عایدی هزار میلیارد تومانی کشور از اجرای قانون تجارت ملوانی
|
اتابک: دستور روانسازی واردات قطعات ریلی صادر شد
|
اتابک: نباید جایگاه اصناف تضعیف شود
|
اتابک: نقشه راه همکاریهای تجاری ایران و اوراسیا در مسکو نهایی میشود
|
ارتقای روابط تجاری ایران و افغانستان در اولویت دولت است
|
تأکید وزیر صمت بر لزوم همگونسازی قوانین با شرایط فعلی تولید
|
۳۰۳ همت عدمالنفع صنایع از ناترازیها
|
افزایش قیمت و ناترازی انرژی، چالش اصلی صنایع کشور
|
مدیر نمونه خودرویی کشور مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران شد
|
راهاندازی دوباره تالار دوم ارزی؛ تشکیل کمیته ارزی در وزارت صمت
|
بازگشت ۲ میلیون و ۲۹۸ هزار زائر به کشور
|
تمهیدات وزارت صمت برای مراسم اربعین امسال
|
اعلام آمادگی وزرای صمت و راه و شهرسازی برای تامین تسهیلات مورد نیاز سفر زائران اربعین
|
يک شنبه 4 آبان 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
راههای جلوگیری از مسمومیت غذایی
تاريخ:هفدهم آذر 1403 ساعت 10:22
|
کد : 301459
|
مشاهده: 374
مدیر نظارت بر غذا و محصولات آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو همدان در مورد نحوه مصرف مواد غذایی ماکارونی به مردم استان نکاتی را گوشزد کرد و گفت: مواد غذایی مانند ماکارونی و برنج پس از پخته شدن در صورتیکه در شرایط دمائی نامناسب نگهداری شوند، محیط مناسبی برای رشد باکتری باسیلوس سرئوس بوجود آمده و سم خطرناک تولید میکند.
حجت الله کمکی شنبه ۱۷ آذرماه در جمع خبرنگاران، در مورد مسمومیتهای غذایی گفت و اظهار کرد: به علت اینکه باکتریهای عامل مسمومیتهای غذایی، دورههای کمون(نهفتگی) متفاوت از حدود یک ساعت تا چندین روز دارند، لذا در بروز مسمومیت افراد، علاوه بر وعده غذایی قبلی، وعدههای غذایی روزهای قبل هم میتواند عامل مسمومیت باشد.
وی با اشاره به اینکه اثبات عامل مسمومیت غذایی نیاز به بررسی بسیار دقیق علائم بیمار دارد، افزود: نوع مواد غذایی مصرف شده در روزهای گذشته، نحوه پخت، نگهداری بعدی مواد غذایی و دیگر عوامل موثر است.
مدیر نظارت بر غذا و محصولات آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان یادآور شد: در صورت اثبات اینکه ماکارونی عامل مسمومیت غذایی اخیر در برخی افراد بوده باشد، دو عامل مسمومیت مطرح است که یکی باکتری باسیلوس سرئوس است که احتمال رشد این باکتری در ماکارونی خام وجود ندارد.
وی ادامه داد: اما مواد غذایی مانند ماکارونی و برنج پس از پخته شدن در صورتیکه در شرایط دمائی نامناسب نگهداری شوند، محیط مناسبی برای رشد اسپور این باکتری بوجود آمده هستند و سم خطرناک تولید میکنند که مقاوم به حرارت بوده است.
کمکی خاطرنشان کرد: مسمومیت غذایی حاصل از آن، با تهوع و استفراغ با دوره نهفتگی یک تا شش ساعت و دردهای شکمی همراه با اسهال با دوره نهفتگی ۱۶-۸ ساعت بروز میکند و حتی میتواند منجر به مرگ بیمار شود.
وی با بیان اینکه در صورت استفاده از کنسرو یا مایه سس ماکارونی، آنها را باید مشابه تمام کنسروهای دیگر جوشاند، گفت: قبل از استفاده از این مواد باید حداقل به مدت ۲۰ دقیقه جوشاند تا در صورت آلودگی به باکتری کلوستریدیوم بوتولینوم و تولید سم، آلودگی از بین برود.
مدیر نظارت بر غذا و محصولات آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه بیماری حاصل از سم این باکتری بوتولیسم نامیده میشود که پس از ۳۶–۱۸ ساعت از خوردن غذای آلوده با بروز علائمی مانند تاری دید، تهوع، مشکل بلع، استفراغ، اسهال و فلج نمایان میشود، افزود: در صورت تشخیص سریع این بیماری و درمان، مسمومیت کنترل شده و در غیر اینصورت موجب مرگ بیمار میشود.
وی در مورد نحوه نگهداری مواد غذایی پخته شده مانند برنج و ماکارونی، بیان کرد: مواد غذایی پخته شده بهتر است بلافاصله مصرف شود و در صورتیکه مقادیری از غذا باقی میماند، در کوتاه مدت باید در دمای بالاتر از ۶۳ درجه سانتیگراد و برای مدت بیشتر با استفاده از ظروف دربدار در یخچال نگهداری شود.
کمکی با اشاره به اینکه نگهداری این مواد غذایی در طولانی مدت (بیشتر از یک روز) نیز باید در فریزر و در دمای ۱۸ درجه سانتیگراد باشد، افزود: به هنگام مصرف مجدد، باید در مدت زمان مناسب تمام قسمتهای غذا کاملاً داغ (حـــداقل ۷۴ درجه سانتیگراد) و سپس مصرف شود.
وی در پایان درباره اینکه گفته میشود باید نسبت به نحوه تولید مواد غذایی ازجمله ماکارونی هم نظارت شود، پاسخ داد: در حال حاضر کارخانه فعال تولید ماکارونی در استان نداریم.
به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته گزارشهایی از مرگ کودکان پس از خوردن ماکارونی در نقاط مختلف ایران منتشر شده است و این حوادث تلخ نگرانیهای زیادی را در بین مردم استان در مورد ایمنی مواد غذایی و نظارت بر تولید و توزیع آنها به وجود آورده است.
http://sanatnews.ir/News//301459
برچسب ها :
مسمومیت
,
مسمومیت غذایی
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
اهمیت تامین گروه خونی O منفی در حوادث
احتمالاً تعرفه واردات آیفون ۳۰ درصد باشد
آمادگی ایران برای انتقال تجربههای دولت الکترونیک و هوش مصنوعی به ونزوئلا
به خاطر مشکلات اقتصادی شرایط صنعت بیمه مطلوب نیست
افتتاح یک یاور شهر و سه همراه سرا در تهران تا پایان سال
برگزاری نشست تخصصی معرفی اتاق تمیز میکرو نانوفب و اختتامیه رویداد ملی طراحی تراشه
رگبار باران از فردا بعداز ظهر در تهران
شجاعت دولت پزشکیان در آغاز خصوصی سازی صنعت خودرو
یک هیئت اوکراینی امروز وارد دمشق میشود
سکوت در برابر کودکان قربانی در غزه جایز نیست
آخرين اخبار
مواد غذایی منجمد که به کنترل قند خون کمک میکنند
جولان گوشیهای قاچاق آیفون ۱۷ در بازار
به انسان اعتماد کنیم یا هوش مصنوعی؟
جواد مولانیا با «مکبث» به صحنه میآید
هشدار طوفان و سیل در جامائیکا و هائیتی
راهکار کاهش قیمت گوشت در بازار چیست؟
پیام پزشکیان در پی درگذشت مادر ۳ شهید
مقایسه ابراهیم قیصری با فردوسی
تلسکوپ «4MOST» اولین نور را دریافت کرد
ترافیک میدان آزادی کاهش مییابد
حزبالله: سلاح خود را تحویل نمیدهیم
چاپلوسی هوش مصنوعی تایید شد!
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز