وزیر راه و شهرسازی: اتمام پروژههای نیمه تمام اولویت دولت چهاردهم است
|
وزیر صمت: رونق تجارت مرزی و توسعه سیستان و بلوچستان با رفع موانع محقق میشود
|
اتصال شبکه برق ایران و روسیه یک قدرت بزرگ الکتریکی را در منطقه ایجاد میکند
|
نیروگاهها و صنایع به سمت سوخت مایع بروند
|
وزیر صمت: در اولین فرصت به کردستان سفر میکنم
|
جزئیات حادثه تصادف خودروی حامل وزیر صنعت
|
وزیر نفت: هزینه بنزین سوپر متناسب با هزینه واردات خواهد بود
|
وزیر نفت خبر داد: مدیریت سوخت منازل و مراکز صنعتی برای زمستان
|
سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی منصوب شد
|
تحویل واحدهای مسکونی به خانوادههای جانباختگان معدن طبس
|
تلاش برای کاهش تفاوت نرخ ارز نیمایی و آزاد
|
وزیر راه: اجرای پروژههای عمرانی باید «اقتصاد پایه» باشد
|
اجلاس وزرای کشورهای عضو «تراسیکا» به میزبانی تهران برگزار میشود
|
شنبه 3 آذر 1403
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
ریسک ابتلا به سرطان با مصرف نمک دریا
تاريخ:سوم بهمن 1402 ساعت 09:19
|
کد : 286827
|
مشاهده: 172
متخصص تغذیه بالینی و هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره مصرف نمک دریا و نمکهای رنگی که این روزها بیش از گذشته باب شده هشدار داد و تاکید کرد: تقلب در تهیه نمکهای رنگی بالا است و از طرفی نمک دریا هم ریسک ابتلا به سرطانها را افزایش میدهد بنابراین توصیه بر این است که افراد از نمک تصفیه شده ید دار تایید شده توسط وزارت بهداشت استفاده کنند.
دکتر حسین ایمانی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه میزان مجاز مصرف نمک در روز حدودا ۵ گرم یا یک قاشق چایخوری است، گفت: ماده موثره موجود در نمک که عامل اصلی بروز فشارخون شناخته میشود، سدیم است که از ۵ گرم (۵۰۰۰ میلیگرم) ۲۳۰۰ میلیگرم آن سدیم است که میتواند سبب بروز بیماریهای قلبی _ عروقی و فشارخون بالا شود.
وی با تاکید بر اینکه مصرف بالای نمک با بیماریهای زیادی در ارتباط است، تصریح کرد: مهمترین بیماری فشارخون است که یکی از مهمترین فاکتورهای زمینهساز بیماریهای قلبی و عروقی و گشاد شدن دریچه قلب است. همچنین در نارسایی احتمالی قلب که توانایی پمپاژ کردن خون توسط قلب از بین میرود و بیمار دچار اِدِم یا احتباس مایعات میشود نیز موثر است بنابراین؛ مصرف نمک باید بسیار محدود شود.
وی افزود: بیماران دچار نارسایی کلیوی و بیماران کبدی که دچار آسیت (آب آوردگی شکم یا تجمع مایع در ناحیه شکم) هستند حتما باید سطح نمک دریافتی را کنترل کنند. از طرفی مصرف بالای سدیم سبب دفع کلسیم میشود و کسانی که دچار پوکی استخوان شدهاند باید حد اعتدال را در مصرف نمک نگه دارند و غذاهای حاوی مواد نگهدارنده و دودی را از سفره خود حذف کنند و تا جایی که میتوانند در منزل، خودشان غذا را تهیه کنند.
به گفته وی، در برخی سرطانها نیز امکان دارد که سطح سدیم خون بالا برود به همین دلیل باید مصرف نمک کنترل شود.
این متخصص تغذیه بالینی با تاکید بر اینکه نمک در خیلی از مواد غذایی به عنوان نگهدارنده وجود دارد، توضیح داد: به عنوان مثال در غذاهای کنسروی و یا برخی غذاهای فریز شده به عنوان نگهدارنده استفاده میشود و در غذاهای فستفودی، فرآوری شده (سوسیس و کالباس) و دودی به مقدار فراوان وجود دارد. در غذاهایی که در رستورانها سرو میشود نیز نمک زیاد است.
وی تاکید کرد: برای مصرف نمک هم افراد باید نمک تصفیه شده یددار استفاده کنند و آن را در انتهای مراحل پخت به غذا اضافه کنند؛ چراکه بر اثر حرارت دیدن زیاد غذا، ید با بخارات غذا خارج میشود و میزان ید کاهش مییابد.
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، نمک تصفیه شده ید دار یکی از مهمترین منابع دریافت ید است.
وی در خصوص مصرف نمک دریا نیز بیان کرد: باید بدانیم که دریاها در روزگار فعلی با دریاهای زمان ابنسینا و سایر حکمای قدیمی تفاوت دارد؛ چرا که در حال حاضر در آب دریاها فلزات سنگین مانند سرب، آرسنیک، آلمینیوم و... وجود دارد و بسیاری از فاضلابها وارد دریا میشود و آب دریا آلوده است. زمانی هم که آب دریا را جمع کرده و تبخیر میکنند تا نمک آن را خارج کنند، نمک به دست آمده هم حاوی فلزات مذکور است که اثرات بدی بر سلامت افراد میگذارد؛ بنابراین تا حد امکان نباید از نمک دریا استفاده کرد چراکه ریسک ابتلا به سرطانها را هم افزایش میدهند.
ایمانی به تبلیغات برای استفاده از نمک سبز، آبی، سرخ و ... اشاره کرد و گفت: این نمکها گاهی از معادن و گاهی از آب دریا استخراج میشوند. گاهی برخی از این نمکها مانند نمک آبی قیمتهای بالایی هم دارند و حاوی املاحی هستند که مفید است اما فرد باید بتواند تشخیص دهد که این نمک آبی، واقعی و اصل است یا خیر؟ چون میتوان با اضافه کردن رنگ به نمک آن را تغییر داد و تقلب در تهیه این نمکها بالا است از این رو اعتماد به نمکهای رنگی سخت است و توصیه بر این است که افراد از نمک تصفیه شده ید دارد تایید شده توسط وزارت بهداشت استفاده کنند.
این متخصص تغذیه در خاتمه تاکید کرد: حذف کامل نمک از برنامه غذایی درست نیست و روزانه باید ۵ گرم نمک به بدن برسد؛ چون خیلی از سیگنالهای عصبی بدن توسط سدیم مدیریت میشود و باید مصرف نمک را در حد تعادل نگه داشت. کودکان نباید به غذاهای شور و پرنمک عادت کنند؛ چراکه این رفتار را تا بزرگسالی هم ادامه خواهند داد.
http://sanatnews.ir/News//286827
برچسب ها :
نمک
,
سرطان
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
دانشبنیانها، همقدم زائران در راهپیمایی عظیم اربعین
بذرپاش: سامانه رایگان خودنویس برای تنظیم قرارداد موجر و مستاجر راهاندازی شد
هیچ مدرسهای در تهران در لیست ساختمانهای ناایمن بحرانی قرار ندارد
۹۶۰ هزار عملیات کانتینری در بندرشهید رجایی هرمزگان ثبت شد
مغز در دوران بارداری سازماندهی مجدد میشود
توقیف 2 شناور حامل قاچاق در آبهای بوشهر
بازار سرمایه مثبت شد
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
دومین نقش برجسته قدیمی ایران در فارس ساماندهی میشود
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
مدال آوران المپیک پاریس از سربازی معاف شدند
ماجرای ترک سیگار سوژه یک مستند جدید شد
آخرين اخبار
ناتو و اوکراین نشست اضطراری برگزار میکنند
مزایای سفر به ایران برای شهروندان ترکیه تشریح شد
مصوبه کمیسیون تلفیق برای واردات خودرو توسط جانبازان بالای۵۰ درصد
برنامههای مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران در سالگرد شهادت شهید حاج قاسم سلیمانی
هتل گرانفروش ۷ میلیارد ریال جریمه شد
یک عامل افزایش خطر مرگ ناشی از سرطانهای زنان قبل از ۷۰ سالگی
پزشکیان درگذشت مادر شهیدان نمکی را تسلیت گفت
پدر طارمی: پیام «مهدی» انگیزه قهرمانی به تیم فوتبال هفت نفره داد
بورس به مسیر صعود برگشت
نفت برنت در ۷۵ دلار ایستاد
پالایشگاههای چینی برای نفت ایران پول بیشتری میدهند
ایثار و شهادت در تاریخ ثبت شده است
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز