شنبه 3 آذر 1403

حمل غیرمجاز و قاچاق دام عامل بیماری تب کریمه کنگو

  تاريخ:سی ام ارديبهشت 1403 ساعت 10:51   |     کد : 288648   |     مشاهده: 105
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: عامل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک ویروس است که یکی از راه‌های ابتلای انسان به بیماری، گزش توسط کنه آلوده به ویروس است.
مسعود اصغری امروز یکشنبه در شورای پیشگیری از بیماری تب کنگو اظهار کرد: عامل ویروسی بیماری با اشعه فرابنفش (مصنوعی/ نورخورشید) از بین می رود و خارج از میزبان دوام نمی آورد.
وی در خصوص علائم بیماری افزود: در بسیاری از دام‌های اهلی و وحشی از جمله گاو، گوسفند، بز،شتر و شترمرغ به عنوان میزبان حساس (تکثیرکننده ویروس) هستند و در تماس بدون محافظت‌های بهداشتی با بافت و خون آلوده این دام‌ها احتمال ابتلا به این بیماری وجود دارد و پرندگان به جز شترمرغ میزبان حساس آن نیستند و می‌توانند کنه آلوده را از یک منطقه به منطقه‌ای دیگر انتقال دهند؛ در انسان نیز دارای علائمی مانند سردرد و سرگیجه، تب، درد عضلانی حساسیت به نور، خونریزی همراه بوده ولی در دام (بجز یک تب موقتی) علایم بالینی قابل مشاهده ندارد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان مهم‌ترین راه‌های انتقال عامل بیماری به انسان را گزش توسط کنه آلوده، له کردن کنه آلوده با دست، تماس مستقیم با خون و بافت های آلوده دام، تماس مستقیم با خون و ترشحات انسان مبتلا به بیماری دانست.
وی افزود: یکی از عوامل موثر در انتقال کنه آلوده و انتشار بیماری «حمل غیر مجاز دام و پدیده قاچاق» است که نقش عامل انسانی در انتشار گسترده جغرافیایی بیماری در جوامع انسانی را نشان می دهد.
وی اظهار کرد: سمپاشی دوره‌ای بدن و جایگاه نگهداری دام در شکستن چرخه انتشار عامل بیماری در دام‌ها و بدنبال آن کاهش یا حذف رخداد بیماری انسانی موثر است که در این راستا اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان از ابتدای سال تاکنون اقدام به سمپاشی ۴۴۹ هزار و ۳۰۸ متر مربع جایگاه و ۲۰۱ هزار و ۴۳ راس دام کرده است.
اصغری ادامه داد: اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان از ابتدای سال تاکنون بیش از ۶ هزار و ۳۴۱ مورد از مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی بازدید کرده و همچنین به دلیل اهمیت موضوع آگاهی جامعه و نقش موثر این امر در پیشگیری از بیماری از ابتدای سال تاکنون قریب به یک‌هزار نفر مورد آموزش قرار گرفتند.
وی در خصوص اقدامات پیشگیرانه این بیماری افزود: در گوشت حاصل از کشتار غیر مجاز دام بدلیل عدم استراحت کامل دام پیش کشتار، خونگیری کامل و رعایت دوره پیش سرد احتمال وجود ویروس عامل بیماری و ابتلای انسان بسیار زیاد است؛ اما در کشتار بهداشتی بدلیل خونگیری کامل لاشه پس از کشتار دام، تکمیل شدن مرحله جمود نعشی (دوره پیش سرد درکشتارگاه) بطور موثری باعث کاهش PH (اسیدی شدن) گوشت و از بین بردن ویروس می‌شود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: جگر حاصل از کشتار غیر مجاز دام به شدت برای انسان مخاطره آفرین است زیرا از نظر ارزیابی رتبه دوم خطر انتقال ویروس به انسان را کبد یا جگر بدلیل حجم زیاد خون عهده دارد، همچنین مصرف شیر به صورت پاستوریزه انجام شود.
وی گفت: متاسفانه یکی از عوامل موثر در انتقال کنه آلوده و انتشار بیماری «حمل غیر مجاز دام و پدیده قاچاق» است که نقش عامل انسانی در انتشار گسترده جغرافیایی بیماری در جوامع انسانی را نشان می دهد؛ لازم است این افراد بیشتر از سود شخصی به سلامت جامعه و آسیب‌های اجتماعی ناشی از موارد مرگ و میر ناشی از بیماری و تبعات اجتماعی اقتصادی آن برای خانواده آنها توجه کنند.
اصغری با بیان اینکه میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو تا ۴۰ درصد مبتلایان است، ادامه داد: افرادی که سابقه تماس با دام، بافت و ترشحات خونی دامی داشتند در صورت مشاهده هر گونه علائم بالینی از جمله سردرد و سرگیجه، تب، درد عضلانی و خونریزی فوراً به مراکز درمانی مراجعه و سابقه تماس مخاطره آفرین خود را به پزشک اعلام کنند که با انجام فوری اقدامات درمانی پیشروی علائم متوقف شده و فرد از بیماری نجات می یابد.

http://sanatnews.ir/News//288648
Share

برچسب ها :  تب کریمه کنگو , دام
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است