شنبه 3 آذر 1403

مراقب بیماری تب کریمه کنگو در ایام عید قربان باشید

  تاريخ:سی ام خرداد 1402 ساعت 12:00   |     کد : 278847   |     مشاهده: 191
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان رفسنجان با توجه به احتمال ابتلاء به بیماری تب کریمه کنگو در تماس با خون و ترشحات دام آلوده در ایام عید قربان به همشهریان هشدار داد.
محمود مقامی امروز ۳۰ خرداد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تب کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین دام و انسان است که از طریق نیش کنه، تماس با خون و ترشحات دام آلوده و مصرف گوشت های آلوده پیش سرد نشده حاصل از ذبح غیربهداشتی دام‌ها خارج از کشتارگاه به انسان منتقل می‌شود.
وی به همشهریان توصیه کرد: با توجه به حضور بازرسین بهداشتی و ناظرین شرعی در کشتارگاه دام شهرستان در عید قربان، از ذبح غیربهداشتی دام خارج از کشتارگاه خودداری کنند.
مقامی تاکید کرد: انجام روش‌های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان همچون پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه و ماسک ضروری است.
وی افزود: اجتناب از خوردن‌ جگر خام و نیم پز، نگهداری لاشه دام در یخچال به صورت کامل بمدت ۲۴ ساعت و جگر، امعا و احشا بمدت ۴۸ ساعت، خودداری از له کردن کنه با دست، استفاده از دستکش برای خرد کردن گوشت های قربانی بعد از ۲۴ ساعت نگهداری در یخچال از راه‌های پیشگیری بیماری تب کریمه کنگو است.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان رفسنجان عنوان کرد: بیماری تب کریمه کنگو در دام هیچ علائمی دال بر بیماری ندارد و در صورت مشاهده کنه در دام بایستی ابتدا دام را با سم شستشو داده و پس از ۱۴ روز ذبح شود.
وی در پایان افزود: در روز عید قربان دو اکیپ ثابت و دو اکیپ سیار ناظرین بهداشتی آماده خدمت رسانی هستند و همشهریان برای هرگونه مشاوره می‌توانند با شماره ۳۴۳۲۲۰۶۳ تماس حاصل نمایند.

http://sanatnews.ir/News//278847
Share

آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است