وزیر صمت: توافقات دوجانبه با همسایگان، اقتصاد ایران را در آستانه جهش قرار داده است
|
وزیر صمت: صنعت فولاد به افق ۱۴۰۴ رسیده است
|
پیام این دولت جز وفاق و همدلی نیست
|
ایران و ترکیه به دنبال افزایش همکاریها
|
رینگ کمربندی اهواز باید تکمیل شود
|
وزیر صنعت، معدن و تجارت به عمان میرود
|
مذاکره وزیر نفت با مقامهای روسی در بخش انرژی
|
۱۲ بهمن آغاز مجدد پروازها به اروپا
|
سیمای سیستان و بلوچستان در دولت چهاردهم متحول خواهد شد
|
برای رفع موانع بخش خصوصی از همه ظرفیتها استفاده میکنیم
|
بزرگراه زابل - زاهدان به طور کامل افتتاح شد
|
تصمیم اولیه برخی مدیران قطع کامل برق و گاز صنایع بود
|
ایجاد فضای امن و شفاف برای سرمایهگذاران در اولویت وزارت نفت
|
چهارشنبه 17 بهمن 1403
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
روسیه بزرگترین صادرکننده گاز به اروپا شد
تاريخ:سی ام خرداد 1403 ساعت 12:10
|
کد : 289239
|
مشاهده: 272
به گزارش صنعت نیوز، روسیه با وجود اقدامات اروپا برای قطع وابستگی به انرژی این کشور، از آمریکا به عنوان تامین کننده بزرگ گاز برای این منطقه پیشی گرفت.
برخی از تحلیگران میگویند کل جنگ اوکراین، توسط ویکتوریا نولند و عناصر مختلف مرتبط با انرژی در آمریکا، سازماندهی شد تا آمریکا، جای روسیه را به عنوان تامین کننده اصلی گاز برای اروپا بگیرد و اگر چنین ادعایی صحت داشته باشد، در این صورت، خبر بد این است که جنگ برای هیچ بوده است.
روزنامه فایننشیال تایمز گزارش کرده است واردات گاز اروپا از روسیه در ماه مه، برای نخستین بار در ۲ سال گذشته، از میزان واردات از آمریکا سبقت گرفت. این اتفاق به رغم تلاشهای اروپا برای قطع وابستگی به سوختهای فسیلی روسیه از زمان آغاز جنگ در اوکراین روی داده است.
هر چند بعضی از عوامل موقتی، در معکوس شدن این وضعیت نقش داشته اند اما منعکس کننده دشواری کاهش وابستگی اروپا به گاز روسیه هستند؛ به خصوص که کشورهای متعدد در شرق اروپا همچنان به واردات گاز از روسیه متکی هستند و سایرین، تحریمهای خودشان را دور میزنند تا انرژی ارزانتری را به دست بیاورند.
تام مارزک مانسر، مدیر تحلیل گاز شرکت مشاوره ICIS در این باره گفت: پس از تمام تلاشهایی که انجام دادهایم و تمام تلاشهایی که برای جدا کردن و از بین بردن ریسک عرضه انرژی انجام شده است، شوکه کننده است که ببینیم سهم بازار گاز طبیعی و گاز طبیعی مایع (الانجی) روسیه در اروپا بالاتر رفته است.
در واقع با وجود تمام لفاظیها و موضع گیریها، چیزی در اروپا تغییر نکرده است و مسکو همچنان به عنوان منبع بزرگ انرژی اروپا به نظر میرسد.
پس از حمله نظامی روسیه به اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲، مسکو عرضه گاز به اروپا از طریق خط لوله را کاهش داد و این منطقه واردات الانجی را افزایش داد که با استفاده از کشتیهای مخصوص از آمریکا ارسال میشدند. افزایش حجم این عرضه، کمک کرد چند ماه بعد در سپتامبر سال ۲۰۲۲، آمریکا از روسیه به عنوان بزرگترین تامین کننده گاز برای اروپا سبقت بگیرد و از سال ۲۰۲۳، حدود یک پنجم از تامین گاز این منطقه را برعهده داشت.
اما ماه گذشته، صادرات گاز روسیه از طریق خط لوله و در قالب الانجی، به ۱۵ درصد از کل عرضه به اتحادیه اروپا، انگلیس، سوئیس، صربستان، بوسنی و هرزگوین و مقدونیه شمالی رسید. صادرات الانجی از آمریکا، ۱۴ درصد از کل عرضه به این منطقه بود که پایینترین میزان از اوت سال ۲۰۲۲ بود.
این روند معکوس در میانه افزایش واردات الانجی روسیه به اروپا روی داد که کشورهای متعدد اتحادیه اروپا تلاش میکنند جلوی آن را بگیرند و تاکنون موفق نشده اند.
آن طور که فایننشیال تایمز گزارش کرده است، روسیه در اواسط سال ۲۰۲۲، ارسال گاز از طریق خطوط لوله را که این کشور را به شمال غرب اروپا متصل میکنند، متوقف کرد اما همچنان از طریق خطوط لولهای که از اوکراین و ترکیه میگذرند، به اروپا گاز عرضه میکند.
صادرات گاز در ماه مه، تحت تاثیر عوامل موقتی از جمله اختلال در یک تاسیسات بزرگ صادرات الانجی آمریکا و ارسال گاز بیشتر روسیه از طریق ترکیه در آستانه تعمیرات برنامه ریزی شده در ژوئن، روی داد. تقاضا برای گاز در اروپا، نسبتا ضعیف مانده و سطح ذخیره سازی نزدیک رکورد بالایی برای این وقت از سال قرار دارد.
برخی امیدوارند این اتفاق، یک رویداد موقتی دیده شود و اوضاع به روال سابق برگردد زیرا اروپا وانمود میکند تحریمهای سختگیرانه علیه کالاهای روسی را با جدیت دنبال میکند.
از سوی دیگر، توافق ترانزیت بین اوکراین و روسیه در پایان سال ۲۰۲۴ منقضی میشود و جریان صادرات از این مسیر را به خطر میاندازد. این به معنای آن است که مخالفتها با تحریمها آشکارتر خواهد شد و به زودی، اروپا شاهد شکاف بیشتر بین موافقان و مخالفان روسیه خواهد بود.
در این بین، کمیسیون اروپا از اقدامات برای طراحی یک برنامه سرمایهگذاری برای توسعه ظرفیت خطوط لوله در «کریدور گاز جنوبی» بین اتحادیه اروپا و جمهوری آذربایجان حمایت میکند اما یک مقام ارشد اتحادیه اروپا اظهار کرد: عرضه از طریق این مسیر، در حال حاضر کافی نیست تا جای ۱۴ میلیارد متر مکعب گاز روسیه که هر سال از مسیر اوکراین به اتحادیه اروپا ارسال میشود را بگیرد.
کادری سیمسون، کمیسر انرژی اتحادیه اروپا ماه جاری در سفری به ژاپن نسبت به الانجی که از راه اروپا تغییر مسیر داده اند تا تقاضا در آسیا را تامین کنند، ابراز نگرانی کرد. وی گفت توکیو و بروکسل یک سیستم هشدار زودهنگام ایجاد کرده اند تا کمبود الانجی را رصد کنند و توافق کرده اند هر دو طرف، اقدامات صرفه جویی در مصرف انرژی را پیگیری کنند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، این مقام اروپایی گفت: اتحادیه اروپا آماده تحمل هر گونه شوک عرضه یا تقاضا در بازارهای گاز جهانی است زیرا ذخایرش در رکورد بالایی قرار دارد. در واقع، اروپا برای این ذخایر بالا، باید ممنون روسیه باشد.
http://sanatnews.ir/News/1/289239
برچسب ها :
گاز
,
روسیه
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
تعداد خودروهای شخصی عامل آلودگی هوای تهران
آخرين اخبار
ایران یکی از سالمندترین کشورهای خاورمیانه تا سال ۲۰۵۰
دفاع مشاور امنیت ملی آمریکا از افزایش سهم بودجه دفاعی اعضای ناتو
سلامت روده خود را با ماشین حساب محاسبه کنید !
نگرانی از افزایش دوباره آمار تصادفات و تلفات جادهای
بلیت پروازهای عتبات گران نشده است
محدودیت ۴ روزه تردد در محور چالوس و آزادراه تهران - شمال
تحقق رشد ١٣ درصدی بخش معدن شدنی است
برگزاری رویداد «دوشنبههای استارتآپی» در حوزه بازیهای رایانهای
مراجعه معاینه فنی موتورسیکلتها در سال جاری از مجموع مراجعات ۱۰ سال گذشته پیشی گرفت
۸۷۶۲ پروژه در دهه فجر از سوی دهیاریها به بهرهبرداری میرسد
لزوم تحویل سریعتر لایحه اصلاحی سازمان گردشگری تهران؛ نوروز پیش رو است
برنامه اعزام هیأت تجاری ایرانی به نمایشگاه بینالمللی چایناپلاس ۲۰۲۵
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز