پزشکیان: برای ساخت مسکن محرومان با مشارکت خیرین و مردم اقدام خواهیم کرد
|
رشد ۱۸.۳ درصدی مسافران نوروزی
|
تکمیل راه آهن رشت - آستارا تا پایان دولت چهاردهم
|
تلاش میکنیم بار جادههای جنوبشرق استان تهران به ریل منتقل شود
|
عهد خود را با مردم مظلوم فلسطین تجدید میکنیم
|
وزیر صنعت، معدن و تجارت: جذب سرمایهگذاری و مشارکت عمومی اولویت صنایع باشد
|
راهبرد رونق سرمایه گذاری برای تولید سرلوحه برنامه وزارت صمت قرار گرفت
|
تاکید وزیر راه و مسکن بر رفع چالش ها در سال سرمایه گذاری برای تولید
|
امنیت سفر یک مسئله فردی نیست
|
شجاعت دولت پزشکیان در آغاز خصوصی سازی صنعت خودرو
|
تجارت در بخش کشاورزی را تحریمناپذیر و سودآور میکنیم
|
تاکید رئیس جمهور بر استفاده از فناوری درتأمین امنیت
|
تهدید ناترازیها برای شرکتهای دانش بنیان فرصت است
|
پنج شنبه 28 فروردين 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
راههای جلوگیری از مسمومیت غذایی
تاريخ:هفدهم آذر 1403 ساعت 10:22
|
کد : 301459
|
مشاهده: 254
مدیر نظارت بر غذا و محصولات آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو همدان در مورد نحوه مصرف مواد غذایی ماکارونی به مردم استان نکاتی را گوشزد کرد و گفت: مواد غذایی مانند ماکارونی و برنج پس از پخته شدن در صورتیکه در شرایط دمائی نامناسب نگهداری شوند، محیط مناسبی برای رشد باکتری باسیلوس سرئوس بوجود آمده و سم خطرناک تولید میکند.
حجت الله کمکی شنبه ۱۷ آذرماه در جمع خبرنگاران، در مورد مسمومیتهای غذایی گفت و اظهار کرد: به علت اینکه باکتریهای عامل مسمومیتهای غذایی، دورههای کمون(نهفتگی) متفاوت از حدود یک ساعت تا چندین روز دارند، لذا در بروز مسمومیت افراد، علاوه بر وعده غذایی قبلی، وعدههای غذایی روزهای قبل هم میتواند عامل مسمومیت باشد.
وی با اشاره به اینکه اثبات عامل مسمومیت غذایی نیاز به بررسی بسیار دقیق علائم بیمار دارد، افزود: نوع مواد غذایی مصرف شده در روزهای گذشته، نحوه پخت، نگهداری بعدی مواد غذایی و دیگر عوامل موثر است.
مدیر نظارت بر غذا و محصولات آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان یادآور شد: در صورت اثبات اینکه ماکارونی عامل مسمومیت غذایی اخیر در برخی افراد بوده باشد، دو عامل مسمومیت مطرح است که یکی باکتری باسیلوس سرئوس است که احتمال رشد این باکتری در ماکارونی خام وجود ندارد.
وی ادامه داد: اما مواد غذایی مانند ماکارونی و برنج پس از پخته شدن در صورتیکه در شرایط دمائی نامناسب نگهداری شوند، محیط مناسبی برای رشد اسپور این باکتری بوجود آمده هستند و سم خطرناک تولید میکنند که مقاوم به حرارت بوده است.
کمکی خاطرنشان کرد: مسمومیت غذایی حاصل از آن، با تهوع و استفراغ با دوره نهفتگی یک تا شش ساعت و دردهای شکمی همراه با اسهال با دوره نهفتگی ۱۶-۸ ساعت بروز میکند و حتی میتواند منجر به مرگ بیمار شود.
وی با بیان اینکه در صورت استفاده از کنسرو یا مایه سس ماکارونی، آنها را باید مشابه تمام کنسروهای دیگر جوشاند، گفت: قبل از استفاده از این مواد باید حداقل به مدت ۲۰ دقیقه جوشاند تا در صورت آلودگی به باکتری کلوستریدیوم بوتولینوم و تولید سم، آلودگی از بین برود.
مدیر نظارت بر غذا و محصولات آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه بیماری حاصل از سم این باکتری بوتولیسم نامیده میشود که پس از ۳۶–۱۸ ساعت از خوردن غذای آلوده با بروز علائمی مانند تاری دید، تهوع، مشکل بلع، استفراغ، اسهال و فلج نمایان میشود، افزود: در صورت تشخیص سریع این بیماری و درمان، مسمومیت کنترل شده و در غیر اینصورت موجب مرگ بیمار میشود.
وی در مورد نحوه نگهداری مواد غذایی پخته شده مانند برنج و ماکارونی، بیان کرد: مواد غذایی پخته شده بهتر است بلافاصله مصرف شود و در صورتیکه مقادیری از غذا باقی میماند، در کوتاه مدت باید در دمای بالاتر از ۶۳ درجه سانتیگراد و برای مدت بیشتر با استفاده از ظروف دربدار در یخچال نگهداری شود.
کمکی با اشاره به اینکه نگهداری این مواد غذایی در طولانی مدت (بیشتر از یک روز) نیز باید در فریزر و در دمای ۱۸ درجه سانتیگراد باشد، افزود: به هنگام مصرف مجدد، باید در مدت زمان مناسب تمام قسمتهای غذا کاملاً داغ (حـــداقل ۷۴ درجه سانتیگراد) و سپس مصرف شود.
وی در پایان درباره اینکه گفته میشود باید نسبت به نحوه تولید مواد غذایی ازجمله ماکارونی هم نظارت شود، پاسخ داد: در حال حاضر کارخانه فعال تولید ماکارونی در استان نداریم.
به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته گزارشهایی از مرگ کودکان پس از خوردن ماکارونی در نقاط مختلف ایران منتشر شده است و این حوادث تلخ نگرانیهای زیادی را در بین مردم استان در مورد ایمنی مواد غذایی و نظارت بر تولید و توزیع آنها به وجود آورده است.
http://sanatnews.ir/News//301459
برچسب ها :
مسمومیت
,
مسمومیت غذایی
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
مدودف، صدراعظم آتی آلمان را «نازی» خواند
چین قاطعانه با اقدامات آمریکا مخالفت میکند
رسانه صهیونیستی: ایران، لیبی نیست
فروش بلیت قطارهای اردیبهشت آغاز شد
کاخ سفید به دنبال تعدیل شدید نیرو و بودجه وزارت خارجه است
چین برای برخی شهروندان آمریکایی محدودیت صدور ویزا وضع کرد
دیدار وزرای دفاع ایران و تاجیکستان
اپل دوباره ۳ تریلیون دلاری شد
آمار شهدای جنگ در غزه به ۵۱۰۰۰ تن رسید
عراق و ترکیه از نتایج مثبت مذاکرات ایران و آمریکا استقبال کردند
استقبال پاکستان از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا
آغاز پیشفروش بلیت قطارهای اردیبهشت ماه
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز