اتابک: نباید جایگاه اصناف تضعیف شود
|
اتابک: نقشه راه همکاریهای تجاری ایران و اوراسیا در مسکو نهایی میشود
|
ارتقای روابط تجاری ایران و افغانستان در اولویت دولت است
|
تأکید وزیر صمت بر لزوم همگونسازی قوانین با شرایط فعلی تولید
|
۳۰۳ همت عدمالنفع صنایع از ناترازیها
|
افزایش قیمت و ناترازی انرژی، چالش اصلی صنایع کشور
|
مدیر نمونه خودرویی کشور مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران شد
|
راهاندازی دوباره تالار دوم ارزی؛ تشکیل کمیته ارزی در وزارت صمت
|
بازگشت ۲ میلیون و ۲۹۸ هزار زائر به کشور
|
تمهیدات وزارت صمت برای مراسم اربعین امسال
|
اعلام آمادگی وزرای صمت و راه و شهرسازی برای تامین تسهیلات مورد نیاز سفر زائران اربعین
|
ارائه گزارش بازار بهصورت منظم به دولت؛ کاهش تقاضا گذراست
|
وزیر صمت: برای اولین بار کنسانتره تیتانیوم در کشور تولید می شود
|
سه شنبه 22 مهر 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
خوردن غذاهای فوق فرآوری شده کاهش وزن را دشوارتر میکند
تاريخ:شانزدهم مرداد 1404 ساعت 08:19
|
کد : 347084
|
مشاهده: 86
مطالعهای جدید نشان داده است که مصرف غذاهای فرافرآوریشده ممکن است تلاشها برای کاهش وزن را مختل کند، حتی اگر رژیم غذایی با توصیههای ملی تغذیه سالم مطابقت داشته باشد.
به گزارش ایسنا، این مطالعه که در تاریخ چهارم اوت در مجله Nature Medicine منتشر شد، عدم تمرکز بر تاثیر غذاهای فوق فرآوری شده را در توصیههای ملی رژیم غذایی در بریتانیا و سایر کشورها، نشان میدهد.
به نقل از نیچر، غذاهای فوق فرآوری شده محصولاتی هستند که با ترکیب عصارههای غذایی با افزودنیها و مواد اولیه صنعتی تولید شدهاند. در نتیجه، اقلام غذایی ارزان، سودآور و به طور گسترده در دسترس ایجاد میشود.
به خوبی ثابت شده است که محتوای بالای نمک و قند بسیاری از غذاهای فوق فرآوری شده، این محصولات را ناسالم میکند، اما برخی تحقیقات نشان دادهاند که نحوه فرآوری آنها نیز میتواند نقش داشته باشد.
ساموئل دیکن، محقق چاقی و رفتار در دانشگاه کالج لندن و نویسنده اصلی این مقاله، میگوید انگیزه پشت این مطالعه، پرداختن به شکاف موجود در توصیههای غذایی ملی و انجام این کار در محیط روزمره شرکتکنندگان بوده است. این طولانیترین آزمایش رژیم غذایی مواد فوق فرآوری شده تا به امروز خواهد بود. این اولین آزمایشی است که این کار را در دنیای واقعی انجام میدهد تا تمام تاثیرات رفتاری مرتبط با زندگی روزمره بررسی شود.
در بریتانیا، بیش از نیمی از انرژی موجود در رژیم غذایی یک فرد معمولی از غذاهای فوق فرآوری شده تامین میشود، و ارقام مشابهی در سایر نقاط اروپا و ایالات متحده یافت میشود.
در دسترس بودن گستردهتر غذاهای فوق فرآوری شده مقرون به صرفه نسبت به جایگزینهای کمتر فرآوری شده میتواند تاثیر نامتناسبی بر افراد مناطق کمدرآمد داشته باشد. دیکن میگوید: مسائل مربوط به رژیم غذایی و چاقی مرتبط مواد غذایی تا حد زیادی به نابرابریهای اجتماعی-اقتصادی مربوط میشود. او میافزاید که افراد ممکن است رژیمهای غذایی ناسالمی داشته باشند، نه به این دلیل که سعی نمیکنند سالم غذا بخورند، بلکه به این دلیل که محیط غذایی ما طوری طراحی شده که ما را به شکست وامیدارد.
این مطالعه تاثیر مواد غذایی فوق فرآوری شده را بر ۵۵ فرد بزرگسال که رژیم غذایی مبتنی بر دستورالعملهای غذایی ملی بریتانیا را دنبال میکردند، بررسی کرد.
شرکتکنندگان یک رژیم غذایی هشت هفتهای مبتنی بر غذاهای با حداقل فرآوری (MPF) و یک رژیم غذایی هشت هفتهای مبتنی بر غذاهای فوق فرآوری را دنبال کردند، با یک دوره چهار هفتهای بین این دو، که شرکتکنندگان به رژیم غذایی معمول خود بازگشتند. هر دو رژیم غذایی از راهنمای تغذیه خوب بریتانیا پیروی میکردند که بر گروههای غذایی و درشت مغذیها از جمله چربی، پروتئین و کربوهیدرات تمرکز دارد. در طول هر دو مرحله، تمام وعدههای غذایی، میان وعدهها و نوشیدنیها به درب منزل شرکتکنندگان تحویل داده میشد، اما میتوانستند میزان مصرف در هر زمان و زمان مصرف را انتخاب کنند.
محققان دریافتند که وزن و شاخص توده بدنی شرکتکنندگان در طول هر دو مرحله کاهش یافت. با این حال، شرکتکنندگان در طول پیروی از رژیم غذایی با حداقل فرآوری بیش از دو برابر وزن کم کردند و به طور متوسط ۱.۸۴ کیلوگرم، در مقایسه با ۰.۸۸ کیلوگرم وزن از دست دادند. تغییراتی در ترکیب بدن، مانند کاهش توده چربی، درصد چربی بدن و رتبهبندی چربی احشایی در رژیم غذایی با حداقل فرآوری رخ داد اما در رژیم فوق فرآوری شده رخ نداد. هوسهای غذایی نیز در رژیم غذایی با حداقل فرآوری کاهش یافت.
مکانیسم مقایسه تغییرات وزن هنگام مصرف غذاهای فوق فرآوری شده و با حداقل فرآوری هنوز مشخص نیست. محققان معتقدند که تغییرات بافتی و ساختاری غذا در طول فرآوری میتواند به این معنی باشد که افراد احتمالا غذا را سریعتر مصرف میکنند، سیری را به تاخیر میاندازند و منجر به افزایش مصرف انرژی میشوند. افزودنیهای مورد استفاده و عملیات حرارتی بیش از نیز میتوانند بر میکروبیوم روده تاثیر بگذارند و التهاب را افزایش دهند. تصور میشود بازاریابی و تبلیغات نیز در این امر نقش دارند، زیرا بستهبندی غذاهای فوق فرآوری شده اغلب حاوی ادعاهای تغذیهای است که میتواند مصرفکنندگان را گمراه کند.
این مطالعه با نشان دادن اینکه فرآوری حتی زمانی که کیفیت تغذیهای کنترل میشود، اهمیت دارد، تمرکز فعلی بر روی مواد مغذی به تنهایی را به چالش میکشد و ممکن است به تسریع بحث و اصلاحات گستردهتر کمک کند.
http://sanatnews.ir/News//347084
برچسب ها :
کاهش وزن
,
رژیم غذایی
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
بازار سرمایه مثبت شد
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
اهمیت تامین گروه خونی O منفی در حوادث
احتمالاً تعرفه واردات آیفون ۳۰ درصد باشد
تخفیف خرید خودرو برای متقاضیان طرح جایگزینی خودروهای فرسوده
افزایش ترددها از مرز ارمنستان
وزرای ورزش و میراث فرهنگی وارد بوموسی شدند
آمادگی ایران برای انتقال تجربههای دولت الکترونیک و هوش مصنوعی به ونزوئلا
اتوبوسرانی چگونه بر شرکتهای بخش خصوصی نظارت میکند؟
به خاطر مشکلات اقتصادی شرایط صنعت بیمه مطلوب نیست
برهانی در آستانه نشستن روی نیمکت نفت مسجدسلیمان
آخرين اخبار
نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه آغاز شد
هشدار لندن به سیاستمداران انگلیسی
خواهر و برادران یانیس در میلواکی
سرمایهگذاری ۱۰ میلیارد دلاری گوگل در هند
رژه نظامی عراق در مرز با سوریه
بیشتر حوادث مدارس از آبدارخانهها آغاز میشود
تاکید بر بازسازی نظام سلامت غزه
برگزاری مانور سونامی ۲۰۲۵ اقیانوس هند
آیا سفر در زمان واقعاً ممکن است؟
اتباع غیرمجاز هم میتوانند دیه دریافت کنند
احتمال بازگشت خاموشیها قوت گرفت
شیوه پرداخت کالابرگ از آبان تغییر میکند
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز