پزشکیان: برای ساخت مسکن محرومان با مشارکت خیرین و مردم اقدام خواهیم کرد
|
رشد ۱۸.۳ درصدی مسافران نوروزی
|
تکمیل راه آهن رشت - آستارا تا پایان دولت چهاردهم
|
تلاش میکنیم بار جادههای جنوبشرق استان تهران به ریل منتقل شود
|
عهد خود را با مردم مظلوم فلسطین تجدید میکنیم
|
وزیر صنعت، معدن و تجارت: جذب سرمایهگذاری و مشارکت عمومی اولویت صنایع باشد
|
راهبرد رونق سرمایه گذاری برای تولید سرلوحه برنامه وزارت صمت قرار گرفت
|
تاکید وزیر راه و مسکن بر رفع چالش ها در سال سرمایه گذاری برای تولید
|
امنیت سفر یک مسئله فردی نیست
|
شجاعت دولت پزشکیان در آغاز خصوصی سازی صنعت خودرو
|
تجارت در بخش کشاورزی را تحریمناپذیر و سودآور میکنیم
|
تاکید رئیس جمهور بر استفاده از فناوری درتأمین امنیت
|
تهدید ناترازیها برای شرکتهای دانش بنیان فرصت است
|
پنج شنبه 28 فروردين 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
مرگ نهفته در قوطیهای کُنسِرو؛ شایعه یا واقعیت؟
تاريخ:دوم دی 1403 ساعت 10:17
|
کد : 301533
|
مشاهده: 201
در حالی که این مسئله بسیار نادر است، اما نمیتوان وقوع آن را کتمان کرد؛ سم تولیدشده توسط باکتری کلستریدیوم بوتولینوم یک خطر بسیار جدی در محصولات کنسروشده است که منجر به مسمومیت خطرناک بوتولیسم میشود و کشنده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرآنلاین، کنسرو کردن روشی برای نگهداری طولانیمدت مواد غذایی با بستهبندی در ظروف دربسته است. کنسروسازی یا کنسرو کردن برای اولین بار در اواخر قرن هجدهم به عنوان راهی برای فراهم کردن یک منبع غذایی پایدار برای سربازان و ملوانان در جنگ توسعه یافت.
فرآیند کنسرو کردن بسته به محصول کمی متفاوت است، اما سه مرحله اصلی دارد:
پردازش: غذا پوست کنده، ورقه شده، خرد شده یا پخته میشود، یا استخوان و هسته از آن جدا میشود.
آببندی: غذای فرآوریشده در قوطیها بستهبندی میشود.
گرمایش: برای از بین بردن باکتریهای مضر و جلوگیری از فساد، قوطیها حرارت داده میشوند. این کار سبب میشود تا غذا برای یک تا پنج سال یا بیشتر (بسته به نوع محصول) سالم و قابل نگهداری باشد.
مصرف کنسرو مضر است؟/ خطر بوتولیسم در کنسروها چیست؟
سم تولیدشده توسط باکتری کلستریدیوم بوتولینوم (C. botulinum) یک خطر بسیار جدی در محصولات کنسروشده است. بوتولیسم یک بیماری نادر اما جدی است که توسط این سم ایجاد میشود و نوعی مسمومیت غذایی محسوب میشود.
باکتری بوتولیسم در شرایط بیهوازی و فقدان اکسیژن بهترین رشد را دارد. از آنجا که فرآیند کنسرو کردن، هوا را از غذا خارج میکند، باکتری بوتولینوم ممکن است غذاهایی که به طور نادرست کنسرو شده یا کمتر فرآوری شدهاند را مکان مناسبی برای رشد و تولید سم بیابد.
بوتولیسم کشنده است؟
بله، بوتولیسم به اعصاب بدن حمله میکند و میتواند باعث مشکل در تنفس، فلج عضلانی و حتی مرگ شود. غذاهایی که به شکل نادرست کنسرو یا تخمیر شوند، میتوانند شرایط مناسبی را برای باکتریها جهت تولید سم فراهم کنند. شما نمیتوانید این سم را ببینید، بو کنید یا بچشید، اما خوردن و دریافت حتی اندکی از مواد غذایی حاوی آن میتواند کشنده باشد.
اگرچه مسمومیت بوتولیسم نادر است، اما اگر درمان نشود، به طور جدی میتواند منجر به مرگ شود. از همین رو، اگر شما یا یکی از اعضای خانواده علائم بوتولیسم را داشتید، فوراً با اورژانس تماس بگیرید یا به نزدیکترین مرکز درمانی کنید.
نشانههای این مسمومیت شامل افتادگی پلک و سایر علائمی است که بر عضلات صورت، چشمها و گلو تأثیر میگذارد.
سموم کلستریدیوم بوتولینوم با حمله به اعصاب، باعث ضعف و فلج آن دسته از عضلاتی میشود که در تحرک، تکلم و بلع نقش دارند. اگر سموم به اعصابی که تنفس شما را کنترل میکنند حمله کنند، میتواند کشنده باشد.
برای پیشگیری از بروز بوتولیسم روشهای زیر را به کار بگیرید:
اگر بستهبندی کنسرو دچار نقص و اشکال ظاهری است، مانند نشتی، فرورفتگی و برآمدگی غیرعادی، ترجیحاً از مصرف آن اجتناب کنید و دور بیندازید.
با جوشاندن قوطی کنسرو به مدت ۲۰ دقیقه، میتوان از خطر مسمومیت کشنده بوتولیسم پیشگیری کرد.
هرگز غذاهای کنسروی بازشده را بیش از دو ساعت (اگر هوای اتاق گرم باشد، بیش از یک ساعت) در دمای محیط رها نکنید.
پیش از مصرف مواد غذایی کنسروی، رنگ، بو و ظاهر غذا را چک کنید؛ اگر حتی با وجود جوشاندن قوطی کنسرو، محتویات آن دچار آلودگی و تغییر رنگ، کف یا کپک بود آن را دور بریزید. در این وضعیت هرگز غذا را نچشید تا ببینید سالم است یا خیر.
کنسروها حاوی مقادیری BPA هستند
BPA (بیسفنول-A) یک ماده شیمیایی است که اغلب در بستهبندی مواد غذایی از جمله غذاهای کنسروی استفاده میشود. مطالعات نشان میدهد که BPA موجود در مواد غذایی کنسروشده میتواند از پوشش قوطی به محتوای موجود در آن منتقل شود.
یک مطالعه، ۷۸ غذای کنسروشده را تجزیه و تحلیل کرد و BPA را در بیش از ۹۰ درصد آنها یافت. علاوه بر این، تحقیقات نشان داده است که خوردن غذاهای کنسروشده یکی از دلایل اصلی قرار گرفتن در معرض BPA است.
در یک مطالعه، شرکت کنندگانی که روزانه یک وعده سوپ کنسروشده به مدت ۵ روز مصرف کردند، بیش از ۱۰۰۰ درصد افزایش سطح BPA در ادرار خود را تجربه کردند.
برخی مطالعات انسانی BPA را با مشکلات سلامتی مانند بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و اختلال عملکرد جنسی مردان مرتبط میدانند.
اگر میخواهید قرار گرفتن در معرض BPA را به حداقل برسانید، مصرف غذاهای کنسروشده را به حداقل برسانید.
منابع: healthline ، ask.usda.gov ، foodsafety ، clevelandclinic ، who
*بازنشر مطالب دیگر رسانهها در ایسنا به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان میباشد.
http://sanatnews.ir/News//301533
برچسب ها :
کنسرو
,
مسمومیت
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
مدودف، صدراعظم آتی آلمان را «نازی» خواند
چین قاطعانه با اقدامات آمریکا مخالفت میکند
رسانه صهیونیستی: ایران، لیبی نیست
فروش بلیت قطارهای اردیبهشت آغاز شد
کاخ سفید به دنبال تعدیل شدید نیرو و بودجه وزارت خارجه است
چین برای برخی شهروندان آمریکایی محدودیت صدور ویزا وضع کرد
دیدار وزرای دفاع ایران و تاجیکستان
اپل دوباره ۳ تریلیون دلاری شد
آمار شهدای جنگ در غزه به ۵۱۰۰۰ تن رسید
عراق و ترکیه از نتایج مثبت مذاکرات ایران و آمریکا استقبال کردند
استقبال پاکستان از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا
آغاز پیشفروش بلیت قطارهای اردیبهشت ماه
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز