دو شنبه 5 آبان 1404

ترکیب طبیعی موجود در سیب که برای لثه مفید است

  تاريخ:پنجم آبان 1404 ساعت 15:28   |     کد : 402958   |     مشاهده: 13
متخصصان در یک مطالعه تازه دریافتند ترکیبی طبیعی موسوم به «مورین» (Morin)‌ که در سیب و پوست انجیر، بادام و برخی انواع چای‌ موجود است می‌تواند التهاب، استرس اکسیداتیو و رشد باکتری‌های مرتبط با بیماری‌های لثه را کاهش دهد.

به‌ گزارش ایسنا، این مطالعه که گروه دندانپزشکی دانشگاه ایالتی «سائوپائولو» در ماه اکتبر انجام داد و در مجله‌ آرشیو بیولوژی دهان (Archives of Oral Biology) منتشر شد، بر ویژگی‌های ضدباکتریایی و ضدالتهابی مورین تمرکز داشت.

متخصصان توضیح دادند بیماری لثه یا «پریودنتیت» زمانی رخ می‌دهد که پلاک باکتریایی‌ (لایه‌ای چسبناک از میکروب و ذرات غذا) روی دندان‌ها به میزان زیاد تجمع کند. پریودنتیت، ششمین بیماری مزمن شایع در جهان است و می‌تواند به از دست دادن دندان‌ها منجر شود. طبق آمار سازمان جهانی بهداشت، تقریبا نیمی از جمعیت جهان به نوعی بیماری دهان و دندان مبتلا هستند.

درمان‌های معمول برای این بیماری شامل پاکسازی و زدودن پلاک است اما در برخی موارد، بیوفیلم‌های (تجمعی از سلول‌های میکروارگانیسمی) باکتریایی به قدری مقاوم‌ هستند که حتی دندانپزشکان نیز نمی‌توانند آن‌ها را کاملا حذف کنند. در نتیجه معمولا از آنتی‌بیوتیک‌های موضعی استفاده می‌شود اما با توجه به معضل جهانیِ «افزایش مقاومت آنتی‌بیوتیکی»، متخصصان به دنبال درمان‌های جایگزین و بدون نیاز به آنتی‌بیوتیک‌ هستند.

«لوچیانا سولرا سالس»، دانشجوی دکترا و سرپرست پروژه می‌گوید: مورین، نوعی فلاونوئید است که در میوه‌هایی مانند سیب، پوست انجیر گوآوا، برخی چای‌ها و بادام یافت می‌شود. اما خوردن ساده‌ آن کافی نیست و این ماده باید فراوری شده باشد تا موثر واقع شود. هدف ما این است که از مزایای طبیعی این ماده استفاده و آن را به شکلی تبدیل کنیم که بتوان از آن برای پیشگیری و درمان پوسیدگی و بیماری‌های لثه بهره برد.

به گزارش ایندیپندنت، تیم دندانپزشکان با استفاده از ترکیباتی مانند «آلژینات سدیم» و «ژلان‌ گام» (یک پلی ساکارید تخمیری)، پودری تولید کردند که مورین را از تجزیه محافظت کرد تا به‌صورت تدریجی و کنترل‌شده در محل لثه آزاد شود؛ روشی که تاکنون در داروسازی رایج بود اما در دندانپزشکی کمتر استفاده شده بود.

نتایج نشان داد که این پودر می‌تواند التهاب، استرس اکسیداتیو و رشد باکتری «پورفیروموناس ژنژیوالیس» (Porphyromonas gingivalis)، به عنوان یکی از عوامل اصلی بیماری لثه را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد.

به گفته متخصصان، آن‌ها در حال حاضر پودر بسیار نرمی تولید کرده‌اند که می‌تواند پایه‌ای برای تولید انواع محصولات بهداشت دهان‌ و دندان باشد. حتی برای افرادی که به‌ دلیل محدودیت‌های حرکتی قادر نیستند خودشان مسواک بزنند.

همچنین گام بعدی متخصصان، تولید محصولی است که طعم بهتر، حداقل عوارض و قابلیت تولید انبوه داشته باشد. آن‌ها امیدوارند با اجرای موفق آزمایش‌های حیوانی و سپس کارآزمایی‌های بالینی، برای مقابله با بیماری‌های لثه در سراسر جهان راهی ساده‌تر و بی‌خطرتر بیابند.

http://sanatnews.ir/News//402958
Share

برچسب ها :  سیب , لثه
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است