تاکید وزیر راه و شهرسازی بر نقش کلیدی زن در خانواده و جامعه
|
مشکلی برای تحویل گاز به پالایشگاهها وجود ندارد
|
بهینه کردن مصرف بنزین، اولویت نخست وزارت نفت
|
از حرفهای شعارگونه بپرهیزیم
|
وزیر صمت: خودروی ویژه جانبازان وارد کشور شد
|
وزارت نیرو پیگیر پرداخت بدهی پیمانکاران
|
افزایش تولید نفتگاز در کشور
|
آزادراه تهران ـ شمال طرح ملی است
|
وزیر راه و شهرسازی: اتمام پروژههای نیمه تمام اولویت دولت چهاردهم است
|
وزیر صمت: رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان با رفع موانع محقق میشود
|
اتصال شبکه برق ایران و روسیه یک قدرت بزرگ الکتریکی را در منطقه ایجاد میکند
|
نیروگاهها و صنایع به سمت سوخت مایع بروند
|
وزیر صمت: در اولین فرصت به کردستان سفر میکنم
|
يک شنبه 2 دی 1403
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
قانون پیش فروش مسکن اصلاح میشود
تاريخ:دوم دی 1403 ساعت 10:20
|
کد : 301535
|
مشاهده: 21
به گزارش صنعت نیوز، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، چهار راهکار تدوین شده برای رفع مشکلات پیش فروش مسکن را تشریح کرد و گفت: قانون پیش فروش مسکن به زودی اصلاح میشود.
به گزارش صنعت نیوز، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، چهار راهکار تدوین شده برای رفع مشکلات پیش فروش مسکن را تشریح کرد و گفت: قانون پیش فروش مسکن به زودی اصلاح میشود.
«ابوالفضل نوروزی» افزود: در قانون الزام به ثبت برخی از ضوابط اجرایی برداشته شده است که این قانون حداکثر تا ۲ ماه آینده اجرایی میشود.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی درباره فرایند اصلاح قانون پیشفروش ساختمان، گفت: بسیاری از معاملات مشارکت در ساخت و پیشفروش که مربوط به ساختمانهای در حال ساخت است، به دلیل نبود زیرساختهای قانونی به صورت غیر رسمی (عادی) انجام میشد که مسائل و مشکلات متعددی از جمله پیشفروش یک واحد به چند نفر و افزایش دعاوی قضایی مانند دعوای الزام به اخذ سند رسمی، الزام به اخذ پایانکار، اثبات مالکیت ملک و فروش مال غیر را به همراه داشت.
نوروزی ادامهداد: در سال ۱۳۸۹ قانون «پیشفروش ساختمان» با هدف ممانعت ثبت غیررسمی قراردادهای پیشفروش ساختمان مصوب شد، اما به دلیل وجود ابهامات و تناقضات موجود در برخی از محورهای این قانون، تصویب آن نتوانست گرهای از مشکلات پیشفروش باز کند. برآورد میشود کمتر از پنج درصد قراردادهای پیشفروش در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات یا به صورت رسمی ثبت میشود.
وی توضیح داد: با توجه به مشکلات موجود در مسیر اجرایی شدن این قانون، اصلاح و تهیه قانون جدید پیش فروش ساختمان از سال ۱۳۹۶ در دست پیگیری قرار گرفت که در سال جاری در قانون «الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول» برخی از مواد این قانون اصلاح شد تا بخشی از موانع اجرایی پیشفروش برطرف شود.
این مقام مسئول اضافهکرد: از جمله این موارد میتوان به اصلاح شمولیت قراردادهای مشمول عنوان پیشفروش، حذف پیشرفت فیزیکی ۲۰ درصد و اخذ پروانه ساختمانی به عنوان پیششرط انعقاد قرارداد پیشفروش برای تسهیل شرایط با هدف کمک به تامین مالی پروژه برای پیشفروشنده، حذف الزام به اخذ مجوز جهت انتشار آگهی پیشفروش اشاره کرد.
به گفته نوروزی، در ماده (۱۴) قانون الزام به ثبت، سازمان ثبت مکلف شده است برای هر واحد ساختمان در حال ساخت، شناسه یکتا صادر کند و تا زمان صدور سند تفکیکی برای واحد، معاملات در خصوص آن واحد فقط با شناسه یکتا امکانپذیر باشد.
وی اظهار داشت: تحقق این ماده قانونی و انجام معاملات پیشفروش و مشارکت در ساخت با استفاده از شناسههای یکتا منجر به حل معاملات معارض و فروش مال غیر خواهد شد، همچنین با بهبود امنیت معاملات مذکور، انگیزه مردم برای سرمایهگذاری در ساخت مسکن افزایش پیدا میکند.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی تاکید کرد: ضروری است در تدوین آییننامه و ضوابط اجرایی این ماده، ضمانت اجرایی لازم برای تسهیل مراودات مالی طرفین قراردادهای پیشفروش در قالب حساب امانی پیشبینی شود و ملاحظات مربوط به ارائه ضمانتنامه تحویل بهموقع، اعتبارسنجی پیشخریداران و سازندگان، اعطای تسهیلات ساخت و امکان ترهین اسناد مالکیت موضوع قرارداد مدنظر قرار گیرد.
به گفته وی، در ماده ۲۲ آیین نامه ماده ۳ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول هم فرایند استفاده از حساب های امانی واسط برای تضمین سرمایه به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی به تصویب رسیده است و توسط معاون اول قوه قضاییه ابلاغ شد.
نوروزی تاکید کرد: همچنین با توجه به تکلیف تصریح شده در برنامه هفتم پیشرفت کشور، در مدت ۲ سال باید اقدامات قانونی لازم جهت اصلاح قانون پیشفروش از سوی وزارت راه و شهرسازی انجام شود که وزارت راه و شهرسازی اقدامات لازم را در این راستا در حال انجام دارد و با بازنگری و اصلاح این قانون، چالشهای موجود در فرآیند اجرای قانون زودتر از موعد مقرر برنامه هفتم برطرف میشود.
به گفته وی، چالشهای موجود در فرآیند اجرای قانون پیشفروش شامل عدم وجود سیاست تقنینی واحد و تعدد مجریان قانون و عدم مشخص بودن متولی اصلی، اکتفا به ضمانت اجرای کیفری و فقدان ضمانت اجرای مدنی و مقابله با عرف موجود به جای هدایت آن و عدم دقت در ماهیت حقوقی قراردادها و وجود ابهامات حقوقی آن است.
http://sanatnews.ir/News/1/301535
برچسب ها :
مسکن
,
راه و شهرسازی
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
بذرپاش: سامانه رایگان خودنویس برای تنظیم قرارداد موجر و مستاجر راهاندازی شد
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
آخرين اخبار
هوای تهران در وضعیت نارنجی
قهرمانی و نایب قهرمانی پدل ایران در قهرمانی رده سنی آسیا
برج میلاد مقر اصلی جشنواره فیلم فجر شد
فاکس نیوز: چین در فناوری هوش مصنوعی از آمریکا جلو زده است
فرار سلولهای سرطانی با این رژیم غذایی
قانون پیش فروش مسکن اصلاح میشود
تصویب لایحه موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و اوراسیا
مرگ نهفته در قوطیهای کُنسِرو؛ شایعه یا واقعیت؟
تأکید چمران بر تولید اتوبوس داخلی مورد نیاز تهران
برگزاری «حضوری» امتحانات نهایی در مدارس کشور
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات معرفی شد
دو انتصاب جدید در شهرداری تهران
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز