اتابک: نباید جایگاه اصناف تضعیف شود
|
اتابک: نقشه راه همکاریهای تجاری ایران و اوراسیا در مسکو نهایی میشود
|
ارتقای روابط تجاری ایران و افغانستان در اولویت دولت است
|
تأکید وزیر صمت بر لزوم همگونسازی قوانین با شرایط فعلی تولید
|
۳۰۳ همت عدمالنفع صنایع از ناترازیها
|
افزایش قیمت و ناترازی انرژی، چالش اصلی صنایع کشور
|
مدیر نمونه خودرویی کشور مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران شد
|
راهاندازی دوباره تالار دوم ارزی؛ تشکیل کمیته ارزی در وزارت صمت
|
بازگشت ۲ میلیون و ۲۹۸ هزار زائر به کشور
|
تمهیدات وزارت صمت برای مراسم اربعین امسال
|
اعلام آمادگی وزرای صمت و راه و شهرسازی برای تامین تسهیلات مورد نیاز سفر زائران اربعین
|
ارائه گزارش بازار بهصورت منظم به دولت؛ کاهش تقاضا گذراست
|
وزیر صمت: برای اولین بار کنسانتره تیتانیوم در کشور تولید می شود
|
سه شنبه 22 مهر 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
غذاهای فوقفراوری شده طول عمر را کاهش میدهند
تاريخ:بيستم شهريور 1404 ساعت 10:17
|
کد : 399574
|
مشاهده: 78
مصرف مداوم غذاهای فوق فراوریشده مانند نوشابههای شیرین و گوشتهای فراوری شده با افزایش حدود ۱۰ درصدی خطر مرگ زودرس ناشی از بیماریهای قلبی_عروقی و دیابت ارتباط مستقیم دارد.
به گزارش ایسنا و به نقل از دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، براساس نتایج یک مطالعه ۲۳ ساله بر روی بیش از نیم میلیون نفر در ایالات متحده، مشخص شد که مصرف مداوم غذاهای فوقفراوری شده مانند نوشابههای شیرین و گوشتهای فراوری شده، با افزایش حدود ۱۰ درصدی خطر مرگ زودرس ناشی از بیماریهای قلبی - عروقی و دیابت ارتباط مستقیم دارد. این ارتباط حتی با حذف کردن عواملی چون وزن، مصرف دخانیات و کیفیت کلی رژیم غذایی همچنان پابرجا است که نشاندهنده احتمال وجود اثرات زیانبار منحصر به این نوع موادغذایی است.
نتایج یک مطالعه گسترده نشان میدهد، مصرف غذاهای فوقفراوری شده در سالمندان با افزایش خطر مرگ زودرس همراه است. براساس این گزارشها، افرادی که بیشترین میزان مصرف غذاهای فوق فراوری شده را داشتهاند در مقایسه با کسانی که کمترین میزان مصرف این نوع مواد غذایی را داشتهاند، ۱۰ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ طی دو دهه آینده قرار داشتهاند. این پژوهش بیش از نیم میلیون بزرگسال آمریکایی را به مدت ۳۰ سال بررسی کرده است که آن را به یکی از بزرگترین مطالعات در نوع خود تبدیل میکند. پژوهشگران دریافتهاند که مصرف بیشتر غذاهای فوق فراوری شده با افزایش اندک اما قابل توجهی از مرگومیرهای ناشی از همه علل مرتبط است؛ به ویژه مرگومیر ناشی از بیماریهای قلبی و دیابت. با این حال، هیچ ارتباط مشخصی با مرگهای مرتبط با سرطان مشاهده نشد.
یافتههای این مطالعه با مجموعه گستردهای از پژوهش های پیشین هم راستا هستند؛ از جمله مطالعات مشاهدهای و تجربی، که نشان می دهند مصرف غذاهای فوق فراوری شده تاثیرات منفی قابل توجهی بر سلامت و طول عمر انسان دارد.
این پژوهش در میانه دهه ۱۹۹۰، داده های بیش از ۵۴۰ هزار نفرکه اطلاعاتی درخصوص نوع رژیم غذایی خود ارائه دادهاند و در بازه سنی ۵۰ تا ۷۱ سال قرار داشتهاند را مورد بررسی قرار داده است. از زمان گردآوری دادهها تاکنون، بیش از نیمی از افراد شرکتکننده در این مطالعه فوت کردهاند؛ پژوهشگران نرخ مرگ و میر را درمیان افرادی که بیشترین میزان مصرف غذاهای فوق فراوری شده را داشتند با کسانی که کمترین میزان مصرف را گزارش کرده بودند، مورد مقایسه قرار دادند. همچنین، آنها به بررسی انواع مختلف این دسته از مواد غذایی پرداختند تا مشخص کنند کدام یک از آنها، بیشترین تاثیر منفی را برسلامت دارند.
مشاهده شد گوشتهای فوقفراوری شده و نوشیدنیهای شیرینشده مانند زیرگروههایی از غذاهای فوقفراوری شده هستند که بیشترین ارتباط را با خطر مرگومیر نشان میدهند. پیروی از رژیمغذایی با مصرف محدود این موادغذایی، به عنوان راهبردی موثر در پیشگیری از بیماری ها و ارتقای سلامت عمومی توصیه شده است. راهنمای تغذیه ای ایالات متحده، توصیه میکند که مصرف نوشیدنیهای شیرین شده با شکر و گوشتهای فراوری شده مانند هاتداگ، سوسیس و گوشتهای بسته بندی شده محدود شود.
در این مطالعه، پژوهشگران از چندین روش مختلف برای طبقه بندی میزان فراوری مواد غذایی گوناگون استفاده کردند. دادههای حاصل از پرسشنامه بسامد مصرف مواد غذایی به انواع خاص غذاها و ترکیبات تشکیلدهنده آنها تفکیک شدند. همچنین با بهرهگیری از اجماع نظر متخصصان، اجزای رژیم غذایی بر اساس چارچوب طبقه بندی NOVA که میزان فراوری مواد غذایی را معیار قرار می دهد، دستهبندی شدند.
پژوهشگران همچنین متغیرهای دیگری را که میتوانند خطر مرگ را در افراد افزایش دهند مانند مصرف دخانیات و چاقی در مدل تحلیلی خود لحاظ کردند. نتایج نشان دادهاند افرادی که مصرف بالاتری از غذاهای فوقفراوری شده داشتند، معمولا دارای شاخص توده بدنی بالاتر و امتیاز پایینتری در شاخص تغذیه سالم بودند. با این حال، نتایج تحلیلها نشان دادند که متغیرهای مذکور قادر به تبیین ارتباط میان مصرف غذاهای فوقفراوری شده و افزایش خطر مرگومیر نبودند، چراکه این ارتباط حتی در میان افرادی با کیفیت رژیمغذایی مطلوب و یا نامطلوب و همچنین در میان افراد دارای وزن طبیعی و یا مبتلا به چاقی نیز همچنان برقرار بود.
http://sanatnews.ir/News//399574
برچسب ها :
تغذیه
,
وزارت بهداشت
,
طول عمر
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
بازار سرمایه مثبت شد
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
اهمیت تامین گروه خونی O منفی در حوادث
احتمالاً تعرفه واردات آیفون ۳۰ درصد باشد
تخفیف خرید خودرو برای متقاضیان طرح جایگزینی خودروهای فرسوده
افزایش ترددها از مرز ارمنستان
وزرای ورزش و میراث فرهنگی وارد بوموسی شدند
آمادگی ایران برای انتقال تجربههای دولت الکترونیک و هوش مصنوعی به ونزوئلا
اتوبوسرانی چگونه بر شرکتهای بخش خصوصی نظارت میکند؟
به خاطر مشکلات اقتصادی شرایط صنعت بیمه مطلوب نیست
برهانی در آستانه نشستن روی نیمکت نفت مسجدسلیمان
آخرين اخبار
ساخت ۸۸۱ پروژه از طریق مالیات
آغاز مراسم معرفی برترینهای حوزه مالی
راهاندازی سامانه ملی هشدار
آب طالقان به تهران نزدیک شد
جهتیابی پرواز در لایههای نامرئی آسمان!
ارتش اسرائیل گروگانها را تحویل گرفت
بیانیه حماس بعد از اجرای معامله تبادل اسرا
مرگ تدریجی بیماران نادر
درباره روابط ایران با چین و روسیه
تسلیت رئیس جمهور در پی درگذشت محمود روحانی
فیلمنت و حمایت از TEDxهای ایران
ترامپ در اسرائیل؛ برنامه بعدی ما ایران است!
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز