جمعه 25 آبان 1403

باید و نباید تغذیه‌ای برای پیشگیری از دیابت

  تاريخ:هشتم خرداد 1402 ساعت 12:29   |     کد : 277714   |     مشاهده: 257
کارشناس بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به نقش تغذیه سالم در پیشگیری از ابتلا به دیابت، توصیه‌هایی در این زمینه ارائه داد.
دکتر مهرداد عباباف در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اجرای پویش اطلاع‌رسانی در مورد دیابت از ۶ تا ۱۲ خردادماه، اظهار کرد: دیابت شیرین یک بیماری شایع است که علامت اصلی آن افزایش قند خون است و نشانه‌های این بیماری شامل پر ادراری، پر نوشی و کاهش وزن است.
وی افزود: با توسعه زندگی شهرنشینی و تغییر الگوی خوردن و آشامیدن، کاهش فعالیت بدنی مردم، تغییر الگوی خواب و بیداری و همه مواردی که به عنوان شیوه زندگی توام با سلامت شناخته می‌شود، شاهد افزایش شیوع بیماری دیابت در جهان و کشورمان هستیم .
کارشناس بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان گفت: به منظور کنترل بیماری دیابت و عوارض آن باید همه مردم اصول زندگی سالم را بدانند و اجرا کنند و بدانیم که خود مراقبتی در خصوص بیماری دیابت توسط بیماران و افراد در معرض خطر می‌تواند کمک بسیار بزرگی در کنترل بیماری باشد .
عباباف با اشاره به ارتباط پیشگیری از ابتلا به دیابت و تغذیه سالم گفت: تغذیه نقش بسیار مهمی در پیشگیری و درمان بیماری دیابت دارد و برای داشتن تغذیه سالم لازم است به برخی نکات، توجه ویژه‌ای شود.
وی توصیه کرد: برای پیشگیری و درمان دیابت باید به جای سرخ و برشته کردن، مواد غذایی را به صورت گریل، آب پز یا بخارپز مصرف کرد و مصرف گوشت‌های فرآوری شده و گوشت‌های قرمز پرچرب نیز به حداقل برسد.
کارشناس بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه باید به جای نوشیدنی‌های شیرین از آب استفاده شود، گفت: برای کنترل دیابت باید مصرف سبزی‌ها، میوه‌ها و غلات سبوس‌دار افزایش و مصرف روغن کاهش یابد و لبنیات کم چرب مصرف شود.
عباباف ادامه داد: غذای روزانه باید به وعده‌های کوچک و متعدد تقسیم و تعداد وعده‌های غذایی را زیاد کرد اما در هر وعده مقدار کمتری غذا میل شود.
وی عنوان کرد: حتما بین صبحانه و ناهار، میوه‌ای به اندازه یک سیب متوسط به عنوان میان وعده میل شود.
کارشناس بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه هیچکدام از وعده‌های غذایی نباید حذف شود، افزود: به ویژه زمانی که انسولین تزریق و یا داروی دیابت استفاده شده است نباید هیچ کدام از وعده‌های غذایی حذف شود.
وی گفت: استفاده از جوانه‌هایی مانند جوانه جو، ماش و گندم که دارای مقدار قابل توجهی فیبر هستند در برنامه غذایی گنجانده شود. توصیه می‌شود جوانه تازه گندم مخلوط با ماست یا همراه سالاد میل شود. سبزی‌های تازه و میوه‌ها نیز سرشار از فیبر و ویتامین‌های مورد نیاز برای بدن هستند.
عباباف بیان کرد: باید از نان‌های کامل مانند نان جو و نان سبوس‌دار، بیشتر استفاده شود و مصرف حبوبات در برنامه غذایی هفتگی و مصرف سبزی در کنار غذا فراموش نشود.
کارشناس بیماری‌های غیر واگیر مرکز بهداشت خوزستان افزود: اگر فردی اضافه وزن دارد یا چاق است، حتما وزن خود را کاهش دهد البته باید توجه شود کاهش سریع و شدید وزن علاوه بر ناپایداری، کنترل قند خون را با مشکل مواجه می‌کند.

http://sanatnews.ir/News//277714
Share

برچسب ها :  دیابت , خوراکی
آدرس ايميل شما:
آدرس ايميل دريافت کنندگان
 



کليه حقوق محفوظ و متعلق به پايگاه اطلاع رسانی صنعت نيوز ميباشد
نقل مطالب و اخبار با ذکر منبع بلامانع است