شنبه 3 آذر 1403

بهترین نحوه مصرف سیب‌زمینی

بهترین نحوه مصرف سیب‌زمینی
  تاريخ:چهارم آذر 1402 ساعت 10:22   |     کد : 285377   |     مشاهده: 254
ایسنا/البرز یک کارشناس تغذیه اظهار کرد: از نظر کالری هر ۱۰۰ گرم سیب زمینی خام حاوی ۷۷ کیلوکالری و آب پز شده آن حاوی ۸۷ کیلوکالری است. همچنین سیب زمینی کبابی ۹۳ کیلوکالری و سرخ شده آن حدود ۵۰۰ کیلوکالری دارد. بنابراین مصرف آن به صورت ترجیحا آب پز یا تنوری و به میزان متعادل توصیه می‌شود.
فرزانه سینکایی در گفت و گو با ایسنا، گفت: مصرف سیب زمینی پخته شده، پس از گذشت چند روز از پخت آن خطر مسمومیت بالایی ایجاد می‌کند، به همین علت توصیه ما این است که نهایتا بعد از چهار روز، سیب زمینی پخته شده، مصرف نشود.
وی افزود: نگهداری طولانی مدت سیب زمینی پخته شده باعث تجمع باکتری‌ها و پاتوژن‌ها شده و ممکن است بیماری‌هایی مثل لیستریا، بوتولیسم یا مسمومیت‌های غذایی استافیلوکوک ایجاد کند. علایمی که سیب زمینی فاسد می‌تواند ایجاد کند تب، مشکلات شکمی، تهوع، استفراغ، کرامپ‌های شکمی و اسهال است که در صورت تداوم علائم، خطر کم آبی و دهیدراته شدن بدن نیاز به مراجعه پزشک ضرورت دارد.
سینکایی ادامه داد: بسیاری از افراد تصور می‌کنند که در مورد سیب زمینی خام یا پخته که کپک زده است، اگر قسمت کپک زده را جدا کنند، مصرف آن مشکلی ایجاد نخواهد کرد. در حالی که کپک یک حالت شبکه‌ای در مواد غذایی ایجاد می‌کند که با چشم دیده نمی‌شود. بنابراین ممکن است بخش‌هایی از کپک دیده نشده و مصرف شود.
این کارشناس تغذیه بیان کرد: مصرف قسمت کپک زده به مرور زمان مشکلات متعددی مثل بیماری‌های گوارشی و سرطان کولون ایجاد می‌کند. بنابراین اگر سیب زمینی علایم کپک داشت حتما به صورت کامل دور ریخته شود.
سینکایی درباره ارزش غذایی سیب زمینی اظهار کرد: سیب زمینی یکی از اقلام گروه غذایی ششگانه و یک نوع سبزی نشاسته‌ای است. سیب زمینی حاوی کربوهیدرات پیچیده، نشاسته و مقداری پروتئین است. همچنین حاوی ویتامین C و B۶ و سرشار از پتاسیم است.
وی ادامه داد: از نظر کالری هر ۱۰۰ گرم سیب زمینی خام حاوی ۷۷ کیلوکالری و آب پز شده آن حاوی ۸۷ کیلوکالری است. همچنین کبابی سیب زمینی ۹۳ کیلوکالری و سرخ شده آن حدود ۵۰۰ کیلوکالری دارد. بنابراین مصرف آن به صورت ترجیحا آب پز یا تنوری و به میزان متعادل توصیه می‌شود. اما زیاده روی در مصرف سیب زمینی و خصوصا به صورت سرخ شده به دلیل اینکه حاوی کربوهیدرات و کالری بالایی است، خصوصا در افراد چاق و یا مبتلا به دیابت توصیه نمی‌شود.

http://sanatnews.ir/News//285377
Share

برچسب ها :  دیابت , سیب زمینی
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است