توسعه صنایع معدنی از ارکان اصلی پیشرفت اقتصاد ملی است
|
صنعت فولاد به اهداف افق ۱۴۰۴ دست یافته است
|
بخش اعظم مینروبی مسیر راهآهن شلمچه - بصره انجام شده است
|
وزیر صمت: سهام خودروسازان واگذار میشود
|
هشدار وزیر صمت درباره قاچاق سوخت معادن
|
پروژههای عمرانی از دل تحریم و تنگناها سر بلند کردند
|
وزیر صمت: ارزآوری کشور با مقررات فعلی لطمه میخورد
|
شبکههای غیررسمی مالی، صادرات را تا ۱۵ درصد گرانتر کردهاند
|
قرارداد ۲۵۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی برای شهرکهای صنعتی منعقد شد
|
نمیتوانیم خود را منفک از زنجیره ارزش جهانی بدانیم
|
انتقاد تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده
|
آمادگی وزارت صمت برای افتتاح طرحهای فناورانه در کرمانشاه
|
ممنوعیت واردات کالاهای خارجی مشابه ساخت داخل ادامه دارد
|
يک شنبه 18 خرداد 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
ابتکار پژوهشگران آمریکایی برای تولید شیر طلایی
تاريخ:بيست و نهم مرداد 1403 ساعت 11:14
|
کد : 300080
|
مشاهده: 219
پژوهشگران آمریکایی با ارائه یک روش کارآمد برای استخراج ترکیب زیستفعال موجود در زردچوبه، راه سادهای را برای تولید شیر زردچوبه ابداع کردهاند.
به گزارش ایسنا، شیر طلایی که به آن لته طلایی یا لته زردچوبه نیز میگویند، از شیر، زردچوبه و ادویههای دیگر تشکیل شده و گزینه خوبی برای افرادی است که میخواهند از مصرف کافئین یا قهوه خودداری کنند و در عین حال از یک طعم بینظیر لذت ببرند.
به نقل از فیز، شیر زردچوبه در منوی بعضی از کافهها به عنوان یک جایگزین سالم و بدون کافئین برای قهوه تبلیغ میشود اما این نوشیدنی در واقع یک نسخه از نوشیدنی سنتی هندی «هالدی دود»(haldi doodh) است که اغلب به عنوان یک درمان خانگی برای سرماخوردگی مورد استفاده قرار میگیرد.
اکنون، پژوهشگران یک روش کارآمد را برای ساختن یک نسخه فوری و گیاهی ابداع کردهاند که ویژگیهای سودمند مواد تشکیلدهنده را حفظ میکند و عمر مفید آن را افزایش میدهد.
«آنتونی سوریامیهارجا»(Anthony Suryamiharja) دانشجوی کارشناسی ارشد «دانشگاه جورجیا» گفت: این نوشیدنی بسیار خوبی است؛ به ویژه اگر هوای بیرون سرد باشد یا مریض باشید. زردچوبه ترکیب زیستفعال کورکومین را در بر دارد. کورکومین نوعی پلیفنل است که پژوهشگران اثرات بالقوه ضد التهابی و آنتیاکسیدانی آن را مورد بررسی قرار دادهاند. اگر بتوانیم ترکیبات زیستفعال مانند کورکومین را در شیرهای گیاهی بگنجانیم تا آنها را به سطح مغذی بودن مشابه شیر گاو برسانیم، چرا این کار را انجام ندهیم؟
با وجود این، جدا کردن کورکومین از زردچوبه دشوار است و معمولا به روشهای استخراج پیچیدهای شامل حلالهای آلی، چندین روز زمان و انرژی زیاد نیاز دارد. علاوه بر این، این ترکیب به مرور زمان تجزیه میشود و عمر مفید آن کاهش مییابد.
بنابراین، سوریامیهارجا و همکارانش با الهام از شیر طلایی تصمیم گرفتند بررسی کنند که آیا راهی برای استخراج کورکومین و ذخیره آن در شیر گیاهی وجود دارد. آنها ابتدا پودر زردچوبه را به یک محلول قلیایی اضافه کردند که پیاچ بالای آن باعث شد کورکومین سادهتر حل شود و استخراج آن آسانتر باشد. سپس، این محلول قرمز تیره به نمونه شیر سویا اضافه شد و به رنگ زرد تیره در آمد. سوریامیهارجا و همکارانش محلول را به پیاچ خنثی در حدود هفت رساندند.
درست مانند اسیدهای دارای پیاچ پایین، بازهای با پیاچ بالا برای مصرف خوشایند نیستند. شیر شبهطلایی خنثیشده را میتوان همان طور که هست مصرف کرد اما پژوهشگران برای حفظ بیشتر آن، آب را از طریق خشک کردن انجمادی از محلول بیرون آوردند و یک پودر شیر طلایی فوری تولید کردند.
این روش نه تنها کورکومین را کارآمدتر از روشهای موجود از زردچوبه بیرون میآورد، بلکه کورکومین را در قطرات روغن داخل شیر سویا محصور میکند. این بدان معناست که وقتی کورکومین مصرف میشود، بدن ما آن را به عنوان چربی میشناسد و هضم میکند. همچنین، کپسوله کردن کورکومین از آن در برابر هوا و آب محافظت میکند و طول عمر آن را افزایش میدهد.
اگرچه این پژوهش به طور ویژه روی شیر سویا به دلیل محتوای آمینواسید بالای آن متمرکز بود اما پژوهشگران میگویند که میتوان آن را روی شیرهای گیاهی دیگر نیز اعمال کرد تا گزینههایی برای کسانی که به سویا آلرژی دارند، ارائه شود. علاوه بر این، روش استخراج مبتنی بر پیاچ را میتوان روی ترکیبات گوناگون گیاهی با سهولت و کارآیی مشابه استفاده کرد. به عنوان مثال، زغالاخته سرشار از آنتوسیانین است که یکی دیگر از پلیفنلهای محلول در آب به شمار میرود.
اگرچه پیش از ارائه شیر طلایی به فروشگاهها باید تحقیقات بیشتری انجام شود اما نتیجه اولیه امیدوارکننده است. سوریامیهارجا گزارش داد که شیر طلایی این پژوهش طعم خوبی داشته است.
این گروه پژوهشی امیدوار هستند که نتایج پژوهش آنها بتواند شیمی ورای نوشیدنی طلایی را توضیح دهد و ارزش غذایی این نوشیدنی را برای کسانی که از آن لذت میبرند، بهبود ببخشد.
http://sanatnews.ir/News//300080
برچسب ها :
شیر
,
پژوهشگر
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
پیگیری بیمه تکمیلی و درمان معلمان مدارس غیردولتی
ابهام در پیش قراداد کاریله؛ آیا استقلال وارد چالش حقوقی شده است؟
آسمان بریتانیا نارنجی شد
زلنسکی به دنبال نشست با ترامپ در حاشیه اجلاس گروه ۷ است
مبلغ حق سرانه «درمان» حرَف و مشاغل آزاد و مستمریبگیران
انتقاد انجمن فولاد از محدودیتهای انرژی
شهریور ۱۴۰۴، اجرای رسمی طرح سکوی ملی هوش مصنوعی
امروز؛ آخرین روز انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۴
بازگشت فرش ایرانی به کتابخانه سازمان ملل در ژنو
والیبال جام ملتهای آسیا؛ نیوزلند دومین قربانی دختران ایران
معرفی ۲۷۰ پروانه اکتشاف برای جذب سرمایه گذاری در معدن
قرارداد احداث ۴۰۰ نیروگاه خورشیدی برای شهرکهای صنعتی
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز