عایدی هزار میلیارد تومانی کشور از اجرای قانون تجارت ملوانی
|
اتابک: دستور روانسازی واردات قطعات ریلی صادر شد
|
اتابک: نباید جایگاه اصناف تضعیف شود
|
اتابک: نقشه راه همکاریهای تجاری ایران و اوراسیا در مسکو نهایی میشود
|
ارتقای روابط تجاری ایران و افغانستان در اولویت دولت است
|
تأکید وزیر صمت بر لزوم همگونسازی قوانین با شرایط فعلی تولید
|
۳۰۳ همت عدمالنفع صنایع از ناترازیها
|
افزایش قیمت و ناترازی انرژی، چالش اصلی صنایع کشور
|
مدیر نمونه خودرویی کشور مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران شد
|
راهاندازی دوباره تالار دوم ارزی؛ تشکیل کمیته ارزی در وزارت صمت
|
بازگشت ۲ میلیون و ۲۹۸ هزار زائر به کشور
|
تمهیدات وزارت صمت برای مراسم اربعین امسال
|
اعلام آمادگی وزرای صمت و راه و شهرسازی برای تامین تسهیلات مورد نیاز سفر زائران اربعین
|
دو شنبه 5 آبان 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
غذاهایی که خطر نقرس را افزایش میدهند!
تاريخ:هفتم مهر 1404 ساعت 15:57
|
کد : 401080
|
مشاهده: 90
همشهری آنلاین: به گفته یک متخصص علوم و صنایع غذایی، نقرس نوعی آرتریت التهابی است که با درد ناگهانی، تورم و قرمزی مفاصل، بهخصوص در انگشت شست پا شناخته میشود که علت اصلی این بیماری، تجمع بیش از حد اسید اوریک در خون است.
مام
دکتر امین جعفری
4892972
نقش تغذیه در ابتلا به نقرس
دکتر نسرین مویدنیا، متخصص علوم و صنایع غذایی میگوید: وقتی سطح اسید اوریک بالا میرود، کریستالهای سختی در مفاصل رسوب میکنند و موجب التهاب میشوند. اسید اوریک، محصول نهایی تجزیه موادی به نام پورینها در بدن است. پورینها به طور طبیعی در سلولهای بدن ما و همچنین در برخی غذاها به ویژه گوشت به مقدار بالا وجود دارند.
ثنایی_F4
بالاترین میزان پورین در امعا و احشای دام
همه گوشتها به یک اندازه پورین ندارند اما اندامهای داخلی مانند جگر، قلوه و مغز جزو بالاترین منابع پورین هستند. گوشت قرمز و برخی ماهیهای چرب هم پورین زیادی دارند. در مقابل، گوشت سفید مثل سینه مرغ بدون پوست و برخی ماهیهای سفید، پورین کمتری دارند. البته با وجود پورین کمتر، باز هم باید در مصرف آنها تعادل را رعایت کرد تا به مدیریت اسید اوریک کمک شود.
به نوع پخت گوشت توجه کنید
نوع پخت گوشت به شدت در میزان پورین آن موثر است. پورینها در آب محلولاند. وقتی گوشت را آبپز میکنیم، بخشی از پورینها وارد آب پخت میشوند و محتوای پورین گوشت به میزان قابل توجهی کاهش مییابد. اما اگر از همان آب در سوپ، خورش یا سس استفاده شود، دوباره تمام پورینها مصرف و وارد بدن میشوند! بنابراین برای کاهش اسید اوریک، توصیه میشود گوشت را در حجم زیادی آب بجوشانید و آب آن را برای افراد نقرسی استفاده نکنید. از طرفی پخت با روشهایی مثل کبابی، گریل یا سرخ کردن برای افراد نقرسی مناسب نیست چون عملا تمام پورینها در بافت گوشت باقی می مانند. البته که فقط نوع گوشت و حتی روش پخت به تنهایی مهم نیستند و مقدار مصرف هم مهم است. از این جهت برای افراد مستعد نقرس، توصیه میشود مصرف گوشت (قرمز یا سفید) با نظر متخصص تغذیه محدود و کنترل شود.
نداف کرمانی
حبوبات اسید اوریک بالایی تولید نمیکند
قبلا تصور بر این بود که پورینهای گیاهی در حبوبات برای افراد نقرسی مشکل سازند اما تحقیقات جدید، این دیدگاه را اصلاح کرده و نشان دادهاند که پورینهای گیاهی کمتر از نوع حیوانی به اسید اوریک تبدیل میشوند و خطر نقرس را افزایش نمیدهند. دلیل این تفاوت ممکن است به جذب پایینتر این ترکیبات و همچنین حضور فیبر و مواد مفید دیگر در گیاهان مربوط باشد که به دفع اسید اوریک و کاهش التهاب کمک میکنند. بنابراین، حبوبات انتخابهای بسیار خوبی هستند و حتی میتوانند در مدیریت بهتر نقرس نقش داشته باشند.
آشنایی با یک میوه ضدنقرس
حتما اسم گیلاس را به عنوان یک ستاره ضد نقرس شنیده اید. گیلاس به ویژه گیلاس ترش رنگدانه آنتوسیانین دارد که خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدالتهابی قوی داشته و میتواند به کاهش اسید اوریک در خون کمک کند. مطالعات نشان دادهاند که مصرف منظم گیلاس میتواند تعداد حملات نقرسی را کاهش دهد. گیلاس همچنین با مهار آنزیمهای التهابی در بدن، شبیه داروهای ضدالتهاب طبیعی عمل و به کاهش درد و تورم کمک میکند. البته گیلاس هرگز جایگزین درمان پزشکی و داروهای تجویز شده توسط پزشک نیست.
افراد مستعد نقرس رعایت کنند
در نهایت، اگر به لحاظ ژنتیکی مستعد نقرس یا با آن درگیر هستید مصرف گوشت قرمز و اندامهای داخلی را محدود کنید. از روشهای پخت آبی استفاده کنید و آب پخت را مصرف نکنید. حبوبات، لبنیات کمچرب، تخممرغ و مغزها را جایگزین پروتئین گوشتی کنید. از مصرف الکل بپرهیزید و فراموش نکنید که حتی حفظ وزن بدن نیز برای مدیریت نقرس حیاتی ست.
http://sanatnews.ir/News//401080
برچسب ها :
نقرس
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
اهمیت تامین گروه خونی O منفی در حوادث
احتمالاً تعرفه واردات آیفون ۳۰ درصد باشد
آمادگی ایران برای انتقال تجربههای دولت الکترونیک و هوش مصنوعی به ونزوئلا
به خاطر مشکلات اقتصادی شرایط صنعت بیمه مطلوب نیست
افتتاح یک یاور شهر و سه همراه سرا در تهران تا پایان سال
برگزاری نشست تخصصی معرفی اتاق تمیز میکرو نانوفب و اختتامیه رویداد ملی طراحی تراشه
رگبار باران از فردا بعداز ظهر در تهران
شجاعت دولت پزشکیان در آغاز خصوصی سازی صنعت خودرو
یک هیئت اوکراینی امروز وارد دمشق میشود
سکوت در برابر کودکان قربانی در غزه جایز نیست
آخرين اخبار
«گوگل جمینای» اکنون برای شما «ارائه» تولید میکند
«ایران صفوی در عصر امپراتوریها»
اقتصاد آمریکا در تاریکی ماند
تقدیر از دولتآبادی و ۵ چهره محیط زیست
سقوط آزاد المپیکیهای تکواندوی ایران در چین
به یاد «نرجس»
صنایع خلاق صاحب رویداد ملی شد
کاهش دما تا ۱۰ درجه در شمال کشور
رئیسجمهور در توسعه روابط با روسیه جدی است
بازار نفت آرام گرفت
پیام عراقچی به مناسبت میلاد حضرت زینب(س) و روز پرستار
سئول دیدار ترامپ-کیم را محتمل نمیداند
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز