شنبه 3 آذر 1403

سی‌ان‌ان: اسرائیل از گذشته آرزوی برچیدن آنروا را داشت

  تاريخ:چهاردهم آبان 1403 ساعت 13:12   |     کد : 301187   |     مشاهده: 130
رسانه آمریکایی در گزارشی تاکید کرد ممنوعیت فعالیت آژانس آنروا در سرزمین‌های اشغالی و قطع کمک‌های آن به میلیون‌ها فلسطینی که در وضعیت بسیار بد انسانی به‌سر می‌برند، پیامدهایی خواهد داشت که برای همگان فاجعه‌بار خواهد بود.
به گزارش ایسنا، شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارش خود شروع تحقق آرزوهای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در رابطه با سرزمین‌های فلسطینی و فلسطینیان را از زمان آغاز دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا در ژوئن ۲۰۱۷ دانست که پس از به قدرت رسیدن در کاخ سفید، در اقدامی بحث‌برانگیز سفارت واشنگتن را به بیت‌المقدس منتقل کرد.
سی‌ان‌ان ادامه داد: اما در رابطه با ممنوعیت آژانس کار و امدادرسانی به آوارگان فلسطینی (آنروا)، نتانیاهو به سرعت به آرزویش نرسید و چند سال طول کشید تا به آن دست یابد. او روز یکشنبه در جلسه هفتگی کابینه ضمن قدردانی از حمایت بی‌چون و چرا و قاطعانه ایالات متحده از اسرائیل در طول بیش از یک سال جنگ غزه تاکید کرد «اکنون زمان آن است که آنروا برچیده شود.»
کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) نیز دوشنبه گذشته به قانونی برای ممنوعیت آنروا در سرزمین‌های اشغالی و ممنوعیت هرگونه تماس بین آنروا و مقامات اسرائیلی رای داد. اگرچه این قانون به معنای پایان فوری فعالیت آنروا نیست و از نظر فنی از فعالیت آن در کرانه باختری و غزه تحت اشغال اسرائیل جلوگیری نمی‌کند، با توجه به پیوند تقریباً ناگسستنی بین توانایی آژانس برای فعالیت در آنجا و مقامات اسرائیلی، به‌طور قطع به معنای پایان عملیات آنروا خواهد بود.
ارتش رژیم صهیونیستی مدعی است که تعداد انگشت‌شماری از ۱۳ هزار پرسنل آنروا در حمله هفت اکتبر به سرزمین‌های اشغالی مشارکت داشتند اما بسیاری دیگر بر این باورند که این اقدامی دیگر در راستای تضعیف حقوق فلسطینیان و از بین بردن حق وعده داده شده به آنها برای بازگشت به روستاها و زمین‌هایی است که زمانی آنها و اجدادشان در آن زندگی می‌کردند و پس از تاسیس اسرائیل در سال ۱۹۴۸ با خشونت از آن بیرون رانده شدند.
در هر صورت، رئیس آنروا گفته است که این قانون «تنها درد و رنج فلسطینیان را به‌ویژه در غزه عمیق‌تر می‌کند که مردم آن، بیش از یک سال است که جهنم محض را سپری می‌کنند.»
آنروا تا به امروز تاکید کرده است که اسرائیل هرگز مدرکی علیه کارمندان خود ارائه نکرده است. این آژانس می‌گوید که به‌طور منظم فهرست کاملی از کارکنان خود را به اسرائیل ارائه کرده است و مقامات صهیونیست را به بازداشت و شکنجه برخی از کارکنان خود متهم کرده، تاحدی که آنها را مجبور به اعترافات دروغین در مورد روابط با حماس کرده است.
یک عضو کنست پس از رای دادن به ممنوعیت آنروا گفت که از نظر او، این آژانس با حماس برابر است و این، دیدگاهی است که در سرزمین‌های اشغالی گسترش یافته است.
شبکه سی‌ان‌ان همچنین به زمان پیدایش آنروا، یک سال پس از ایجاد رژیم صهیونیستی در پی موافقت سازمان ملل اشاره کرد که در آن زمان اعلام کرده بود به همه اعراب آواره باید اجازه داده شود که «در اولین تاریخ عملی» به خانه‌های خود بازگردند.
به گزارش رسانه آمریکایی، از نظر صهیونیست‌ها، آنروا نشان دهنده حق فلسطینی‌ها برای بازگشت به سرزمینی است که امروز تحت اشغال «اسرائیل» قرار دارد. رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند جامعه بین‌الملل را متقاعد کند که فلسطینی‌ها باید در هر نقطه‌ای که اکنون در آن سکونت دارند، پناه داده شوند اما به گفته دیانا بوتو، وکیل حقوق بشر فلسطینی، «آنچه که پناهندگان فلسطینی را متفاوت می‌کند، این است که آنها به کشور ثالث پناهنده نمی‌شوند. آنها می‌خواهند به خانه‌های خود بروند.»
برای میلیون‌ها فلسطینی، آنروا به عنوان یک دولت موازی عمل می‌کند. این، یک سازمان گسترده است که خدماتی را ارائه می‌دهد که دولت‌ها، چه در لبنان، اردن، سوریه یا کرانه باختری اشغالی و بیت‌المقدس شرقی قادر به ارائه آن نیستند و یا تمایلی به آن ندارند. آنروا به نیم میلیون دانش‌آموز درس می‌دهد. ۳۰۰۰ متخصص پزشکی در آن مشغول به کار هستند و به تغذیه نزدیک به ۲ میلیون نفر کمک می‌کند.
کریس سیدوتی، وکیل حقوق بشر استرالیایی که عضو کمیسیون مستقل تحقیقات بین‌المللی سازمان ملل در مورد سرزمین‌های اشغالی فلسطین است، گفت: آنروا در ۵۷ سال گذشته میلیاردها دلار از هزینه‌های مالیات‌دهندگان اسرائیلی را ذخیره کرده است. زیرا اسرائیل بر اساس کنوانسیون چهارم ژنو، به‌عنوان نیروی اشغالگر مسئول مراقبت، حفاظت و ارائه خدمات به افراد تحت اشغال است.
او به خبرنگاران در نیویورک گفت: جامعه بین‌المللی با حمایت مالی خود از آنروا این کار را انجام داده است. بنابراین، اگر آنروا اخراج شود، هزینه مالیات‌دهندگان اسرائیلی بسیار سنگین خواهد بود. این، تصمیمی است که برای فلسطینی‌ها بد و برای مالیات‌دهندگان اسرائیلی مضحک است.
سی‌ان‌ان افزود: اما اسرائیل هیچ راه‌حل بلند مدتی ندارد و هیچ‌کسی نمی‌داند زمانی که این قانون طی سه ماه آینده اجرایی شود، چه اتفاقی خواهد افتاد. کسی نمی‌داند، مدارس باز می‌مانند یا داروها تحویل داده می‌شود یا خیر. هزاران فلسطینی که برای آژانس کار می‌کنند، ممکن است به زودی بیکار شوند.
ناداو تامیر، دیپلمات سابق که اکنون به عنوان مدیر اجرایی J Street Israel، یک گروه لابی چپ خدمت می‌کند، گفت: در واقع، مدت‌هاست که منافع آنروا برای اسرائیل از سوی دولت مسئول امور فلسطینیان به رسمیت شناخته شده است. ما هیچ گزینه دیگری نداریم. کسی باید باشد که به این مسائل رسیدگی کند.
او افزود: بیشتر اسرائیلی‌ها واقعیت‌ها را نمی‌دانند. آنها واقعاً درک نمی‌کنند که هیچ جایگزینی وجود ندارد. آنها فکر می‌کنند «اوه، ما می‌توانیم به راحتی سازمان دیگری بیاوریم، یا به نوعی می‌توانیم این کار را به تنهایی انجام دهیم.»
تامیر با تاکید بر اینکه حذف آنروا چالشی بزرگ برای خود رژیم صهیونیستی خواهد بود، اظهار داشت: بنابراین، من فکر می‌کنم افرادی که واقعاً وضعیت را می‌فهمند، نگران هستند. اما بیشتر مردم و بیشتر سیاستمداران واقعاً به این حقیقت اهمیت نمی‌دهند.

http://sanatnews.ir/News//301187
Share

برچسب ها :  اسرائیل
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است