوامل دخیل در پیری مغز و زوال عقل تأکید میکند. حل کردن گرههای پیچیده علل و پیامدها یک چالش واقعی برای دانشمندان است و اکتشافاتی از این دست میتواند آنچه را که با پیر شدن مغز اتفاق میافتد، روشن کند.
مطالعات بیشتری برای درک جزئیات این ارتباط سهجانبه بین چاقی، «کولین» و تخریب عصبی مورد نیاز است، اما محققان پیشنهاد میکنند که سطح پایین این ماده مغذی میتواند نشانه هشدار اولیه بیماریهایی مانند آلزایمر باشد و این نشان میدهد که افزایش سطح «کولین» میتواند به عنوان یک اقدام پیشگیرانه عمل کند.
در حالی که کبد مقدار کمی «کولین» به طور طبیعی تولید میکند، میزان مصرف توصیه شده روزانه ما را میتوان به راحتی با خوردن تخم مرغ، ماهی، مرغ، لوبیا و سبزیجات خانواده کلم مدیریت کرد.
گفتنی است که ما از قبل میدانستیم که این ماده مغذی برای سلامتی مهم است، اما اکنون دلیل دیگری برای اطمینان از وجود آن در رژیم غذایی ما وجود دارد.
وندی وینسلو(Wendy Winslow)، بیوشیمیست دانشگاه ایالتی آریزونا میگوید: اکثر مردم متوجه نمیشوند که «کولین» کافی دریافت نمیکنند. افزودن غذاهای غنی از «کولین» به برنامه غذایی میتواند به کاهش التهاب کمک کند و با افزایش سن، از بدن و مغز شما پشتیبانی کند.
این پژوهش در مجله Aging and Disease منتشر شده است.
http://sanatnews.ir/News//404716
برچسب ها :
کولین
,
آلزایمر
,
چاقی
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
اهمیت تامین گروه خونی O منفی در حوادث
شجاعت دولت پزشکیان در آغاز خصوصی سازی صنعت خودرو
یک هیئت اوکراینی امروز وارد دمشق میشود
گفتوگوی وزیر صمت با پوتین در حاشیه اجلاس اوراسیا
مذاکره وزیر نفت با مقامهای روسی در بخش انرژی
تمهیدات اتوبوسرانی تهران برای سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی
ساروی مقتدرترین فرنگی کار سال جهان شد
۳۰۳ همت عدمالنفع صنایع از ناترازیها
وزیر صمت: حضور پرشور مردم، متضمن حرکت به سوی اهداف نظام اسلامی است
وزیر صمت: بسته حمایتی دولت از صنایع قابلیت تمدید دارد
۱۲ بهمن آغاز مجدد پروازها به اروپا
تأکید وزیر صمت بر لزوم همگونسازی قوانین با شرایط فعلی تولید
آخرين اخبار
اعتراض استقلال به کمیته استیناف بابت جریمه ۲ میلیاردی ساپینتو
خالد مشعل موضع حماس درباره بحث سلاح و اداره غزه را اعلام کرد
روز سبز بورس با رشد ۲۴ هزار واحدی
آمریکا در اختلاف با چین بر سر حادثه راداری، پشت ژاپن درآمد
سخنرانی ترامپ با طرح ادعای ایجاد تحولات اقتصادی در آمریکا
تغییری بزرگ در نظام بیمهای کارمندان
بازار کار آینده تحتتأثیر فناوریهای نوظهور
تیراندازی در دانشگاه کنتاکی؛ یک کشته ویک زخمی
پیشبینی یاتا از سود شرکتهای هواپیمایی در سال آینده
مادورو: بازارهای چین، هند، روسیه و ایران اکنون به روی ما باز است
سازوکار سفیدکردن خطوط برعهده وزارت ارتباطات است
کیت نانویی تشخیص خون مخفی برای پایش سرطان روده
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز