اتابک: نباید جایگاه اصناف تضعیف شود
|
اتابک: نقشه راه همکاریهای تجاری ایران و اوراسیا در مسکو نهایی میشود
|
ارتقای روابط تجاری ایران و افغانستان در اولویت دولت است
|
تأکید وزیر صمت بر لزوم همگونسازی قوانین با شرایط فعلی تولید
|
۳۰۳ همت عدمالنفع صنایع از ناترازیها
|
افزایش قیمت و ناترازی انرژی، چالش اصلی صنایع کشور
|
مدیر نمونه خودرویی کشور مدیرعامل شرکت توسعه گردشگری ایران شد
|
راهاندازی دوباره تالار دوم ارزی؛ تشکیل کمیته ارزی در وزارت صمت
|
بازگشت ۲ میلیون و ۲۹۸ هزار زائر به کشور
|
تمهیدات وزارت صمت برای مراسم اربعین امسال
|
اعلام آمادگی وزرای صمت و راه و شهرسازی برای تامین تسهیلات مورد نیاز سفر زائران اربعین
|
ارائه گزارش بازار بهصورت منظم به دولت؛ کاهش تقاضا گذراست
|
وزیر صمت: برای اولین بار کنسانتره تیتانیوم در کشور تولید می شود
|
سه شنبه 22 مهر 1404
Toggle navigation
صفحه نخست
درباره ما
آرشیو
تماس با ما
شستن سبزیجات با نمک و سرکه راهی مطمئن است؟
تاريخ:سيزدهم شهريور 1402 ساعت 09:13
|
کد : 282453
|
مشاهده: 228
یک کارشناس تغدیه شبکه بهداشت و درمان در چهارمحال و بختیاری در خصوص استفاده از نمک یا سرکه برای ضدعفونی کردن سبزیجات، گفت: برخی باکتریها طیف میکروارگانیسم آنها نمک دوست و اسید دوست هستند، با قرارگیری در محیط نمکی و اسیدی تکثیر بیشتری پیدا میکنند و از طرفی نمک و سرکه توانایی نابود کردن تمامی باکتریها و میکروبها را ندارند.
زهرا آزاد شهرکی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به فواید مصرف سبزیجات، اظهار کرد: همواره در توصیههای غذای سالم عنوان میشود که روزانه حداقل سه واحد سبزیجات مصرف شود و طبق گفته متخصصان تغذیه به غیر از افرادی که مشکلات کلیوی دارند، مابقی افراد باید مصرف سبزیجات خود را به حداکثر برسانند.
آزاد افزود: اگر سبزیجات به خوبی شسته نشوند، همه خواصی که از آنها انتظار داریم با آلودگیها و انگلها از بین میرود، بنابرین شست وشوی سبزیجات به دلیل اینکه اغلب خام مصرف میشوند بسیار حائز اهمیت است.
این کارشناس تغدیه شبکه بهداشت و درمان با اشاره به اینکه وزارت بهداشت دستور عملی را برای شست و شوی سبزیجات تهیه کرده است، تصریح کرد: قبل از شست و شوی سبزیجات باید گل و لای، برگهای زرد و پلاسیده، کود و هر چیز اضافی آن را به خوبی برطرف کنیم و پس از دست زدن به سبزیهای آلوده، شست و شوی دستها با مایع دستشوی بسیار پراهمیت است.
آزاد تاکید کرد: در مرحله اول با فشار آب سرد اجسام خارجی را از سبزیجات بیرون کشیده و در مرحله دوم استفاده از مایع ظرفشویی طبق دستور عمل وزارت بهداشت استفاده شود به طوری که به ازای هر لیتر آب دو قطره مایع ظرفشویی استفاده شود سپس اجازه می دهیم پنج دقیقه سبزیجات داخل این مایع کف و آب بماند. بعد از پنج دقیقه سبزیها را به آرامی از درون ظرف به سبد آبکش منتقل میکنیم تا انگلها و کیستها دوباره به سبزیجات منتقل نشوند.
وی در ادامه بیان کرد: مایع ظرفشویی به دلیل اینکه لیز است تخم انگلها و کیستها را در انتهای ظرف تهنشین میکند.
این کارشناس تغدیه با اشاره به اینکه در مرحله سوم باید به ازای هر پنج لیتر آب نصف قاشق مایع ضدعفونی کننده مانند کلر مخلوط کرده و سبزیجات را به این مایع اضافه کنیم، گفت: در واقع در این مرحله گندزدایی انجام میشود. باید یادمان باشد سبزیجات بیش از پنج دقیقه در مایع ضدعفونی نمانند و پس از آن سبزیجات را از ظرف خارج کرده و در مرحله آخر با فشارآب سرد آبکشی را انجام میدهیم.
آزاد تصریح کرد: در صورتیکه مقادیر مصرفی مواد ضدعفونیکننده و زمان ماندن سبزیجات در آن به درستی رعایت شود، هیچ مشکلی برای سلامتی افراد ایجاد نخواهد شد.
این کارشناس تغذیه در خصوص استفاده از نمک یا سرکه برای ضدعفونی کردن سبزیجات، گفت: برخی باکتریها طیف میکروارگانیسم آنها نمک دوست و اسید دوست هستند، با قرارگیری در محیط نمکی و اسیدی تکثیر بیشتری پیدا میکنند و از طرفی نمک و سرکه توانایی نابود کردن تمامی باکتریها و میکروبها را ندارند.
وی خاطر نشان کرد: تاکنون ماده قابل اطمینان دیگری به جز مایع ظرفشویی و کلر برای شست و شوی سبزیجات از سوی وزارت بهداشت اعلام نشده است.
http://sanatnews.ir/News//282453
برچسب ها :
سبزیجات
,
ضدعفونی کننده
آدرس ايميل شما:
*
آدرس ايميل دريافت کنندگان
*
Sending ...
*
پربازديد ترينها
بازار سرمایه مثبت شد
ماموریت استاد دانشگاه خواجهنصیر برای توسعه شرکتهای دانشبنیان با حکم «افشین»
اعزام و پذیرش ۷۴ هزار مسافر در مسیر استانبول با ۳۶۶ پرواز پس از تحریم پروازهای اروپا
اهمیت تامین گروه خونی O منفی در حوادث
احتمالاً تعرفه واردات آیفون ۳۰ درصد باشد
تخفیف خرید خودرو برای متقاضیان طرح جایگزینی خودروهای فرسوده
افزایش ترددها از مرز ارمنستان
وزرای ورزش و میراث فرهنگی وارد بوموسی شدند
آمادگی ایران برای انتقال تجربههای دولت الکترونیک و هوش مصنوعی به ونزوئلا
اتوبوسرانی چگونه بر شرکتهای بخش خصوصی نظارت میکند؟
به خاطر مشکلات اقتصادی شرایط صنعت بیمه مطلوب نیست
برهانی در آستانه نشستن روی نیمکت نفت مسجدسلیمان
آخرين اخبار
ماجرای پخت یک غذا خاص برای اسرا
فهرست ابربدهکاران ۲۵ بانک اعلام شد
۳ اقدام کلیدی برای حضور موثر ایران در نمایشگاههای گردشگری خارجی
تحول بزرگ در نظافت بزرگراههای تهران
بحران نهادههای دامی؛ دامداران گرفتار «خرید دو فاکتوره» شدند
انفجار در شمال ایتالیا جان ۳ افسر پلیس را گرفت
سندرز: ترامپ به سرعت آمریکا را به سمت استبداد میبرد
ارائه اولین مدل بومی طراحی محصولات فیزیکی فناورانه برای سالمندان
یک انتصاب در سازمان منابع طبیعی کشور
ایهود باراک: نسل جوان جهان با اسرائیل دشمن شده است
هوش مصنوعی اثبات قصور پزشکی را دشوار میکند
لواندوفسکی مصدوم شد
کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است
طراحی و توليد نرم افزار :
نوآوران فناوری اطلاعات امروز